Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno ako spravne exportovat a nasledne importovat phpmyadmin databazu s diakritikou

Dobry den, mam problem s phpmyadmin-om.:-/

A to konkretne, chcel by som si spravit zalohu mojej mySQL databazy zo servera, kde bezi phpmyadmin v2.8.2, teda vyexportovat ju a nasledne ju naimportovat do phpmyadmin v2.8.1, co mam doma.
V DB som vsade (pokial viem) pouzil na porovnavanie kodovanie cp_1250_bin, na vsetky tabulky, riadky a bunky, v tomto kodovani si udaje vypisujem s PHP do HTML. (mnohi mi odporucali UTF-8 kodovanie, ale s tym som diakritiku skutocne nevedel vyriesit)

spravil som to takto:
01. na serverovom phpmyadmin-e som si vybral DB, klikol exportovat a tam som ponechal defaultne nastavenia a dal som si to ulozit do suboru export_db.sql.
02. na domacom phpmyadmin-e som dal importovat DB tento subor, a tam som si najprv ponechal porovnavanie UTF-8, diakritika bola po naimportovani necitatelna,
03. tak som to skusil zmenit na cp_1250_bin, import prebehol podla hlasky v poriadku, ale diakritika bola znovu necitatelna.

Co s tym? niekde pri exporte ci importe som nenastavil niektore parametre spravne?

Poradte mi prosim, za kazdu odpoved budem ako zvycajne velmi vdacny ;-)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny