Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem core 2 duo

Core2duo je naozaj konecne podarena rada od intelu, aj co sa tyka vykonu a aj co sa tyka spotreby (a teda generovania tepla).
Otazka je zatial len cena, a to ze ktore hry/ovladace uz vyuzivaju obe jadra.
Ak clovek berie do uvahy cenu, a povedzme najnizsi core2duo E6300, za ca. 200€ s DPH, cenovo porovnatelne by bolo povedzme Athlon X2 4200+ (ca 180€) az 4600+ (ca.240€), neviem kolko stoji motherboard pre jeden a druhy CPU.
Benchmarky napr tu http://www.anandtech.com/printarticle.aspx?i=2802, E6300 je vacsinou niekde na urovni X2 4200+ az 4600+, takze cenovo je to plusminus vyrovnane.

Ja osobne by som sa obzeral dnes uz po core2duo (ptz. je v niektorych aj hernych benchmarkoch mierne vyssie ako porovnatelne athlony), a s nejakou slusnou doskou (napr gigabyte by som veril, maju celkom slusne dosky pre coreduo, aj nejake dosky so spec. kondikmi ktore maju vydrzat 5x viac ako bezne kondiky)...
Ak financie dovolia tak cim vyssi core2duo tym lepsie, na vyssie modely zatial athlon moc nema odpoved (co sa tyka vykonu a spotreby), alebo si pockat kym AMD vyjde s niecim konkurencieschopnym a klesnu ceny...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny