Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem WIN98SE a DMA

Tak ked to je takto tak to nechaj vsetko na auto (defaulte), aj nasobic.
Skus si do WinXP nainstalovat speedswitchXP (www.diefer.de/speedswitchxp/indexd.html) a skus nastavit "full" frekvenciu, ci ti to znizenie freq. nerobi speedstepping.
Ak je v BIOSe nejake nastavenie ze "throttling" tak to vypni (to je spomalovanie CPU). A skontroluj teplotu, na niektorych doskach sa moze 50% throttling zapinat ked je vysoka teplota CPU. Inac nevidim dovod preco by mal ten CPu bezat na polovicnej freq., ak nechas vsetko na auto tak to musi bezat naplno. Pozrel by som aka verzia BIOSu je tam a stranky vyrobcu dosky ci nie je na tu dosku novsia.
Odkial tu dosku mas? Doteraz to slo korektne?
Nainstaluj si Sisoft Sandra a urob si CPU benchmark, budes tam mat pri vysledkoch mylsim porovnanie s inymi CPU, tam budes vidiet ci to bezi ako 2GHz alebo ako 1Ghz Pentium4.
Pozri este stranky vyrobcu dosky ci k tomu nemas nejake utility, ktore by ovplyvnovali freq. CPU alebo speedstep technology apod. Sa dost divim ptz. mam pocit ze speedstep mali len notebookove CPU, a ze by bol aktivovany 50% throttling ak je teplota CPU v normale sa mi zda tiez divne. AIDA asi keca :-)

Inac skus si stiahnut napr. Intel frequency ID utility
www.intel.com/support/processors/tools/frequencyid/ index.htm
ze co ti vypise ona.

P.S: ach sorry, potrebujes tuto utilitu (ta vyssie je na stare CPU):
http://support.intel.com/support/processors/tools/p iu/

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny