Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Domácí server - jaky OS?

No jako myšleno to bylo tak, že chci mít možnost na tom pracovat tak, jako vím, že to jde na win klient -> win server tzn. že se připojím a můžu "klikat/zkoušet" cokoli budu chtít dál(mstsc lognuse se a je to, spíš mím prostě hrůzu abych to nedělal z příkazové řádky(to bych asi potřeboval jak pro blbce navod : napiš to a ono to udělá to, pak uděláš tamto atd).

Je mi jasné, že se úplně shellu nevyhnu a i na win budu potřebovat cmd.

Každopádně já ten server chci :-) takže mi šlo spíš o to, že mi někdo řekne např. Server na kterým bude web server mail server a mail nemůže nebo nebude umět zálohování/streaming atd. nebo si musíš vybrat (např. Ubunto to zvládne ale je to složitý, win to neumí, na suse je to celkem v pohodě, ale suse je třeba celkově těžší a mín klikací=víc shellu)

Vědět co dělám chci, bez toho to asi ani nejde dělat aby to pak následně fungovalo, spíš jen prostě Linuxu nerozumím tak abych věděl, že když chci nainstalovat apache tak musím do shellu napsat -getapp apache.2.2.6-trz (nesmyslnej příklad). Samozřejmě je mi asi taky jasny, že že když jiná volba nebude tak to budu muset dělat takto a hledat a hledat. Jen jsem to chtěl jednodušeji s tím že to složitější pak prostě "přijde samo"

snad je to trošku lepší osvětlení situace

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny