Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Bootování na atypickém notebooku

Mám u nás neprodávaný notebook Sony Vaio X-505 (http://notebooky.idnes.cz/preview/sony_vaio/sony_va io_x505_75x75031125.html), který nemá žádný typ mechaniky a nebyla k němu ani přiložena CD s operačním systémem (jinak to má Win XP Pro). Je osazen USB 2.0 a slotem PCMCIA.

Ntb má jakýsi PhoenixBIOS, na kterém lze enableovat „i.Link“, což je po soňácku normální FireWire.

Bootovat je možno defaultně z Hardisku, dále se nabízí pro tento účel i Floppydisk, Opticaldrive a Network. Když jsem pomocí FireWire připojil jiný HD nebo DVD-ROM, nešlo z nich bootovat, ale ve Windows se normálně přihlásily a šlo s nimi standardně pracovat.

Zkoušel jsem přes USB připojit FDD mechaniku a ani tak se mi nepodařilo nabootovat. Navíc mám starou externí CD-ROM, která se připojuje k notebookům kabelem s PCMCIA-adaptérem, ale ani z ní nejde nabootovat. Když jsem dále četl příslušnou literaturu o bootování ze sítě, dospěl jsem k závěru, že na to nemám dostatečnou intelektuální kapacitu.

Na Google jsem se někde v diskusích dočetl, že údajně zmíněný X-505 potřebuje k nabootování speciální FDD mechaniky typu PCGA-UDF a optické PCGA-CRDW, vyrobené přímo od Sony. Ty však stojí 200,- resp. 400,- USD, což se mi zdá zbytečné investovat, když potřebuji jednou za dva roky přeinstalovat Windows. Navíc jsem zkusil je nahradit prostřednictvím příslušného HW-boxu interní DVD mechanikou od Sony, která by měla být s těmi vyvolenými komaptibilní a ani tak se boot nepodařil.

Protože nepředpokládám, že by zmíněný ntbk nabootoval z PCMCA nebo CF karty, i když know-how už na to je (viz http://pc.poradna.net/question/view/54543-preneseni -instalacniho-cd-na-flash-disk), chtěl bych se zeptat, zda neexistuje nějaká jiná cesta, jak na tom X-505 přeinstalovat operační systém.

Díky předem za případné odpovědi.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny