Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Samovoľné vypínanie počítača

hehe, s tebou je prča.
pleteš si virus a spyware - ne vždy antivir na spyware zabere, jenže přitom prostě stačí si ten spyware sám neinstalovat.
a pokud stahuješ software z warezu, nemá cenu doporučovat nic.

- chodíš na net jako správce, a celou dobu neovládáš vlastní pc, neumíš si bezpečně nastavit windows, nepoužíváš bezpečné programy. místo toho pro pobavení ostatních vymýšlíš hackera, ačkoli sis několikrát sám zaviroval vlastní počítač.
- antiviry kdysi úplně ignorovaly jednoduchý spyware. i když už dotahují zpoždění, při podezření na nákazu je vhodné pro jistotu spustit i specializovaný antispyware. a rootkity (třeba keyloggery) je lepší hledat bez běžícího systému, z bootovacího cd.
- žiješ v představě, že av co přežil do dnešní doby skenuje jen disk c:, a d: si ani nevšimne? tak se choval naposled dosový mcafee před 20 lety. jo, zábavnej týpek. jasně, antiviry mají různé hloubky nastavení, je to nutné kvůli desítkám tisíc souborů v pc a databázi virů. takže po zapnutí kontrolují bez heuristiky jen systémové oblasti a typické soubory. pak už záleží na tobě jak máš nastavený full scan, co jsi odtunil z původně funkčního nastavení výrobce. (připomínám: žádný hacker)
(co šlo léta antivirům vyčítat, že ignorovaly zasunutí flashky a neprovedly okamžitou analýzu aspoň autorun.inf: spoléhání až na týdenní full scan byl ukázkový projev debility výrobců av)
- už jsi tu exotoval s externími disky: máš konečně na všech svých pc navždy zakázanou funkci autorun? např. přes nodrivetypeautorun v registrech. jako věčný všehoschopný zavirovávač jsi dostal tento tip opakovaně. a cos udělal?
- ad "sám neinstalovat spyware": díváš se co doopravdy stahuješ, co odklikáváš programům z netu pro stažení, co potvrzuješ při instalaci? ano? tak jaktože máš viry a spyware?
- 90% spyware chyceného na netu je trapárna, kterou vidíš v nějakém process exploreru - např. i v tom codestuff starter.
- a jestli máš win xp, zapomeň na internet explorer. nebo přestaň řešit viry a údajné hackery a smiř se s nimi.

----
ps: honil jsem teď v práci conficker.b, mírně modifikovaná verze. nechcete někdo?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny