Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Asus A6JC, minirecenze

2. HW parametry
Existuje několik modelů řady A6, případně A6J. Model A6JC-Q003 standardně obsahuje (stručný výčet):
čipová sada Mobile Intel 945 PM Express Chipset
dvoujádrový procesor Intel Core Duo (někdy také označovaný jako Dual Core) T2300 s nominální pracovní frekvencí 1.66 GHz s 2 MB vyrovnávací paměti druhé úrovně
operační paměť 512 MB, DDR2 (lze rozšířit až na 2 GB pomocí dvou paměťových modulů, které pak pracují jako dual channel, tj. ve dvoukanálovém režimu)
grafická karta nVidia GeForce Go 7300, připojená přes sběrnici PCI Express; 64 MB RAM s možností TurboCache (sdílí operační paměť)
pevný disk ST98823A, 80 GB, IDE
optická mechanika HL-DT-ST DVDRAM GMA-4082N, DVD RW Dual Layer (pro dvouvrstvá média; přestože to z popisů, kterých jsem na internetu prošel několik nevyplývá, rozumí i formátu DVD RAM)
displej 15.4" glare (lesklý) s poměrem stran 16:10 a maximálním rozlišením 1280:800 ve 32 bitové barevné hloubce
integrovaná kamera s 1.3 MPx (megapixely) umístěná v horním rámu displeje vedle mikrofonu
porty
akumulátor (8 článků) s kapacitou 70 Wh

3. BIOS
Vstup do BIOSu (AMI BIOS) je po zapnutí notebooku přes klávesu F2. Možnosti nastavení jsou (oproti stolním PC) silně omezené. Běžný uživatel za normálních okolností vpodstatě ani nepotřebuje měnit žádná nastavení snad s výjimkou pořadí bootování. Zde mne trochu mátl způsob nastavení: nejprve se zdálo, že seznam zařízení je cyklický a lze ho pouze posouvat (klávesy + a -), ale nedá se nastavit libovolné pořadí. Teprve později jsem zjistil, že stačí nastavit kurzor na příslušný řádek a stisknout klávesu Enter - pak lze vybrat libovolné zařízení. Notebook umožňuje bootovat z optické mechaniky, pevného disku, přes síťovou kartu a externího zařízení (z mého flashdisku se bootování nepodařilo, i když s jiným notebookem funguje bezchybně, důvod jsem nezjistil).

K "přeflashování" BIOSu přímo z prostředí operačního systému slouží program Winflash (verze 2.18).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny