Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Asus A6JC, minirecenze

4. SW výbava
Zakoupil jsem ho s operačním systémem Windows XP Home Edition SP2 v české jazykové verzi (lze zakoupit i anglickou), OEM verzi připravenou firmou Asus (cca o 500 Kč levnější než "normální" OEM verze). Operační systém byl již v notebooku předinstalován, při prvním spuštění došlo k závěrečné konfiguraci (jazykové nastavení, země, časové pásmo, uživatelské účty); Windows je již předaktivován výrobcem.
Součástí softwarové výbavy jsou zejména Nero Smart (verze 6.3.1.25), Symantec Norton Internet Security s 90 denní licencí (součástí je i Norton Antivirus s virovou databází ze dne 11.8.2004), Adobe Reader 7 (dříve Acrobat Reader; anglická verze), ovladače HW, Power4 Gear (aplikace pro nastavení napájecích profilů, vhodné pro podtaktování a/nebo pro šetření energií), Asus Live Update, Winflash (pro update BIOSu). Přibalen je i program na přehrávání multimédií s názvem AsusDVD, který velmi silně připomíná PowerDVD (jsou alespoň po vizuální stránce totožné).

Jak vyplývá ze specifikací, procesor je dvoujádrový. I když Windows XP Home Edition nepodporují víceprocesorové sestavy, dvoujádrový procesor podporován je. Pokud tedy nemusíte mít verzi Professional, pak i verze Home plně využije jeho možností.

5. Grafická karta a displej
Grafickou kartou je nVidia GeForce Go 7300 podporující DirectX 9.0c. Pomocí aplikace PowerMizer (součást ovladačů grafické karty) ji lze nastavit do 3 režimů (označených Maximální úspora energie, Vyrovnaný a Maximální výkon) a to zvlášť při provozu notebooku ze sítě a na akumulátor.
Míra odlesků viditelných na displeji je závislá nejen na zdrojích světla (logicky), ale i na barvě pozadí okna (nejméně odlesků je vidět na bílém) a na míře podsvícení displeje (čím větší podsvícení tím méně odlesků).
Rozlišení pracovní plochy je ve výchozím nastavení na 1280x800 bodů při 32 bitové barevné hloubce. Grafická karta i displej umožňují snížit rozlišení na tyto hodnoty: 640x480, 800x600, 1024x768, což však nemůžu doporučit, pro silné zkreslení. Obraz je v těchto režimech příliš deformován a prudce klesá čitelnost.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny