Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Asus A6JC, minirecenze

Tak tento model chci (asi) kupovat dceři na školu.

Jsem rád, že ho někdo má a mohu mít tedy pár konkrétních dotazů (možná budou vypadat banálně, ale NIKDY jsem žádný NB neměl a na půjčených jsem dělal dohromady snad 5 minut... )

1) mají klávesy české popisky pro ěščřžý.... ?
2) mám rád jiné rozdělení particií na disku; je možno si takový požadavek zadat při objednání nebo je nutno předinstalované Windowsy smazat, disk rozdělit podle sebe a přeinstalovat?
3) ASUS verze XP je nějak odlišná od normální OEM?
4) nějak nechápu funkci té recovery partišny; vždyť za pár měsíců je tolik záplat! Navíc se předpokládá instalace aplikací, které v oné záloze asi nebudou.... dávám proto přednost dobrému Ghostu
5) mechanika: jsme příznivci formátu DVD-RAM; nepozoroval jsi nějaké problémy? Jaké ovladače používáš, ty obyčejné z XP nebo ošetřené Panasonicy (BHA?) - ptám se kvůli možnosti formátování (na rychlejší) UDF.
6) máš na displeji vadné body? Prodejce umožňuje prohlídnout si NB před koupí na prodejně, ale do Prahy se mi moc jet nechce. Záruku na 0 vadných bodů nedají, ani za příplatek.
7) jaká je hlučnost ventilátorů při náročnějších (grafických) operacích, pokud jsi to zkoušel?
8) jaká je kvalita (no, spíše kvalita) audia (mp3, CD)? Nedávno u mě byl kamrád v nějakým opravdu nic-moc ACERem a ten zvuk (ať z zabudovaných 1cm repráčků nebo přes KOSSy) byla opravdu dost bída...
9) dcera nepočítá s nějakým hraním posledních 3D pecek; ale občas si nějakou méně náročnou hru zahraje. Zkoušel jsi na tom nějakou hru hrát? Pokud jo, napiš jakou, eventuelně detaily a dojmy z plynulosti či cukatůry. Taky by mě zajímalo, zda přitom nedělají ventilátorky takový kravál, jako by chcel NB pomalu odletět.
10) stejně jako ty počítám s XP Home (Pro verzi mi už vytloukli z hlavy, protože ji nebude potřebovat - připojování do domény nehrozí), akorát s 1GB RAM.

Díky za reakce!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny