Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Asus A6JC, minirecenze

Nabídl jsem ji jednomu serveru, přestali se mnou komunikovat, tak ji umístím zde. Byla napsána během prvních 2 dnů používání notebooku Asus A6JC.

Asus A6JC, první dojmy
0. Úvod
Notebooky používám již několik let a rukama mi prošlo několik modelů (Acer, IBM). Po pořízení modelu Asus A6JC jsem se rozhodl napsat pár prvních dojmů z krátkodobého dvoudenního používání tohoto notebooku ve formě minirecenze. Nečekejte však žádné výkonnostní testy a srovnání s jinými modely (takové informace jsou jistě na internetu také dostupné) ani o kompletní výčet schopností, půjde spíše o popis vlastností a pár postřehů; jsem obyčejný uživatel a notebook nejčastěji používám na běžnou "kancelářskou" práci.

Recenzovaný model má přesné označení Asus A6JC-Q003H (A6JC ve verzi Q003 je nabízen v několika variantách, jejichž označení je odvozeno od použitého operačního systému: Q003 je dodáván bez operačního systému, Q003H označuje Windows XP Home, Q003P se používá pro Windows XP Professional a konečně Q003M říká, že jako operační systém slouží verze Windows XP Media Center Edition).

1. Design, výbava (příslušenství)
Dle mého názoru není design notebooku nijak oslňující, řadil bych ho spíše mezi ty strohé. Tento dojem je posílen i po jeho otevření, pokud váš zrak padne nejdříve na část s klávesnicí a touchpadem.
Skvostem je však širokoúhlý displej (15.4" s netypickým poměrem stran 16:10). Jedná se o displej s technologií glare, tj. lesklý. I když se většině lidí jeví jako zrcadlo (mohu potvrdit), jeho podání barev, čistota obrazu a pozorovací úhly jsou jedním slovem fantastické. Osobně mi obraz na černém pozadí (výchozí nastavení pracovní plochy) připomíná promítání obrazu zezadu na sklo - tento dojem nedokážu lépe vysvětlit.

Pozn.: Lesklé displeje vyráběné technologií glare označují výrobci různě, konktétně Asus používá název ColorShine.

V ceně notebooku je i obyčejná brašna a optická myš. Notebook mi byl dodán ve stavu, kdy bylo třeba vložit akumulátor a zapojit napájecí zdroj (což považuji za standardní záležitost), čemuž neznalému majiteli napomáhá brožurka s ilustracemi notebooku ze stran i v otevřeném stavu (v několika jazycích včetně češtiny).

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vrazím dotaz sem... Dcera pojede (s tímto noťasem) na půl roku studovat do zahraničí. Jelikož ho už… poslední
L-Core 05.08.2009 12:11
L-Core

Vrazím dotaz sem...

Dcera pojede (s tímto noťasem) na půl roku studovat do zahraničí. Jelikož ho už má skoro 3 roky, pravděpodobně by to chtělo novou baterku (přestože minimálně v 95% je připojena na 220V).

Dívám se a vidím tuhle: http://www.asus.as/notebooky/prislusenstvi-nb/bate rie/oem-baterie-li-ion-pro-asus-serie-a3-a6-a7-8-c lanku-4400mah.html (snad je to správná...)
Cena nic moc a tak se chci zeptat na zkušenosti s neoriginálními baterkami, popřípadě nějaký link na něco prověřeného...

Díky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru