Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno hardverovy kluc

teda uz jsem dal nechtel rozebirat nesmysly, co sem nekteri pisi, ale na tohle teda naposledy zareaguji. Fakt je to nesmysl.

Vis co, ony se daji i "stare" archivy zfalsovat. Ver, ze Lenin cely Ceskoslovensko vyvrazdit nechtel, to akorat propaganda ukazala zuby. :-D

Jinak, zasadni omyl, kdyz pomineme tu propagandu, je v chapani dejin z dnesniho pohledu. Je treba je chapat v souvislostech. Napriklad, kdyz se mluvi o mrtvych za ery Lenina, zapocitavaji se do toho obeti prvni svetovy valky, obcansky valky v Rusku i obeti z obdobi, kdy byl Lenin jiz tezce nemocen a vladu uz defakto prevzal Stalin. Tim nechci rikat, ze obeti bolsevismu nebyly, ale zde je prave treba to chapat v dejinnych souvislostech. Za cara bylo obeti mnohem vice a v gulacich umrelo nepomerne vice lidi nez za Lenina. Proste se s tim v Rusku tak nemydlili a tak tam kultura cloveka nebyla nijak velika a predstava, ze prijde nekdo, kdo bude ucineny andilek a narod osvobodi je zcela licha. Nakonec se v tom Rusko potaci do dneska, v Cecne se s tim taky nesrali.

Jinak Lenin si nikdy Stalina za nastupce nevybral a Stalin nebyl taky zadny komunista, to ze se zmocnil vlady je hrozny, ale komunismus s tim nema nic spolecnyho, akorat ze si ten smejd tohle slovo vybral a jim se zastitoval, dnes by se ale cele to obdobi melo spravne nazyvat stalinismem.

A jeste posledni poznamka, sere me, kdyz vidim, jak se nadava na komunisty, ale ze americti i anglicti "pratele" se Stalinem normalne jednali, to nikomu nevadi. Skoda, ze oni tenkrat neznali to heslo "s komunisty se nemluvi".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny