Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Umax VisionBook 6200NSX - minirecenze

Zkušenosti:

Mínusy:
USB konektory nejdou zastrčit "na doraz". Zbývají asi 2mm. SD karty apod. nejdou zastrčit úplně, na mém předchozím notebooku to byl systém propisky - karta se zastrčila úplně, dalším stisknutím zase vyjela.
Umístění konektoru síťové karty na jiné straně než zdroje - konektor RJ45 je na boku vlevo vzadu, konektor zdroje na boku vpravo vzadu.
Tvrdší klávesnice - pracuji pouze na NB klávesnici, takže nějakou dobu potrvá, než přestanu "ztrácet" písmenka a zvyknu si, že do klávesnice musím víc "bušit". Na druhu stranu, klávesnice u Umaxu jsou docela kvalitní, písmo se neotírá ani po každodenním nekolikahodinovém používání, ani po dvou letech intenzivního používání nebyly na předchozím modelu s klávesnicí problémy.

Plusy:
Notebook "topí" míň, než jsem byl dosud zvyklý. Navíc je teplo směřováno nahoru. To mě ze začátku překvapilo - místo před klávesnicí je teplé. Zato pod notebookem je stůl úplně studený - výhoda, pokud máte notebook na klíně.

Regulování výkonu:
Notebook neobsahuje žádný nástroj na regulování výkonu, kromě přepínámí profilů, které jsou součástí WIndows. Velmi dobré zkušenosti mám s utilitou RightMark Clock, která umožňuje úplné řízení téměř všeho, co se týká procesoru, včetně snížení napětí procesoru, podtaktování, vlastního nastavení profilů.
Zkoušel jsem SpeedSwitchXP i NHC.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny