Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chipset a WIN98

Windows 3.11 a Windows 9.x mají společného více než tušíš, a to i proto, že WIndows 3.11 byly modernější než myslíš a Windows 9.x mnohem zastaralejší než myslíš.

Ano, po plném nastartování skutečně používají Windows 98 protected mode. Jinak ve zbytku nemáš tak úplně pravdu.

Co se týče Windows 3.11 for Workgroups, ty používaly pro např. tiskárny a CDROM ovladače v real modu, ale v režimu 386 Enhanced protected mód pro síťové ovladače - které jsou pro Windows 98 témeř totožné. A první Windows schopné spouštět programy pro Windows v protected modu byly Windows 3.0. Windows 3.11 for Workgroups mají mají mnoho vlastních driverů a vlastní memory management a ani ony nejsou žádný DOS, pomineme li ony drivery pro CDROM, tikskárny ap. O DOSu jsi začal mluvit ty, ne já ;-)

Koncept memory managementu Windows 3.11/9x versus Windows NT je ve zkratce popsán tady: http://www.abc.se/~pa/data/ntintro.htm (sekce memory model)

A co se týče ochrany paměti. http://www.everything2.com/index.pl?node_id=668981, "Windows 9x does not have true memory protection"

LAN redirektor je třeba k tomu, abych měl spolehlivé spojení na fileserver které mi neshodí systém...

Co se týče bezpečnosti, tady si asi nemáme co říct, zkoušet se mnou polemizovat o IT security je asi jako kdybych se s tebou já hádal o programování :beer:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny