Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chipset a WIN98

Pisal som ze obcas nabootujem DOS (lebo napr. z neho si zalohujem particiu) - to som myslel ako priklad preco mi FAT32 vyhovuje viac.

Prosimta neporovnavaj tu tie 3.11, je to uplne odlisny system - uz len zakladna vec v OS - multitasking a spracovanie uloh je uplne odlisny. Jasne ze su tam niektore veci pouzite z minulych verzii Win, ak to vyhovovalo tak preco to nepouzit, aj vo WinXP mas kopec veci z WinNT z minuleho storocia, o ktorych uz ani ludia v MS nevedia ako vlastne funguju.
LAN redirecting mi vobec nechyba.

Ten tvoj clanok o "ochrane pamati" nehovori o ochrane pamati aplikacii, o tom som pisal. Hovori o tom ze niekde v pamati je nechranene miesto, ja som nikde netvrdil ze W98 su dokonale, ale nesnaz sa mi tvrdit ze WinXP su dokonale :-) Ked som robil specialny interface medzi Win-spec.ovladac-BIOS tak som musel v HW debuggeri pozriet ako su urobene segmenty a selektory, no a WinXP mal urobene aj segmenty cez celu fyzicku RAM (bolo to sice tusim v ovladaci alebo v sluzbe, ale kolko virusov bezi ako sluzba?) :-D Takze tiez ta ochrana nie je taka ako by si si myslel, ale samozrejme ze WinXP ma pamat chranenu lepsie, nikde som netvrdil opak, ale mne a dalsim milionom ludi roky stacila aj ta ochrana vo W98.

Bezpecnost: chces mi tvrdit ze virus nema moznost prepisat disk aj keby tam bol NTFS aj so vsetkymi tymi tvojimi pravami? Kolko virov vie bezat ako sluzba? Nebezi sluzba uz v ringu 0 t.j. ma povolene I/O operacie? Akonahle ma povolene I/O operacie tak ti moze so vsetkym tvojim HW robit absolutne co sa mu zachce, a ziadne Win mu v tom uz nezabrania.

P.S. inac viry zvyknu pisat programatori, a nie odbornici na IT security ;-)

P.S.2. preco som vobec reagoval na tvoj prvy prispevok: Snazim sa ti vysvetlit ze Win98SE na mnohe veci uplne stacia (hlavne na doma), su celkom stabilny OS, to ze ho ty neodporucas je sice pekne, ale vedz ze ludia nemaju na domacom PC ziadne dokumenty CIA ktore by museli mat super zabezpecene tvojim super NTFS :-x, ale proste ho chcu zapnut, pozriet inet, nieco napisat v openoffice, a vypnut, na co Win98SE uplne stacia. Na novom rychlom PC uz ale W98 korektne nepojde alebo uz nie su ovladace apod. a jasne ze su horsie ako nove Win, ak by Win98 boli lepsie ako nove win tak by predsa nove win nikto nekupoval :-D

P.S.3. (uz uplne posledne): ... ale to o co su tie nove Win lepsie, mi nestoji za 200eur. Myslim si ze MS marketing je uplne drbnuty, ptz. keby ich dal napr. za 20-30eur tak si poviem (a dalsie desiatky milionov ludi so mnou) serem dnes na par piv a za tie prachy skusim tie nove Windowsy co tak ospevovali v reklame. A teraz nehovorim o ziadnych vychodoeuropanoch. Kolega nemec so slusnym platom minuly tyzden hladal nieco na robenie html, frontpage stoji vyse 200 eur, a kolega hodinu lamentoval ze to je strasne drahe, ci nepoznam nieco lacnejsie, ale nakoniec si aj tak pojde kupit MS produkt za 220eur lebo je debil. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny