Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chipset a WIN98

Pisal som ze obcas nabootujem DOS
takhle ? :-D
Neviem co tu trepes do toho DOS. Win98SE nie je DOS

BTW když už jsme u toho já zase mám pro NTFS disky po ruce boot cd s linuxem.

Prosimta neporovnavaj tu tie 3.11, je to uplne odlisny system

Což bude asi důvod k tomu, že Windows 3.11 a Windows 95 mají stejný základ driver modelu - VXD, memory management, a že po nastartování vždy běží jedna DOS Virtual Machine atd., že ?

Windows 9x je OS který se přímo vyvinul z Windows 3.x. Nespadnul odněkud z nebe. Tak jako je Windows XP přímo potomkem Windows NT 3.1. A to i přesto, že je dnes grafika v jádře a tehdy nebyla, budeš proto tvrdit že je to jiný OS? Vžyť to je celkem zásadní změna, ne ? Tak jako proto, že ve Windows 3.11 byl cooperative multitasking, tak budeš tvrdit, že to je úplně jiný OS než Windows 95???

nehovori o ochrane pamati aplikacii

Skutečně ? Tam jde i o to, že celé Windows 9x jsou spatlanina dělaná proto, aby fungovaly programy které si s pamětí dělají co chtějí. Aby fungoval prakticky libovolný DOS program, kde si leta programátoři dělali co se jima zamanulo. A i když Windows NT určitě dokonalé nejsou, takováhle anarchie tam nevládne.

Services běží v Ring 3, device drivery jsou v Ring 0

Co se týče home userů, pro ně je Windows 98 naopak ideální, a to právě proto, že je nestabilní, nic neumí a nemá tak silné síťové služby. Proto se nemůže stát tak perspektivním členem zombie sítě jako počítač s Windows XP a posílat mi spam.
To nicméně není důvod zamlčet, že nevyužívá pamět efektivně a to že nefunguje nad 512MB RAM znamená, že např. 256MB RAM dokáže efektivně využít.

PS. a ještě mi vysvětli, jak ten tvůj "úplně jiný operační systém" který "nemá nic společného s DOSem" dokáže nabootovat v "Safe Modu" a používat real mode device drivery 8-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny