Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno speciální baterie alkalická 4,5V,dá se ještě někde koupit?

Rád bych ti poradil, ale to je na několik lekcí s tím, že už budeš mít načtené základy. Expozimetr ti ukáže při nastavení citlivosti vloženého filmu přibližnou clonu a čas. Musíš například vědět, že pokud chceš, aby ti na filmové políčko dopadla stále stejná porce světla, musíš při posunu clony o jeden dílek, posunout čas taky o jeden dílek. Expozimetr který máš měří osvit plošně a proto se může stát, že když nekoriguješ osvit, budou stíny, nebo tváře tmavé atd. Když nebudeš vědět co je hloubka ostrosti, budeš mít sice expozici dobrou, ale třeba neostrý obraz.
Takže rada jak na to - přečti si uvedené odkazy, přečti si o focení na stránkách http://digineff.cz/, nebo si kup digitál do kapsy, kde máš automat, případně režimy, které nastavíš a je to.Žádné učení, žádné čtení. A po letech když tě focení chytne a koupíš si skutečný foťák si stejně budeš muset o tom focení něco přečíst. Základy platí pro klasiku i digitál stejně. ;-)

http://otabouska.vellum.cz/tapf.htm
http://ajeto.skauting.cz/cs/dokumenty/
A další stránky kde něco o focení najdeš.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny