Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pád počítače při vypalování

V dubnu jsem si koupil vypalovačku DVD-RW LG GSA-4167, bulk verzi. Namontoval jsem ji do svého počítače, který ovšem už něco pamatuje- starý 3 a půl roku- procestor AMD Duron 1200 MHz, základní deska MSI KT7 Turbo, Via KT133A+, 384 MB DDR RAM PC133 brand. Operační systém XP Professional, SP2. Vypalovačku jsem připojil stejně jako původní CD-RW NEC, tedy kabel + "kšanda". Během vypalování DVD počítač vždy spadnul, tzn. zhroucení systému s následným restartem a nabíháním. DVD-R tím bylo zničeno, DVD-RW se dalo naformátovat. CDčka přitom pálila bez problémů. Abych vyloučil závadu vypalovačky, dal jsem ji známému na odzkoušení do jeho počítače. Bez problémů vypálil 3 DVD. Při prvním testování vypalovačky jsem měl problémy s OS, byl zahlcený a zavirovaný, takže jsem se domníval, že reinstalace OS pomůže. Tu jsem provedl bez formátu harddisku (bylo by dost obtížné zálohovat) a problém se tím neodstranil. Zkusil jsem i aktualizaci nejnovějšího firmwaru vypalovačky, ale to také nepomohlo. Dále jsem zkusil update ovladače základní desky, ale s nulovým výsledkem.
Zvláštní je hlášení, které po prvním spuštění hlásí Nero 6: "Burning Rom vykazuje v této verzi systému Windows potíže s kompatibilitou." Jiný program na pálení jsem nezkoušel.
Počítám s nutností výměny např. základní desky, ale rozhodně nechci kupovat celý nový PC, protože mi současná konfigurace dostačuje.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny