Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přejmenování fotek podle mnou zvoleného pořadí (ne podle kritérií)

Dobrý den, sháním program (pokud možno free) na přejmenování fotek - ale takový, kde si mohu pořadí sama určit - není podle žádných kritérií (ne podle data, typu a pod). Takový, kde si pořadí zadám sama (nejlépe přímo v programu s náhledem fotky)a následně přejmenuji tak, aby názvy odpovídaly mému pořadí. Znáte něco takového? Prosím, poraďte. Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jestli jde o to, že jsou namíchané fotky z různých foťáků se špatnými daty, tak jde hlavně o to, roz…
rokator 31.10.2012 08:07
rokator
No vida, to je super nápad! :-) Díky. Tohle mě vážně nenapadlo. :-) Jednoduché a elegantní.
agrant 31.10.2012 08:49
agrant
Sorry za neskorsiu reakciu... Ak je tam spravny cas, tak to ide este jednoduchsie, premenovat podla… poslední
Dreamer 06.11.2012 00:00
Dreamer

Jestli jde o to, že jsou namíchané fotky z různých foťáků se špatnými daty, tak jde hlavně o to, roztřídit si všechny fotky na skupinky podle těch jednotlivých foťáků. Na to stačí jen Průzkumník ve Windows.

Otevřít složku > Zobrazit > Zvolit podrobnosti > v seznamu zaškrtnout "Vyfotografováno" > OK

Složku si nechám zobrazit i s podrobnostmi, přibude další sloupec vlastností "Vyfotografováno" a když na něj kliknu, seřadí se mi fotky podle těch jednotlivých foťáků.

A pak už si ty jednotlivé sekce rozházím do složek nebo přejmenuji v TotalCom pomocí Ctrl+M.

U 1300 fotek to vidím práce tak na 15 minut i s kafem... :-)

Sorry za neskorsiu reakciu...

Ak je tam spravny cas, tak to ide este jednoduchsie, premenovat podla EXIF datumu v XnView alebo FreeCommander, mne to zaberie 15 sekund, so sablonou 5.

Ak je ale cas pri niektorych fotakoch nespravny, potom je to zlozitejsie, ale uz som to robil, po premenovani vsetkych fotiek podla EXIF datumu staci porovnat fotky ktore su podobne, tak sa da zistit priblizny rozdiel, potom najst v xnview vsetky fotky z daneho fotaku, browse/prehliadat, oznacit vsetky a zmenit casovy udaj - posunut cas podla potreby, jeden klik a cas sa upravi na vsetkych fotkach.

Teraz je dost mozne ze niekto si zmenil letny cas a niekto nie, aj ja som uz parkrat zabudol, vtedy to ide celkom lahko.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru