Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Instalace Windows 8

nemám tip na žádný free soft, ale možná by to šlo zobecnit:
pokud často hrozí rozdrbání systému, pak najít soft co zálohuje systém za běhu - a využívá přitom vss (shadow copy) - dost šetrné k zatížení systému.
ke spolehlivosti tolik: pár systémů jsem z takové zálohy obnovil, ale našly se i nefunkční image s vadnou geometrií (stejně jako u true image, který přitom využívám výhradně offline z boot cd, čili "bez rizika").
nectností true image home je neschopnost poznat nové chipsety, jeho boot cd pak nevidí disk. pokud je nainstalován jako aplikace do windows, nemá s tím problém a není třeba mít ani nejnovější verzi, stačí nějakou získanou v akci.
zálohovací sw pak spouštět každý měsíc z nějakého plánovače, nejlépe přes batku co odklidí/smaže předminulé zálohy a jejich logy, a pak s příslušnými parametry spustí zálohovadlo.
teoreticky takto jde spouštět zálohování z windows, ale po hrůzném zážitku už nechcu tento takysoftware znát.
příkazovořádkové parametry pro bezobslužný provoz uměl ghost, dražší profi verze acronisu (backup&recovery), nebo můj oblíbený drive snapshot:

"C:\Program Files\Snapshot\snapshot.exe" C: D:\$computername-$date-DS14.sna -L8000 -R -W -Gx --UseVSS --LogFile:D:\DS14.log
... no není to krása?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny