Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Instalace Windows 8

Zdravim Vas,

narazil jsem na problem. Meli jsme v PC windows 7 a zakoupil jsem si upgrade na windows 8 (mam tedy i licencni klic). Win8 jsem nainstaloval (stahl jsem intalacku a zbytek se stahl pri instalaci automaticky z internetu). Problem je ale v tom, ze odesel cely disk, na kterem tyto windows byly nainstalovane.. koupil jsem tedy disk novy a zjistil, ze neivm jak windows8 nainstalovat, jelikoz samozrejme nemam zadne CD..

nemate s tim nekdo zkusenosti? jak v takove situaci postupovat?

diky,

t.
Změna kategorie, původně: Software. Windows 8 jsou taky operační systém. (karel)

Předmět Autor Datum
ked mas nejaku upgrade licenciu tak tam asi budes muset nainstalit najprv ten Win7 a z neho urobit z…
MM.. 06.11.2012 20:39
MM..
tim padem se trochu meni otazka :o) ke koupenemu notebooku byly uz predinstalovane Windows 7 bez DVD…
antiS 06.11.2012 20:45
antiS
Někde sehnat stejnou verzi Windows 7 a nainstalovat se svým číslem.
karel 06.11.2012 20:52
karel
keby si ten disk menil v servise tak ti tam nahraju image nanovo. Podomacky mozes pouzit akukolvek O…
MM.. 06.11.2012 20:52
MM..
jj asi nebude jina moznost.. spis jsem myslel, ze po zakoupeni to microsoft nabizi ke stazeni nekde…
antiS 06.11.2012 20:56
antiS
Ja neviem ale MS typicky instalacky k stiahnutiu nikdy neponukal (vynimka je len MSDN), nemyslim ze…
MM.. 06.11.2012 20:59
MM..
treba casem :) ok, holt si jdu stahnotu win7 z warez fora a nasledny upgrade.. nevim jestli tohle m…
antiS 06.11.2012 21:04
antiS
Inac normalne sa postupuje tak, ze sa urobi sektorova zaloha celeho oddielu, ked este Win funguje (i…
MM.. 06.11.2012 21:01
MM..
jj kdysi jsem na to pouzival program GHOST.. bylo to super, ale pak jsem zjistil, ze to neni efektiv…
antiS 06.11.2012 21:08
antiS
dnes sa to da robit aj z beziaceho systemu apod, ja to robim zalohu ale radsej offline tak raz za ro…
MM.. 06.11.2012 21:33
MM..
diky za tipy, mrknu co programy umi.. ja toho moc nepouzivam.. jsem programator, takze mi jde spis…
antiS 06.11.2012 21:45
antiS
nemám tip na žádný free soft, ale možná by to šlo zobecnit: pokud často hrozí rozdrbání systému, pak…
lední brtník 06.11.2012 22:37
lední brtník
Diku za zajimavou reakci.. to uz je na me ale trosku moc :) v zacatku otazky jsem resil problem s wi…
antiS 06.11.2012 22:47
antiS
Tenhle problém sem loni řešil, akorát že update Vista >> W7. Jediný co byl problém, tak když nebyly…
nofu 06.11.2012 22:59
nofu
jj tak to budu resit i ja... win7 uz stahuju ale necham je nainstalovat cele (s platnym licencnim kl…
antiS 06.11.2012 23:17
antiS
Pokud je to stejné jako mezi Vista a W7, tak opravdu není nutné dokončovat instalaci W7 či je aktivo…
nofu 06.11.2012 23:21
nofu
ja to radsi dokoncim :) win8 mam koupene jako upgrade.. buh vi, jestli by ten klic pasoval i v pripa…
antiS 06.11.2012 23:28
antiS
Taky sem měl W7 jen jako upgrade.
nofu 06.11.2012 23:29
nofu
Ze stáhnuté upgrade na windows 8 jde nainstalovat na čistý disk windows 8. Ale CD klíč, ktery ti byl…
OtaDrak 07.11.2012 00:01
OtaDrak
super, diky za odpoved, tohle presne jsem potreboval vedet...
antiS 07.11.2012 00:11
antiS
Jak bylo již napsáno tak z legálně stáhnutého upgrade na windows 8 jde bez problémů nainstalovat na… poslední
Air 29.01.2013 15:59
Air

tim padem se trochu meni otazka :o) ke koupenemu notebooku byly uz predinstalovane Windows 7 bez DVD. na disku jsou od Asusu ulozeny i data pro obnovu celeho systemu, ale vzhledem k tomu, ze disk nefunguje, tak nemam jak system obnovit. Tim padem vznika otazka, jak na uplne cisty disk dostat Windows 7, ktere byly na starem (jiz nefunkcnim) disku a k PC nebylo instalacni CD ani flash disk. zajimavy problem :)

jj asi nebude jina moznost.. spis jsem myslel, ze po zakoupeni to microsoft nabizi ke stazeni nekde na svych strankach, ale nenasel jsem to..

nemate nekdo zkusenosti s tim, jak by to dopadlo v pripade, ze bych nainstaloval rovnou Win8 a zadal tam CD klic, ktery mi byl vygenerovat pri upgrade? jestli by to proslo nebo ne? 2x nadseny z toho, ze musim stahnout win7 a nasledne se stahnou win8 nejsem (vzhledem k rychlosti internetu).

// do servisu uz ani nahodou, mam na disku az moc citliva data o mem podnikani...

t.

jj kdysi jsem na to pouzival program GHOST.. bylo to super, ale pak jsem zjistil, ze to neni efektivni.. kdyz jsem obnovil rok starou image, tak nainstalovane programy jsem uz davno nepotreboval nebo byly o daleko novejsi verze a cele windows jsem musel i tak aktualizovat.. vyslo to nastejno, jako kdyz jsem windows obnovoval z utility od vyrobce.. v tomhle pripade by se to ale hodilo :)

dnes sa to da robit aj z beziaceho systemu apod, ja to robim zalohu ale radsej offline tak raz za rok apod (z BartPE s driveimageXML ale existuje kopec inych toolov aj na live linuxoch apod pripadne uz aj niektore vyssie verzie Win to maju v sebe - bitova kopie systemu). Neni to len na zdochnuty disk ale napr. aj ked sa rozdrbe Win do nepouzitelnosti napr. virmi apod. Mne osobne sa to nestava ale vseobecne je zaloha systemu napr. raz za rok IMHO velmi rozumna vec. Neviem jake programy pouzivas ale neni normalne menit programy kazdych polroka len preto ze nejaky kravatak z marketingu u MS vyprdne do sveta nejaky novy zbytocny nezmysel s inac omalovanymi listami ked stejnu fciu robi aj program z roku 2000 :)

diky za tipy, mrknu co programy umi..

ja toho moc nepouzivam.. jsem programator, takze mi jde spis o zalohu webovych apliakci, ktere napisu, ale to vyresene mam.. proc pro me je rok stary Windows s programy neaktualni? jak jsem psal, programuju, konkretne php, a v tomhle oboru jde vyvoj opravdu rychle dopredu.. takze pokud jsem si pred rokem nainstaloval apache server s php tak po roce je to jiz stare (napr stara verze php, nebo dnes pouzivam naprosto jinou konfiguraci apache a php nez pred rokem a nebo naopak vyuzi ruzne doplnky do Netbeans a jinych programu, ktere pred rokem jeste nebyly k dispozici). Jasne, v pripade, ze jde uzivateli o to, zalohovat si programy typu word, prehravac videi, program na vypalovani atd, tak tam takove problemy resit nemusi, ale v programovani to je jine, predevsim proto, ze casem clovek ziskava nove navyky a pracuje jinak (vetisnou efektivneji a s jinymi nastroji) nez pred rokem.

nemám tip na žádný free soft, ale možná by to šlo zobecnit:
pokud často hrozí rozdrbání systému, pak najít soft co zálohuje systém za běhu - a využívá přitom vss (shadow copy) - dost šetrné k zatížení systému.
ke spolehlivosti tolik: pár systémů jsem z takové zálohy obnovil, ale našly se i nefunkční image s vadnou geometrií (stejně jako u true image, který přitom využívám výhradně offline z boot cd, čili "bez rizika").
nectností true image home je neschopnost poznat nové chipsety, jeho boot cd pak nevidí disk. pokud je nainstalován jako aplikace do windows, nemá s tím problém a není třeba mít ani nejnovější verzi, stačí nějakou získanou v akci.
zálohovací sw pak spouštět každý měsíc z nějakého plánovače, nejlépe přes batku co odklidí/smaže předminulé zálohy a jejich logy, a pak s příslušnými parametry spustí zálohovadlo.
teoreticky takto jde spouštět zálohování z windows, ale po hrůzném zážitku už nechcu tento takysoftware znát.
příkazovořádkové parametry pro bezobslužný provoz uměl ghost, dražší profi verze acronisu (backup&recovery), nebo můj oblíbený drive snapshot:

"C:\Program Files\Snapshot\snapshot.exe" C: D:\$computername-$date-DS14.sna -L8000 -R -W -Gx --UseVSS --LogFile:D:\DS14.log

... no není to krása?

Diku za zajimavou reakci.. to uz je na me ale trosku moc :) v zacatku otazky jsem resil problem s win8 a ted jsme se dostali az k zalohovani.. :) s rozdrbanim systemu problem nemam, jeste se mi nepovedlo WIndows dodrbat tak, abych ani nenabootoval... problem ktery jsem nyni poprve resil byl vadny disk. kazdopadne dekuju za zajimavou odpoved.

T

Tenhle problém sem loni řešil, akorát že update Vista >> W7. Jediný co byl problém, tak když nebyly na disku Visty (nebo tam nebyl jejich zavaděč bo bůh ví co si to kontroluje), tak nešlo nabootovat z upgr W7 install CD. Vyřešil sem to tak, že jsem stahnul nějakej warez Vist, spustil sem instalaci a po 20s sem jí přerušil, prohodil CD na upgr W7, nainstaloval a aktivoval - předpokládám, že s W8 by to mohlo jít stejně.

jj tak to budu resit i ja... win7 uz stahuju ale necham je nainstalovat cele (s platnym licencnim klicem).. pak stahnu instalacku win8 z microsoftu pro update a nainstaluju win8.. nic lepsiho asi neni...

tohle mi dost vadi, vyrobci sice nabizeji windows k PC, ale je to v OEM licenci, takze to je vazane na HW.. buh vi, zda ta licence vubec umoznuje pozdejsi pouziti windows na jinem HW (v tomto pripade pouye na novem disku).. teoreticky ne :) takze i pres to, ze mam OEM windows7, zaplatil jsem za upgrade na win8 tak je budu mit ve finale jeste nelegalne :o) no neni to na hlavu jestli to je opravdu tak? :)

Jak bylo již napsáno tak z legálně stáhnutého upgrade na windows 8 jde bez problémů nainstalovat na čistý disk. Ale CD klíč, ktery ti byl vygenerován při upgrade to při takovéto instalaci nebere (chybový kód 0xC004F061).
Je tu ale jednoduché řešení jak to obejít a nemuset instalovat starší verzi Windows a pak z něj upgradovat na Windows 8.

Existuje způsob, jak Windows 8 přemluvit k tomu, aby provedla aktivaci i v případě, kdy přecházíte ze starších Windows na osmičky formou čisté instalace.

Ve Windows 8 spusťte Editor registru (regedit.exe) a pak najděte klíč
HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFTWARE\ Microsoft\ Windows\ CurrentVersion\ Setup\ OOBE
v pravém podokně změňte hodnotu klíče MediaBootInstall z 1 na 0.
Zavřete Editor registru.
Spusťte Příkazový řádek - stiskněte klávesu Windows a napište cmd. Vlevo se objeví Příkazový řádek, klepněte na něj pravým tlačítkem myši. Dole vyberte Spustit jako správce. Potvrďte spuštění kliknutím na Ano.
Do příkazového řádku napište slmgr -rearm a stiskněte Enter.
Restartujte počítač.
Proveďte aktivaci Windows 8. Stiskněte klávesu Windows. Rovnou začněte na klávesnici psát, napište slui a stiskněte Enter. Tam klikněte na tlačítko, které během pár sekund provede aktivaci systému.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru