Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem formát ATX versus BTX budoucnost

Zdá se, že formát BTX, ač byl uveden s dobrým úmyslem, nenašel u firem většího pochopení a jeho tvůrce, firma Intel, s ním pomalu, ale jistě končí. Formát BTX byl uveden koncem roku 2004 a Intel jím chtěl nahradit ATX. Hlavním důvodem příchodu BTX však bylo efektivnější chlazení, což potřeboval právě Intel kvůli relativně dost topícím procesorům. S příchodem Core 2 Duo však, jak se zdá, nebude BTX nadále potřeba. Core 2 Duo se chladí snadno a tak ani u Intelu není problém přiznat, že směrem BTX asi cesta nevede.Intel tedy oznamuje, že od roku 2007 s formátem BTX končí.

zdroj: 18529

[mod]Pro autora prispevku: Pokud neco odnekud zkopirujete, pak byva dobrym zvykem minimalne uvest zdroj. (rh)[/mod]

Předmět Autor Datum
Nejak se mi nechce verit, ale jestli skutecne, tak ma Intel soudnost. Tenhle format mel od zacatku s…
Redmarx N 12.09.2006 22:35
Redmarx N
Intel ztratil soudnost už dávno, obzvlášť v období, kdy "co nový procesor, to nová patice". Nebýt AM…
Fuente 13.09.2006 10:43
Fuente
No, nejsem si jist kdo ma vice druhu patic, zda Intel nabo AMD. poslední
Redmarx N 13.09.2006 13:15
Redmarx N
Chvala bohu... K intelu mam averzi prave pro jejich primotopy.. Firmam to v dnesnim komercialiozovan…
JR_Ewing 13.09.2006 11:02
JR_Ewing
Proslycha se, ze AMD Geode konci (dikybohu), a procesory VIA jsou sice velice hezka vec, ale trpim l…
kubik 13.09.2006 11:18
kubik
imho neskutečně blbé zpátečnictví, nejakej patrnej narust ceny by po zavedeni nebyl, lip by to chlad…
AZOR 13.09.2006 12:40
AZOR

Nejak se mi nechce verit, ale jestli skutecne, tak ma Intel soudnost. Tenhle format mel od zacatku snaci uspet, ale jen za predpokladu, ze by na nej komponenty staly tolik co jejich ATX bratricci. Bohuzel ale spatne zvolena cenova strategieodsoudila format BTX do propadliste dejin.

Chvala bohu... K intelu mam averzi prave pro jejich primotopy.. Firmam to v dnesnim komercialiozovanem svete nevadi, zakaznici to zaplati. Tedy provoz serveru a pocitacu. Ale ja si myslim, ze kazdy usetreny Watt je dobry. Proto svou infrastrukturu buduju zasadne na VIA ci Geode procesorech. Je hezke, kdyz rack, ve kterem jsou dva servery, dva routry a 24portovy switch ma ( podle zateze ) 150 - 200W..
Podle me je Intel vnitrne rozpolcen, protoze na jedne strane zkousel BTX a procesor se ztratovym teplem > 150W a na druhe strane stoji pentia M ktera jsou vykona i pri nizke spotrebe. Podporuji ( a verim ze tim smerem je budoucnost ) pocitace, jejihz srdcem je VIA, AMD GEODE, Pentum M centrino, Transmeta a podobne nizko prikonove stroje. Architektura intel je uz davno prekonana.
Mimochodem, cetli jste si specifika $100 notebooku?
AMD GEODE 1W
Flash disk max 1W
display s vypnutym podsvetlenim 0,02W, se zapnutym 1,5W..
Tomu ja rikam pocitac.

Proslycha se, ze AMD Geode konci (dikybohu), a procesory VIA jsou sice velice hezka vec, ale trpim lety vypestovanou neduverou k VIA chipsetum (Apollo Pro/686, PLE133...) a zatim jsem nevidel board parujici VIA CPU s Intel chipsetem. Do blade serveru patri Pentium-M a ostatne spousta firem ho tam pouziva.
OLPC je dobra myslenka a jestli bude k dispozici za rozumnou cenu, asi neodolam :-D

imho neskutečně blbé zpátečnictví, nejakej patrnej narust ceny by po zavedeni nebyl, lip by to chladilo a to nejen CPU ale i hdd, ktere by dele vydrzeli.... a az to jejich Core2 zacne topit, tak co ? .. priklad odstrasujiciho jednani. Přiklad dobrého jedani je PCI-E, kdy zavedli tento slot v dobe, kdy pro něj nebyla skoro žádná grafika a pokud byla, byla o hodne pomalejsi jes AGP a to trvalo docela douhou dobu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru