loading...
Předmět Autor Datum
Mozno je to podobne ako toto http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;e n-us;330100 Nastav…
MM.. 13.09.2006 07:25
MM..
V biose to vidim takto: IDE Prim.master = DVDrom -/- -/- slave = none -/- Sek. master = nome -/- -/-…
Tixi 13.09.2006 16:01
Tixi
Ach to je zas precpate radicmi, neda sa to v BIOSe (alebo jumprom na doske) povypinat? Pozri navod.…
MM.. 13.09.2006 16:31
MM..
Jj,už v tom nastavení lítám.Ted mam HDD jako primaryMaster a DVD jako sek.master.Jasan že mam DVD ja…
Tixi 13.09.2006 17:42
Tixi
945ka ma priamo v chipsete myslim jeden PATA a nejake 4 sata ci kolko. Ten PATA chipsetovy bude asi…
MM.. 13.09.2006 17:56
MM..
Přesně pomohl jsi mi.Vypl jsem ty RAIDY a dal sata-mod na auto(byl v nějakem rozšířeném modu)!Ale ka…
Tixi 13.09.2006 18:40
Tixi
No, ak si ten problem nevyriesil (ak to stale pri kopirovani pada), tak to vypinanie RAID radica moc…
MM.. 13.09.2006 20:56
MM..
Mno "bigLBA" mám v biose možnosti:large,LBA,auto,CHS, co tedy dát?Mám to dané na auto. Mam i SP2.Vid… poslední
Tixi 14.09.2006 15:57
Tixi

Mozno je to podobne ako toto http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;e n-us;330100
Nastav si zariadenie (DVD apod.) na master ak je na kabli samo (a na koniec kabla), skontrolovat IDE kabel ci je zapojeny spravnou stranou do dosky, neviem kolko tam mas IDE (PATA) konektorov, ak je viac tak skusit zapojit do toho ktory nie je na extra (RAID) radici (vid navod k doske).
Nestava sa to len po prebudeni z usporneho rezimu? (pouzivas standby rezim)?

P.S. ak mas SATA disk tak skus iny SATA konektor (aby si videl disk v legacy mode akokeby bol "master" na PATA - napr. v BIOSe (ak to tam je tak podelene)).
Moze to byt aj nieco ine, ovladace, tazko povedat, co vsetko na tej obrazovke bolo? (nejaky napis alebo ovladac/.dll ktory to sposobil)?

V biose to vidim takto:
IDE Prim.master = DVDrom
-/- -/- slave = none
-/- Sek. master = nome
-/- -/- slave = none
-/- Third master= HDD
-/- -/- slave = none
-/- Fourtf mast. = none atd až do Sixth.
V desce mám 3 IDE paty 1=Primary,2=sekundary,3=third a pak 4x sata.
V IDE primary (blue)mam na 80žil.kabelu DVDrom.A HDD mam v sata1.Ale je divné že se jeví jako Third IDE!
Obchodník říkal když sem to kupoval že měl velkej problem to PC rozjet kvuli tem řadičum,prý takovou desku ještě nedělal.Mel jsem od něj danou DVDrom v IDE 2 Sekundary(žlutej) 40žil ale nebutovala.Tak jsem ji musel dat do primary a 80žil a už butuje.cca po 5měsících se vyskytl tento problém.
Jak bych to teda měl mít správně nakšírováno a proč se SATA1 připojí jako IDE Third?.

EDIT: zkusím to teda překšírovat tak(jestli to pujde),aby byl videt HDD jako master na IDEprimar a DVD sekundar a až to zase zavařím tak se lepší kuknu na tu obrazovku.

Ach to je zas precpate radicmi, neda sa to v BIOSe (alebo jumprom na doske) povypinat? Pozri navod.
Sata radic sa da nastavit do roznych modov, jeden z nich (kvoli jednoduchsej instalacii OS apod.) moze byt ze sa jeden kanal SATA tvari ako jeden kanal PATA, malo by sa to dat prestavit v BIOSe. Hlavne si pozriet navod k doske, ze ktore PATA konektory NIE su na RAID radici ale na radici ktory je priamo v chipsete, a tie RAIDy tam povypinat ak sa da.

IDE kabel do DVD skontrolovat ci je zapojeny spravne (uz som pisal - DVD musi byt na konci kabla a oznacena strana kabla musi ist do mothrboardu).

K tomu "Edit": to nie je nutne a pravdepodobne sa ti to ani nepodari :-), ale skus sa hrat s nastaveniami, hlavne citaj manual k doske...

P.S. moze to byt aj nieco ine, pozri ovladace k doske zo stranok vyrobcu dosky...

Jj,už v tom nastavení lítám.Ted mam HDD jako primaryMaster a DVD jako sek.master.Jasan že mam DVD jako master na konci kabla a kabel se znackou system do desky.Kabely jsou v buzirce a popsany.Jinak ze sve praxe to byl vždy delší konec do desky.Akurát jsem moc nepochopil kery RAIDY vypnout.Jsou tam tři PATA konektory,jeden modrej upřostřed napravo a dvy žluty dole napravo.Kejši jsem měl i440BX a to bylo v pohode ale tomuto moc nerozumím.A engliš taky moc ne.Já se učil rusky:-[
Možná někdo tu desku"Intel 945P Expres Chipset Based, 945P Series" tady zná...:.(

945ka ma priamo v chipsete myslim jeden PATA a nejake 4 sata ci kolko. Ten PATA chipsetovy bude asi ten modry kedze je jeden, tam by som dal asi DVD, tie dva zlte budu na nejakom externom radici, ten mozes vypnut ak nepotrebujes (ak sa vypnut nejako da, tak to bude v navode). Zozen niekoho kto ti pomoze s anglictinou v navode.
Disk je asi jedno kde je, mozes skusit iny konektor, skus aj pozriet na stranky vyrobcu dosky (v navode bude urcite aj link na support nejake www.intel.com urcite), stiahnut najnovsie ovladace, a uvidi sa.
Ja som sa s takym problemom nestretol, len som ti k tomu nasiel nieco u MS (tam si vies mozno vpravo zvolit aj automaticky preklad z anglictiny - Article translations - Czech), hlavna otazka ale ostava: stava sa to len po uspornom rezime (start-vypnut-usporny rezim) alebo kedy sa to stava? Pouzivas usporny rezim? Ak ano skus ho nepouzivat a PC vzdy normalne vypinat.

P.S. napada ma mozno aj nejaka nekompatibilita SATA1 vs. SATA2 alebo nieco podobne, co ja viem este som sa s tym nestretol.
Mozu byt kludne aj len zborene windowsy alebo ovladace apod...

P.S.2. zapojene to mas do spravnych konektorov, s tym uz moc nevyspekulujes. Je tam nejaky problem tazko povedat kde, ak si veris ze vies najst na intel.com spravny BIOS pre presne tu dosku, skusil by som upgrade BIOSu ak je novsi.
Este skontroluj kabliky sata ci nie su volne alebo co, mozno skusit iny (napajaci).

Přesně pomohl jsi mi.Vypl jsem ty RAIDY a dal sata-mod na auto(byl v nějakem rozšířeném modu)!Ale kapl jsem proč to robilo.Mám HDD na dva primární a jednu log.jednotku(velkou pro grabčení a praci z DVD) a když kopíruji do primarniho HDD tak je vše v poho,ale jak do tý rozšířený partizny tak kolaps.I když něco vetšího z primarního oddílu do log.jednotky zase kolaps.Zajímavý ůkaz!!
Z ty logický jednotky udelam primarní(tuším že mohu míti 4prim.oddíly) a doufám řže bude klid.Každopadně jsi mi pomohl z tím vypnutím RAIDU,bylo jich tam 10.Ted jen :
Prim.Master a slave + Sek.Master a slave,šuplík dám jako slave k romce(používám jen zřídka kdy).Tímto bych tento threyd asi ukončil.Moc díky.

EDIT: usporny rež.nepoužívam.

No, ak si ten problem nevyriesil (ak to stale pri kopirovani pada), tak to vypinanie RAID radica moc nepomohlo :-) Ak mas aj suflik tak ten raid mozes zas zapnut pre ten suflik :))

Ak to stale robi problem, tak to mas skor nejaky problem s HDD, ako som uz pisal mozno je problem ak sa mixuje SATA1 disk a SATA2 radic alebo naopak (disky sa niekedy daju nastavit do sata1/sata2 utilitou od vyrobcu disku), alebo mas nejaky problemovy SATA kabel do HDD (skus iny, aj datovy aj napajaci).
Este ma napada - mas dufam povolene bigLBA (aspon SP1 vo WinXP)? Aj ked to by sa prejavovalo trochu inac (prepisalo by ti zaciatok disku :))), ale preistotu sa pytam...

Mno "bigLBA" mám v biose možnosti:large,LBA,auto,CHS, co tedy dát?Mám to dané na auto.
Mam i SP2.Vidím 186,3GB z 200GB.Nebo to bigLBA se někde v regeditu ještě nastavuje?
Myslel jsem že to byl problém jen w2k a u SP2 by to mělo být v regeditu nastaveno,ale ruku za to nedám.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...