Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kaspersky nebo Nod 32

Předesílám, že na svých domácích PC také neinstaluji antivir jelikož ho nepovažuji za pro mne přínosný nástroj. Ale jinak s tebou flegu vcelku nesouhlasím.

Jak píšeš níže, uvědomuješ si, že se nebezpečný kód může vykonat chybou v programu, a přesto programy neaktualizuješ - tomu popravdě řečeno nerozumím. Nic ti není platné že znáš svůj OS když máš v PC neaktualizovanou díru http://pc.poradna.net/question/view/52382-cerv-zneu ziva-chybu-v-sluzbe-server-ms06-040. A podotýkám že řešením přirozeně není antivir, který by zpětně pokud by ho červ nezneškodnil což je nepravděpodobné mohl detekovat červa, antivir ostatně je jen řešením pro BFU používající default settings všeho a nemající absolutně žádné povědomí o IT security, ale právě používat opravenou verzi binárky. V tomhle případě, i přesto, že se jedná o remote attack, není *řešením* ani firewall, protože sice dokáže zablokovat útoky (dokud funguje a dokud správně identifikuje), ale nedokáže díru odstranit.

Nelíbí se mi obecně, že se o "antivirech" (potažmo dokonce o antispyware!) a firewallech mluví jako o nějakých nástrojích zabezpečení. Nástroje zabezpečení jsou:

- aktualizovat binárky se zneužitelným kódem
- využivat nástrojů zabezpečení které poskytuje operační systém
- pravidlo nejnižšího nutného oprávnění

V druhé fázi přijde teprve firewall který je jen a pouze nástroj síťaře, neměl by sloužit k aplikační bezpečnsoti nebo nahrazovat výše zmíněné tři body. Je to takový dopravní strážník.

Antivir je spíš takový marketingový level nad tím vším, osobně nesnáším antivirové firmy a všechny ty security suite a to, co to se systémem udělá, dle mého je to horší pohroma než pár trojanů a IRC botů :-p

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny