Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak nastavit Wake On Lan

A co si nastavil? Mal si nastavit na PC napr. IP 192.168.1.30, masku 255.255.255.0, a branu ziadnu. DNS mozes nechat na automaticky to je fuk. Ale nemusis sa drbat s priamym pripojenim ptz to s tym magic packetom robis principalne zle.

Magic packet nepotrebuje ziadnu IP ani masku, takze mas nahovno tooly. Zabalovanie do vyssich layerov je problematicke a je to treba len pre posielanie cez internet alebo vo velkych sietach, obycajny router by mal preposlat broadcast v lokalnej podsieti bez IP a bez portov a bez blbosti. T.j. skus si najst tool taky ktoremu das len MAC adresu a nic viac (zhlavy teraz neviem tool, musel by som googlit)

http://en.wikipedia.org/wiki/Wake-on-LAN

Because Wake-on-LAN operates below the IP protocol layer the MAC address is required and makes IP addresses and DNS names meaningless.
a to co robis ty teraz s tou IP sa vola Subnet directed broadcasts
A principal limitation of standard broadcast Wake-On-LAN is that broadcast packets are generally not routed. This prevents the technique being used in larger networks or over the internet. Subnet Directed Broadcasts (SDB)[8][9] may be used to overcome this limitation. SDB may require changes to intermediate router configuration.
pretoze to posledny router musi potom "prelozit" na obycajny magioc packet.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny