Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
budu oponovat: jedině jeden oddíl. Vždy to nakonec dojde k tomu, že při více oddílech začne být někd…
touchwood 19.09.2006 10:49
touchwood
Ke Ghostovani (Acronisovani) ;-) Pokud si jednou za mesic nebo za dva zaktualizujes obraz - otazka a…
Jan Fiala 19.09.2006 18:34
Jan Fiala
ale jo, já mám doma taky 3 oddíly :-), jen jsem si zahrál na advocata Diaboli :-) podle mě normální… poslední
touchwood 19.09.2006 22:34
touchwood

budu oponovat: jedině jeden oddíl. Vždy to nakonec dojde k tomu, že při více oddílech začne být někde místa málo a jinde zase příliš mnoho. Zálohování dat se má dělat na jiné fyzické médium než jsou data uložena (jinak to není záloha). Některé SW mají problémy s tím, pokud jsou profily uloženy jinde než na C: a uživatelé zase musí klikat stromem, aby si našli své data uložená jinde než ve složce dokumentů.

Jinak si taky myslím, že "ghostování" se přeceňuje. Už po půl roce je instalace relativně neaktuální (drivery, SW). Kdo experimentuje, může použít obnovení systému, kdo tomu rozumí, může experimentovat i s vypnutým¨obnovením systému.

Vše záleží na tom, zda je počítač náležitě spravován. Pokud si to admin hlídá, PC vydrží sloužit bez problémů několik let.

Ke Ghostovani (Acronisovani) ;-)
Pokud si jednou za mesic nebo za dva zaktualizujes obraz - otazka asi 10 minut, ktery mas na skryte partition, neni problem to obnovit.

Neco jineho je pocitac v siti pro normalni uzivatele - tam to opravdu se spravne nastavenymi pravy vydrzi bez problemu nekolik let a neco jineho je vyvojarsky pocitac, kde programujes, testujes nove veci, nove verze programu, abys zjistil, zda to s nimi pobezi, musis se s tim seznamit, abys mohl poskytovat podpru...
Muzes namitnout, ze na testovani je VMWare. Ale jedna vec je ze si to pod VMWare spustis, 10 minut to budes zkouset a spokojene si reknes bezi to, a druha vec je, ze si novou verzi (Office, Windows) opravdu nainstalujes a zkusis na ni naostro pracovat. Pak teprve prijde na to, kde jsou zadrhely, jak co nastavit...

Predstav si, ze jsi zavolan nekde ke znamym, kde mas k dispozici pouze pocitac a system nejede. Mas treba BartPE, takze se na disk dostanes. Ale kam zazalohujes tech 100GB dat, ktera tam maji a o ktera nechteji prijit ? Pokud mas rozdeleny disk, mas vyhrano - nechas veci na datove casti, systemovou cast zrusis a nainstalujes system znovu. Pokud mas disk v celku, je t prusvih.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru