Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Viry

Zdravím, prosil bych o radu. Změnil jsem antivirový program (kvůli mé počínající paranoie jsem začal mít podezření, že mám zavirovaný počítač. Také mě znepokojil antivirus Microsoft Security Essentials, který hlásil, že je vše v pořádku.) na avast!. Našel mi kromě nějakých PUP už při rychlé kontrole 2 infikované soubory. Jsem poměrně znepokojen, obávám se o svá data. V malware se vyznám pouze orientačně a obecně, proto bych se vás rád zeptal na bližší informace o těchto virech. Zkoušel jsem hledat na internetu, ale bohužel jsem příliš úspěšný nebyl. Rád bych, aby mi někdo alespoň přibližně popsal, co tyto viry způsobují a jak mohou být nebezpečné.

1) JS:Pdfka_gen [Expl]
U exploitu zhruba tuším, jak funguje, ale nejsem si jist rozsahem škod, které způsobuje. Nevím ani, jak dlouho jej mám, ani kde se vzal (byl v nějaké složce v documents and settings\local settings, ale tuto složku jsem za pomocí průzkumníka později nenalezl, ani s pomocí zobrazování skrytých souborů). Prosím o nějaké informace/zkušenosti. (OS aktualizuji neodkladně, mám Windows XP)

2) Win32:Malware-gen
U tohoto souboru naopak vůbec netuším, co je zač, zato vím, odkud pochází. Je to ze staženého souboru, který jsem stahoval asi před půl rokem (stydím se a děsím zároveň, měl jsem v počítači tento virus celý půlrok!). Jednalo se konkrétně o private server nejmenované hry, k jehož stažení mě dotlačil jeden známý, ale nikdy jsem jej nespustil. Taktéž bych poprosil o přiblížení, má-li někdo z vás nějaké zkušenosti nebo o něm něco ví.

Mimochodem, u druhého případu jsem také hledal, zda někdo nenalezl hrozbu v tomto souboru. Našel jsem jednu zmínku, kdy někdo na fóru onoho serveru tvrdil, že mu antivirus hlásí spyware a hra mu nejde spustit. Jiný člověk mu tam radil, jak má tento problém vyřešit, nepřipouštěje, že by snad hrozba mohla být reálná.

Obě tyto hrozby byly označeny jako závažné (vysoké).

Děkuji vám za jakékoli rady, ovšem příliš nadějně to z odpověďmi nevidím.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny