Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem svchost - pad procesu

Hezky vecer,
Problem se tyka WinXP a sluzby svchost.exe. Od jiste doby (tak tyden zpet, duvod mi unika) v rozsahu 24 - 48 hodin (PC bezi nonstop) dojde k hlasce o nemoznosti operace "read" s pameti na adrese atd... HW pocitace je v poradku, vcetne RAM (dodavam jen pro uplnost, protoze tahle hlaska je stejne zpravidla SW puvodu, navic kdyz se projevuje jen u jedne aplikace). Dale vir nemam, zadny aktivni spyware ci neco jineho take ne, a nikdy jsem ani nemel nic co by mi nejak rozhazelo system (instalace je stara asi rok a pul, provadim vicemene rucni udrzbu bez nejakych radoby tweakovacich nastroju atp). Opsal jsem si tedy ze Spravce uloh PID vsech svchostu, ktere bezi a pockal na dalsi chybovou zpravu:

1120 Network s.
1076 System
1040 Network s.
992 System

Vzdy jakmile nastane popsana chyba a odkliknu chybove hlaseni, ukonci se proces s PID 1076. Vim, ze PID je po kazdem startu odlisne, ale jednu dobu jsem vedel jak pomoci nej vypatrat konkretni soubor (slo to nejak pres prikazovou radku, bohuzel uz si to nepamatuji).

Krome ukonceni procesu pri chybe vizualne pozoruju restart motivu vzhledu XP a kazdopadne, nefunguje internet (mam ADSL USB modem ZyXEL). Tvari se to, ze jsem pripojeny, ale nefunguje zadny prenos, dokonce se ani neodpojim. Pokud manualne spustim svchost znovu, proces se sice spusti, ale s internetem si nepomuzu ...reseni je pouze restart.

V Prohlizeci udalosti odpovida memu problemu hlaseni "Místní nabídka aplikace: svchost.exe - Chyba aplikace : Nastala výjimka neznámá softwarová výjimka (0xc0000409) v aplikaci na místě 0x6727a3c0."

Dale nasleduji dalsi zaznamy, ktere nejspise souvisi s padem daneho svchost procesu:
"Služba Motivy byla nečekaně ukončena. Stalo se to 1 krát. Následující opravná akce bude spuštěna za 60000 milisekund: Restartovat službu."
...totez se sluzbou Systemovy cas a WMI

Kazdopadne tohle je uz jen reakce na pad svchostu (vc.nef. internetu atd), otazkou zustava proc svchost pada.

diky za pripadne rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
VYRESENO: Takze po vice nez mesici prichazim s rozresenim :-) ...problem byl zrejme v tom, ze se cos… poslední
Dalibor 29.10.2006 16:29
Dalibor

VYRESENO: Takze po vice nez mesici prichazim s rozresenim :-) ...problem byl zrejme v tom, ze se cosi dobyvalo do PC pres nejakou diru v XP, coz nasledne zpusobilo pad svchostu. Soudim tak, protoze pomohl aktualni balicek zaplat (k 11. 10. 2006), ktery jsem si stahl zde na poradne http://pc.poradna.net/question/view/30920-zaplaty-p ro-windows-xp-sp2-rok-2006 od MM_tanka, cili jemu i vsem co se na tehle fajn veci podileji patri velke diky a samozrejme i vsem co zde se mnou meli trpelivost ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru