Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak nainstalovat - dvoje windows xp

správný postup, který je na 100% jistý, že bude fungovat za všech okolností (např. i s programy, které "natvrdo" očekávají, že systém je na oddíle C:) je následující:

1. přidat na disk ještě jeden maličký (8MB) primární oddíl (tj. 3x primární a 1x extended na datový oddíl) s xOSl (nebo jiným bootmanažerem s možností skrývání oddílů). xOSL preferuju, protože je spolehlivý a zdarma pod GPL a existuje i v české verzi.
2. nastavit xOSL bootmenu tak, že pro každou plánovanou instanci XP bude vidět jen jeden z oddílů určených pro XPčka, druhý bude skryt.
3. instalace XP č.1
4. start xOSL, volba bootu z XP č.2 (které ještě neexistují, ale "přepne" to viditelné disky
5. instalace XP č.2
6. voila, hotovo. V případě potřeby lze připojit neaktivní instalaci XP jako (např.) disk D: (nebo E:, pokud máš datový oddíl)

P.S.: teď si jen nejsem jist, zda stačí skrytí z xOSLu, nebo jsem na to použil jiný "tvrdší" nástroj. Důležité je, abys pro instalaci viděl jen jeden z těch dvou primárních oddílů, to je zásadní pro to, aby instalace proběhla vždy na "C:".

edit: ještě si už nepamatuju, zda je nutné mezi a po instalaci obnovit xOSL zavaděč v MBR. Pokud ano, je na to volba v xOSL installeru

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny