Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem restart

Při startu PC s nainstalovaným XPprofesional,po zobrazení "Vítejte" mám vedle ikonu "Uživatel" kde po kliknutí myší na tuto ikonu se zobrazí pracovní plocha a PC je připraven k práci.Problém je však při restartu, který požadují instalace některých programů.Po provedení restartu nemohu při zobrazení ikony "Uživatel" kliknout myší na tuto ikonu - (myš nefunguje) ani jiným způsobem nemohu PC rozjet.Jediný způsob je tzv."tvrdý restart" na skříni PC.Může mě někdo poradit kde je chyba,nebo kde se dá tento jev odstranit,nebo nastavit?Dříve mě to šlo ale po práci (hrách)mých vnoučat na na PC mám tento problem.
děkuji KoMi.

Předmět Autor Datum
vypnout PC by mělo jít mimo "tvrdého" restartu tlač. reset i krátkým stlačením zapínacího tlačítka.…
touchwood 21.09.2006 21:42
touchwood
Samozrejme ze muzes, da se to bez problemu ovladat pomoci klavesnice. Zkus sipku dolu a Enter
Jan Fiala 22.09.2006 08:15
Jan Fiala
Jeden známí mi poradil provést nějakou úpravu v tweakui,což jsem se pokusil ale marně,stejně to nejd…
mirda 23.09.2006 12:08
mirda
máš třeba zvolený špatný ovladač myši, mrkni se v ovl. panelech nebo tento pc - vlastnosti pokud máš… poslední
lední brtník 24.09.2006 01:07
lední brtník

vypnout PC by mělo jít mimo "tvrdého" restartu tlač. reset i krátkým stlačením zapínacího tlačítka. Je to rozhodně lepší řešení než reset.

A k problému: to IMHO vypadá na nějaký problém inicializace myši po restartu. Jaká je to myš - USB nebo PS/2? Klávesnice funguje? (přihlásit by se mělo jít i čistě jen pomocí klávesnice, přinejhorším lze pomocí 2x stisknutí ctrl+alt+del přejít k "standardnímu" přihlášení a přihlásit se "ručně")

Jeden známí mi poradil provést nějakou úpravu v tweakui,což jsem se pokusil ale marně,stejně to nejde.Co se zlepšilo je,že PC najede až do pracovní plochy ale myš ani klávesnice nefungují musím provést TVRDÝ restart,nebo PC vypnout,Myš mám připojenou na PS/2.Jsem jenom průměrně znalí uživatel,tak že si raději nechám od skušenějších poradit!

máš třeba zvolený špatný ovladač myši, mrkni se v ovl. panelech nebo tento pc - vlastnosti
pokud máš nastavený nějaký exotický (genius:) zkus standartní mrchosoft
v tom tweakui ti chtěli asi poradit autologon ať se přihlašuješ přímo bez uvítací obrazovky s ikonama (stačí jinak zakázat přepínání uživatelů), ale neřeší to nefunkčnost klávesnice/myši
některé sw/hw vady chce vidět před sebou, pak se vždycky najde řešení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru