Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kombinované napájení externího boxu pro 2,5" HDD ?

Pokud se bavíme o novějších počítačích tak 95 procent určitě utáhne HDD z jednoho usb portu. U některých se musí strkat zezadu protože přední zdířky jsou připojený šhitkabelama. USB 2.0 má umožnovat 0,5A odběr což je na hraně. Dost výrobců desek tedy dovolí víc, jsou i ruzné vychytávky označené jako "3x USB power tuším u gigabyte" ten má pak ještě větší výstupní proud. Může ale vadit delší kablík nebo nějaká prodlužka.
Proto mají někdy disky kablík s dvěma USB na posílení proudu -zastrčí se oba do USB, proud to dovolí různý.

U notebooků je to víceméně stejné, šmejdy nebo "sekačkové" mininotebooky mají problémů víc.

Televize obecně mají USB bez možnosti napájení -respektive utáhne to flešku, HDD to téměř natuty neutáhne.O žádné která by měla USB s napájením sem neslyšel (což ale neznamená že nexistuje) podobně to bude např. se settopboxama, autorádiema, tabletama a tak podobně. Pokud by ten usb měl dostatečné napájení výrobce by to patřičně marketingově zdůraznil.

Takže k televizi to bez přídavného napájení nedáš.

Obecně považuju přenosné disky 2,5 za ne příliš vhodné na tvrvalý provoz-přehřívají se. Na stáleé zapojení k televizi bych volil 3,5 model nebo kovový 3,5box a do něj dal např. starší disk.

Externí zdroj který budeš kupovat musí mít 5v stabilizovaných, žádný 6ti voltový trafo od číňana...Jinak ten disk odprásknout můžeš velice jednoduše...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny