Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Telefon Nokia 500 navigace

no vidíš, já na svou E7 nedám dopustit a jaksi nevidím jejího nástupce, a to napříč výrobci. HW qwerty klávesnice, dokonalá lokalizace, funkční navigace (zdarma), obecná funkčnost.

Navíc to byla zrovna Nokia, kdo smartphony uvedl do běžného života - dodnes vzpomínám na super telefony "communicator" série (jmenovitě N9210 a N9500, moje milé "cihličky"). A v posledku Nokia je jednou z mála evropských společností, to je v dnešní úchylné době, kdy si každý z nás vědomě platí několik čínských kapitalistů, docela důležitá věc.

P.S.: ono je taky otázka, co si pod pojmem "smartphone" představit. Já si pod tím představuji "power" telefon s rozšířenými telefonními a komunikačními funkcemi (a ne, nemyslím tím fakáčbůk). A to splňuje jen Symbian, částečně pak BlackberryOS. Android, iOS, WP jsou "hrací" minipočítače s vedlejší telefonní funkcí. To se dá demonstrovat např. na systémové (ne)podpoře SIP VoIP. Obávám se ale, že "smartphone" je pro většinu populace termín označující mobilní herní konzoli.

edit: smartphony používám už 10 let, nemám problémy s androidími, WP, iOS telefony, ale nejsou to pro mě produktivní platformy, spíše platformy určené pro zábavu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny