Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zmazana recovery particia - lenovo g580 - windows 8 x64

Ahojte, takze moj problem zacal ked som si kupil do notebooku Lenovo G580 (windows 8 x64) 128GB ssd disk Crucial M4.
Povodny 1TB HDD som naklonoval pomocou Acronis true image. Vsetko prebehlo v poriadku, jediny problem bol ze nefungovala funkcia onekey recovery: nb sice nabootoval do OKR prostredia ale backup ani recovery nebol mozny. Tolko som to skusal rozbehat, az sa mi podarilo komplet zmazat oem particiu z povodneho HDD aj SSD (ano viem, som "sikovny"). Takze mam funkcny win 8, bez akejkolvek moznosti obnovy: nefunguje ani vytvorenie recovery dvd priamo vo win.

Zistoval som priamo v lenove ci existuju win8 recovery disky. Odpoved bola, ze zial zatial nie.

Moja otazka znie, ci je mozne vytvorit OEM particiu z funkcneho win8.
Alebo pouzit recovery disk z ineho nb s rovanakou verziu win 8.
Alebo komplet preinstalovat win 8 x64 z napaleneho dvd (product key pokial viem by mal byt zapisany priamo na MOBO). Davat 90€ za novy win, ked ho uz mam raz zakupeny mi pride ako hlupost.
Alebo akykolvek iny sposob buducej obnovy systemu.

Idealne by bolo keby mi nejaky majitel rovnakeho pc poskytol hdd ktory by som nanovo naklonoval na povodny 1TB, ale to je z viacerich dovodov tazko realizovatelne, co asi uznate.

Za akekolvek rady vopred dakujem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nevím jak se vytváří záložní /obnovovací partition, taky by mě to zajímalo/, nicméně jsem měl podobn… nový
dethliving 13.12.2014 19:40
dethliving
2 roky :-D poslední
dennyB 13.12.2014 22:02
dennyB

Nevím jak se vytváří záložní /obnovovací partition, taky by mě to zajímalo/, nicméně jsem měl podobný problém jako ty a vyřešil jsem to pomocí tohoto postupu:

http://www.cnews.cz/clanky/instalace-windows-81-je -rychlejsi-pochodite-i-s-klicem-k-windows-8

Stáhneš si originání verzi jakou potřebuješ, instalátor si ověří klíč, takže ho nikde nemusíš zadávat. Můžeš si stáhnout ISO i flešku, popřípadě obojí. Já jsem si vytvořil oddíl na konci disku z kterého jsem udělal obnovu rovnou do win 8.1, ten oddíl jsem potom dal Hide.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru