Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s načítáním DVD

Prosím o radu: syn ma PC: WinXP Home, ATI Radeon 9800 Pro, Athlon 3000+, Direct X 9, samozř. u všeho HW aktualiz. ovladače (posl. verze "kodeků") ale problém s NEC DVD RW.ND-4550A, verze firmw. 5.1.2535.0 (z WinWP), kdy tento HW CD čte bez problémů, vypaluje CD i DVD bez problémů, ale při načítání DVD, jak orig., nebo vypálených je problém a to způsobem asi jako 3x ano, pak 1x ne atd. je v záruce, takže problém tady není, byl jsem v prodejně, vzali DVD na reklamaci a zapůjčili mi DVD Combo zn. Sony (přesný tip již nevím), kdy ale po naist. toto "vidělo pouze CD a DVD jakoby ani neex. Zpět v prodejně zkusmo otestovali na různých DVD jak mou DVD i jejich SONY - bez problémů. Takže zatím mám své DVD doma s tím, že mi poradily, zda nedošlo k poškození ovladačů ve WinXp pro DVD - a zkusit přeinst. Tady po dlouhém úvodu dotaz: Dá se nějak z inst. CD "vyjmou" pouze ovladače pro DVD, protože na PC má hodně SW a tudíž hrůza min. při zálohování atd. Nebo, kdo může poradit, spíš ale jako pro laika a ne otrlého znalce, jak naist. třeba novější verzi firmw., nebo ovladačů a tím před přeinst. zkusit to takhle řešit. Děkuji Ivan

Předmět Autor Datum
Zkusil bych i přeinstalovat (nebo lépe nainstalovat novější, pokud je) ovladač IDE řadiče. Ten by mě…
siberian 23.09.2006 15:45
siberian
nejjednodušší řešení na test HW je použít nějaké linuxové liveCD (nastartovat z jiné mechaniky!), tí…
touchwood 23.09.2006 18:17
touchwood
Jak silný je zdroj v PC přesně nevím, mám za to, že 300W. Co znamená nastřelený IDE řadič - mám rozu…
Ivan 24.09.2006 15:16
Ivan
spíš to znamená částečně vadnou desku.
touchwood 25.09.2006 20:16
touchwood
Začni správným výběrem médií : productfile.asp Dle výrobce chce OS W2000 / XP Home / XP Pro SP2 Ve…
Fuente 24.09.2006 15:50
Fuente
Další podrobnosti: V Bios-u k nastavení DVD zn. NEC: Nastaveno jako Secondary IDE Master, Device: AT…
Ivan 25.09.2006 14:54
Ivan
ne. nastavení regionu nemá na čtení datových DVD vliv. To hraje roli jen v případě DVD-Video titulů…
touchwood 25.09.2006 20:17
touchwood
Firmware je predsa v mechanike, ak ta mechanika sla v obchode (citala tam to tvoje DVD?), tak potom…
MM.. 25.09.2006 22:28
MM..
Tento problém vznikl postupně po nějakém čase užívání PC, ne po nové instalaci WinXp Home. DVD má pr…
Původní 26.09.2006 09:07
Původní
Neběží ti tam "něco" na pozadí co by mohlo mít přístup na jednotku? Hoď sem seznam běžících procesů.
Jack 26.09.2006 09:53
Jack
Tady jsou (název-uživ. jméno): taskmgr.exe - oem, CLI.EXE - oem, CLI.EXE . oem, KPF4GUI.EXE - oem, W… poslední
Ivan 26.09.2006 18:47
Ivan

Začni správným výběrem médií :

productfile.asp

Dle výrobce chce OS W2000 / XP Home / XP Pro SP2
Verze tvého firmware mi nic neříká, asi máš verzi 1.07 ( 5.12.2005 ),
stáhni si 1.08 ( 23.03.2006 ) :

www.cdr.cz/dvd_rekordery/nec/firmware/nd4550/2339_F W_ND-4550A_108win.zip

Součástí zipu je Readme.html, dobře si ho přečti.

"Nastřelený IDE řadič, asi mám 300W zdroj" : Sílu zdroje a značku by se hodilo vědět.
Ovladače k desce můžeš nainstalovat novější, případně odebrat ze Správce zařízení
řadič k NEC, po restartu se nainstaluje znovu. DMA je na řadiči zapnuté
( v Aktuálním režimu ) ? Možných "bodů problému" je více.

Další podrobnosti: V Bios-u k nastavení DVD zn. NEC: Nastaveno jako Secondary IDE Master, Device: ATAPI CD-ROM, LBA Mode: Supported, PIO Mode: 4, Async DMA: MultiWord DMA-2, Ultra DMA: ULTRA DMA-2. Ke zdroji: je to zvláštní, ale jak zvenčí a ani zevnitř jsem na zdroji nenašel jakoukoliv zmíňku k výrobci a pod. ale zejména k velikosti... Pouze mi to připadá, že zdroj se jeví jako orig. dokonce snad nevyměnitelný, dodávaný ve skříni PC, ale zde jsem taktéž našel pouze jeden název a to: STEP 207 nic víc, nic míň. eznam médií jsem si stáhl, zde problém není. Stáhl jsem si i nový Firmw, a teď pracuji na překladu návodu. V hrubých rysech jsem ho pochopil, ale nechci něco po... Ještě dotaz, je důležité, když v nastavení regionu u DVD je uvedeno něco ve smyslu, neurčen žádný region?

Firmware je predsa v mechanike, ak ta mechanika sla v obchode (citala tam to tvoje DVD?), tak potom naco chces flashovat firmware? Ak vies co robis tak mozes, ale nie som si isty ci vies co robis, ja len aby si potom nemusel ist kupovat novu mechaniku :-)

Uz si nainstaloval ovladace k maticnej doske? Ovladace DVD neexistuju, neni co instalovat. Pri vypalovani toho DVD si zaskrtol aj uzavriet DVD resp. session? Fungovalo tvoje vypalene DVD v tej predajni alebo nejake ine DVD? Skusal si tam vlozit aj nejake DVD ktore inde funguje?

Tento problém vznikl postupně po nějakém čase užívání PC, ne po nové instalaci WinXp Home. DVD má problém pouze při načítání DVD, CD čte i vypaluje v pohodě, DVD vypaluje v pohodě. V prodejně jsme vyzkoušeli jak mé tak jejich různé DVD - vše bez problému. Takže doporučuješ prozatím s instalací nového Firmw. počkat? Instal. CD k MB mám, detailně jsem toto neprohlížel, pokud si matně pamatuji, tak se při instalaci dala zadat možnost "automatické" tedy asi "vše". Takže přeinstalovat toto CD pro MB? Jsme laik a nějak cítím, nedojde nakonec k tomu, že při přeinst. ovladačů pro MB budu vlastně muset přeinst. i WinXp, jak jsem již uváděl výš v dotazech, nebo lze toto provést bez nové inst. systému?

Tady jsou (název-uživ. jméno): taskmgr.exe - oem, CLI.EXE - oem, CLI.EXE . oem, KPF4GUI.EXE - oem, WSCNTFY.EXE - oem, ALG.EXE - LOCAL SERVICE, SOUNDMAN.EXE - oem, KPF4GUI.EXE - SYSTEM, WDFMGR.EXE - LOCAL SERVICE, MDM.EXE - SYSTEM, KPF4SS.EXE - SYSTEM, ashServ.exe - SYSTEM, aswUpdSv.exe - SYSTEM, SPOOLSV.EXE - SYSTEM, EXPLORER.EXE - oem, ashWebSv.exe - SYSTEM, ATI2EVXX.EXE - SYSTEM, SVCHOST.EXE - LOCAL SERVICE, SVCHOST.EXE - NETWORK SERVICE, SVCHOST.EXE - SYSTEM, SVCHOST.EXE - NETWORK SERVICE, ashMaiSv.exe - SYSTEM, SVCHOST.EXE - SYSTEM, ATI2EVXX.EXE - SYSTEM, LSASS.EXE - SYSTEM, SERVICES.EXE - SYSTEM, CLI.EXE - oem, WINLOGON.EXE - SYSTEM, CSRSS.EXE - SYSTEM, SMSS.EXE - SYSTEM, MSMSGS.EXE - oem, CTMON.EXE - oem, PWRISOWM.EXE - oem, ashDisp.exe - oem, QTTASK.EXE - oem, System - SYSTEM, Nečinné procesy s... - SYSTEM. Je v pořádku, že některé se vyskytují 2x?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru