Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vadnej diskovej oddil

lidi mam docela dost velkej problem. Mam sata disk 400GB (naformatovanej na NTFS) pripojenej pres externi radic. mno problemek nastal, kdyz sem si usmyslel, ze si ten disk rozdelim. takze sem pouzil partition magic a vykousl z puvodniho disku 20GB. Partition magic chtel restart, tak sem restartoval a kdyz nabehl windows, tak zacal vykousavat misto z toho puvodniho disku. cca v 50% ovsem hodil nejakej error. takze sem znova restartoval...

kdyz zacal bootovat OS, tak nenabotoval, ale restartoval PC. v nouzovym rezimu vyhodil hlasku cosi o SPTD.sys (coz ma neco spolecnyho s Daemon Tools) a opet restartoval.

Dale sem pokracoval tim, ze sem ten disk i s radicem hodil do jinyho PC (disk se zobrazil, ale nedal se zobrazit obsah) a tam z prikazovy radky hodil chkdsk snad ze vsema parametrama. kdyz to skoncilo. tak byl disk zase pristupnej a bez chybicek. udelal sem v Partition magicu zase prerozdeleni (tentokrat bez restartu, protoze to byl druhej disk) a vse probehlo v poradku. mel sem teda dva disky.

no a ted okamzik pravdy. strcil sem HDD do puvodniho PC, kde nabootoval, nicmene hned po startu zase vyskocil partition magic s chybou, ze se zrejme puvodni prerozdeleni nepovedlo nebo co. no odklik sem to a najel do windowsu.

Moje zdeseni ale prislo po tom, co sem zrestartoval PC. opet hlaska pri bootu o souboru SPTD.sys

najel sem do SLAXu (live distribuce LINUXu) a tam se obsah disku kupodivu zobrazil. Potom sem nabootoval z instalacniho CD od XPcek, ale instalator oznamil, ze disk C: ma neznamej souborovej system a ze na disk D: neni mozny nainstalovat OS.

z konzole pro obnoveni sem zkousel dat CHKDSK C: /p /r ale asi pri 75% skoci zpet na 50% a zasekne se.

PORADTE MI PROSIM NEKDO, JAK TEN DISK ZACHRANIT, protoze o ty data vazne nechci prijit. Uz nevim, jak dal :.(:.(:.(

Předmět Autor Datum
1.) Vyhod Partition Magic von oknom, a oznam to kazdemu kto ho chce pouzit. 2.) Zozen si (mam na mys…
MM.. 25.09.2006 15:42
MM..
diky za radu, je to uz asi vazne to posledni, co se da delat. uz me to taky napadlo, ale nejdriv sem…
achiles 25.09.2006 16:43
achiles
No, myslim ze si uz skusil vsetko :-) Ale nevsimol som si ze si pisal ze na inom PC sa ti operacia p…
MM.. 25.09.2006 17:03
MM..
jj, jenze to PC je ted 150km daleko :) no skusim se poptat jeste par lidi, jestli by mi nepujcili ko…
achiles 25.09.2006 18:02
achiles
On ich mozno vidi aj Win, ale je nejaky problem s filesystemom (poskodeny) a deamon tools s tym maju… poslední
MM.. 25.09.2006 18:30
MM..

1.) Vyhod Partition Magic von oknom, a oznam to kazdemu kto ho chce pouzit.
2.) Zozen si (mam na mysli pozicat na nejaku chvilu) iny disk na ktorom je dost miesta pre tvoje data
3.) Vykopiruj dolezite data z tvojho disku na iny disk (alebo ak je suborovy system v haji skus pouzit getdataback for ntfs apod)
4.) Nainstaluj Win nanovo na tvoj disk, vcetne vytvarania prticie a formatovania. 5.) Nakopiruj odzalohovane dolezite data nazad na tvoj disk.
Nabuduce pred pouzitim PM si urob zalohu dat, PM to IMHO aj vypise pred kazdou takouto operaciou.

No, myslim ze si uz skusil vsetko :-)
Ale nevsimol som si ze si pisal ze na inom PC sa ti operacia podarila, tak to skus zas v tom inom PC, pozriet sa na to chkdsk-om prip. partition magicom. Snad ti to uz druhykrat po pripojeni nazad do tvojho PC pri boote partition magic zas neposaha (uz to raz posahal snad si to niekde uz PM zapisal, ze operacia "uspesne" ukoncena :-D)

On ich mozno vidi aj Win, ale je nejaky problem s filesystemom (poskodeny) a deamon tools s tym maju problem, apod. Ono to uz je teraz problem ak ani chkdsk z konzoly pre zotavenie nejde (skusil si chkdsk /f)?
Alebo je posahany obsah len niektorych suborov alebo podadresarov, to z linuxu nevidis (nevies ci obsah suboru je spravny), ale ak to bootujes tak je to samozrejme problem.
Ja osobne by som neveril ze to chkdsk opravi tak aby to bolo na 100% ok, takze by som to radsej nanovo sformatoval.
Neviem kolko tam mas dat, co sa tyka OS mozno by stacilo urobit image particie (len uzitocne data) na iny disk, zrusit particiu, vytvorit nanovo, naformatovat, a vratit tam ten image, mal by si vsetko ako predtym ale nie je zarucene ze to pojde korektne (ak sa poskodil uz obsah nejakych suborov tak taky postup nepomoze).

P.S. pozri si popis parametrov chkdsk-u (chkdsk /?), alebo ho nechaj bezat dlhsie, aj ked preskakuje na 50% mozno to po X hodinach aj dokonci :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru