Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Samsung Galaxy Note 2, Android 4.1 - kde sú uložené kontakty?

Ahojte.

Po dlhých a spokojných rokoch s WM 6.5 som prešiel na telefón a androidom. Aj po mesiaci používania sa v tomto systéme ešte necítim celkom doma a prosím o radu, kde sú vlastne uložené kontakty fyzicky, ak používam synchronizáciu cez účet google (*@gmail.com).

Doteraz som si myslel, že kontakty sú fyzicky v telefóne aj na účte google. Potom som si ale všimol, že pri ukladaní nového kontaktu (v telefóne, typicky po prijatí hovoru z doteraz neznámeho čísla) mi telefón ponúka možnosti uloženia v telefóne, alebo cez účet google. Domnieval som sa, že je to v zásade jedno, pretože automatická synchronizácia kontaktov sa postará o to, aby bol nový kontakt všade, resp. že vlastne všetky kontakty sú uložené v telefóne fyzicky a účet google je len akási forma live-zálohovania kontaktov.

Zdá sa ale, že pokiaľ nový kontakt uložím ako kontakt v telefóne, ocitne sa tento iba v telefóne, t.j. nesynchronizuje sa na účet google. Napríklad, keď sa takto uložený kontakt pokúšam dohľadať cez webové rozhranie contacts.google.com, nenájdu sa žiadne zhody.

Ďakujem za všetky reakcie aj za prečítanie.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
mas v zasade 4 moznosti ako kontakt ulozit: - Na SIM kartu: vtedy je kontakt len na SIM karte a nik…
wam_Spider007 09.01.2013 09:30
wam_Spider007
Ďakujem za reakciu. Takto nejako to chápem aj ja. Ale: kontakt, ktorý uložím v telefóne a vyberiem…
pilot 09.01.2013 11:05
pilot
Ano, kontakt, ktory ulozis v telefone ako kontakt telefonu sa nesynchronizuje s google, tym padom ho…
wam_Spider007 09.01.2013 11:22
wam_Spider007
Ďakujem za vysvetlenie. Niečo sa mi marí, že som kartu kupoval ako class 10, ale teraz si nie som i…
pilot 09.01.2013 11:53
pilot
po pripojeni k PC kablom sa daju pozriet vlastnosti karty.
wam_Spider007 09.01.2013 12:59
wam_Spider007
Ďakujem. Ako ju môžem naformátovať na NTFS? Ponúka to niekde telefón, alebo to musím urobiť v čítačk…
pilot 09.01.2013 13:23
pilot
na NTFS len vo windowse cez citacku, ale asi naozaj nebude potom viditelna v mobile. Ja osobne by so…
wam_Spider007 09.01.2013 14:00
wam_Spider007
Nakoniec som kúpil novú kartu (Kingston 64 GB class 10), naformátoval som ju cez čítačku pod Win7 ak… poslední
pilot 18.01.2013 14:06
pilot

mas v zasade 4 moznosti ako kontakt ulozit:

- Na SIM kartu: vtedy je kontakt len na SIM karte a nikde inde
- Do pamate telefonu: cize je len v telefone a SIM karta pripadne tvojo google ucet s tym nic nema
- Google ucet: po ulozeni je v pamati telefonu a pri prvej prilezitosti sa syncne na google. Samozrejme vzdy ostava udaj aj v pamati telefonu pre pripady, ze si offline
- Exchange active sync: rovnako ako u google, ale sync funguje s exchange serverom

Ďakujem za reakciu. Takto nejako to chápem aj ja.

Ale: kontakt, ktorý uložím v telefóne a vyberiem mu voľbu "kontakt telefónu", tento sa následne nezobrazí v contacts.google.com.

Pozerám, že máš ten istý telefón, tak si dovolím odbočku:
Akú sd-kartu používaš? Mám tam SanDisk 32GB (4) a každú chvíľu mi telefón vypíše hlášku, že karta bola neočakávane odpojená a vzápätí sa pripojí.
Okrem toho, keď sa snažím na kartu kopírovať (MKV), ide to strašne pomaly a väčšinou sa kopírovanie stopne s hláškou, že nie je možné kopírovať. Kopírovanie som skúšal cez WiFi, aj s telefónom pripojeným cez USB.

Ešte raz vďaka.

Ano, kontakt, ktory ulozis v telefone ako kontakt telefonu sa nesynchronizuje s google, tym padom ho nevidis ani na webe. Je to spravne. Ak ho chces mat v contacts.google.com musis pouzit kontakt google a nie kontakt telefonu.

Co sa tyka SD Karty, tak tu ja nepouzivam momentalne, lebo este sa mi nepodarilo vycerpat internu pamat. Ta 4ka v zatvorke predpokladam znamena triedu. Preto odporucam vzdy kupovat karty s triedou 10. Znacky najlepsie asi Kingston alebo SanDisk. Ale je dost mozne, ze je karta zla a skusil by som ju pripadne reklamovat.
Ad MKV. Aky velky je ten subor? Ak ma viac ako 4GB a karta je naformatovana na FAT32, tak to nepojde, pretoze ide o obmedzenie suboroveho systemu.

na NTFS len vo windowse cez citacku, ale asi naozaj nebude potom viditelna v mobile. Ja osobne by som ju siel asi reklamovat. Na inom fore som cital podobny pripad a poblem bol priamo v karte.
Taktiez citam, ze karta bola kupovana ako class 10 a je zrejme, ze ide len o class 4, co by mohlo znamenat, ze si bol oklamany.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru