Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vzdálená plocha

Ahoj chci se připojit ke vzdálené ploše přes IP adresu jenže mi to nefunguje a mám tušení že kvůli routeru, protože když dám připojit ke vzdálené ploše napíše mi to: připojení se nezdařilo, buď nejsou připojení povolena nebo je poočítač zaneprázdněn. Přes síť mi to pžipojit jde za pomocí jména počítače, ale přes net nejde, prosím o návod jak to přesně nastavit, třeba jsem někde udělal chybu, mám win XP, aktivní IP a router d-link. Děkuji za pomoc

Předmět Autor Datum
Ten počítač, ke kterému se nažíš připojit je přímo připojený k internetu nebo je někde v síti ? Poku…
Jan Fiala 01.10.2006 11:21
Jan Fiala
Ten počítač je připojený přes router, který mu dá adresu např 192.168.0.1 takže se dá říct že je při…
johny-d 01.10.2006 12:03
johny-d
Přesměrování portů musíš nastavit na tom routeru, ten se stará o překlad adres (NAT). Budeš muset mí…
Jan Fiala 01.10.2006 12:19
Jan Fiala
děkuji pomohlo to poslední
johny-d 01.10.2006 13:55
johny-d

Ten počítač, ke kterému se nažíš připojit je přímo připojený k internetu nebo je někde v síti ? Pokud je v síti, musíš nastavit na firewallu té sítě přesměrování portu (port forwarding) 3389 z venkovní adesy na lokální adresu počítače.

Ten počítač je připojený přes router, který mu dá adresu např 192.168.0.1 takže se dá říct že je připojený v síti, V nastavení firewallu (mám základní z win XP) můžeš napsat přesné nastavení a jak zjistím jaká je lokální adresa a kam to mám prosím zadat? Moc díky v nastavení vzdálené plochy mám zadané jak píšeš oba porty na 3389, ale změnit nejdou musel bych tam dát vytvořit nové, v tom by problém nebyl jde jen o to jaké porty nebo co vlastně kam napsat, moc díky

Přesměrování portů musíš nastavit na tom routeru, ten se stará o překlad adres (NAT).
Budeš muset mít přístup ke konfiguraci routeru a budeš muset vědět kam a jak to zadat. Každý router se konfiguruje jinak.

Nějaké příklady, jak nastavit port forwarding pro různé routery najdeš zde:
http://www.portforward.com/english/routers/port_for warding/routerindex.htm

Pokud nejsi v té síti správcem, a provedeš tam nějaké změny, minimálně musíš dát správci vědět, co jsi udělal. On odpovídá za bezpečnost a takové věci by měl dělat on a ne libovolný uživatel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru