Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pro všechny co grabují CDéčka do mp3 - vyšel nový LAME kodek verze 3.97

Ale kdež. Možná tohle platí pro staré mp3 kodeky, ale určitě ne pro současný LAME (i starší verze), kde implementace joint sterea je jednoznačně bezztrátová a nemá vliv na kvalitu přednesu sterea či čehokoliv jiného. Jeho vývojáři, tvůrce přehrávače foobar2000 (http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showu ser=84) a spousta dalších odborníků z hydrogenaudio to snad budou vědět nejlépe.

Co se týče tvého závěru, je mylný, protože JS takhle nefunguje. Výsledný soubor je přece vždy stejný, ať se jedná o JS nebo stereo (u VBR se může trochu lišit). Jako důkaz jsem právě udělal dvě mp3 - 320 kbps/stereo: 13 609 114 bytes, 320kbsp/js: 13 609 120 bytes. Pro upřesnění - jedná se o skladbu od Future Sound of London a tihle chlápci si vždy rádi pohrají s balance čudlíkem. Co nám z toho vychází. V případě sterea se 320 kbps rozdělí mezi l/r, při stereo efektech dostane sem tam některý kanál více dat na úkor druhého, podle toho jak se to hodí. Takže průběžně jedou oba jenom na 160 kbps, při změnách v kanálech si můžou přehazovat šířku pásma a to ještě jenom tehdy, kdy se to vyplatí. U joint sterea máme middle signál, který dostává plnou palbu 320 kbps, jenom při změnách v kanálech dostane méně o data na rozlišení kanálu. Takže lze krásně vidět, jak je JS výhodnější.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny