Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cisco routery

proslulost značky Cisco tkví v tom, že prakticky všechny jejich produkty se ovládají stejně, že ten, kdo je konfiguruje, musí o sítích něco vědět a konečně to, že když už je Cisco jednou nastaveno, tak jede, jede, jede a jede.

Od doby, co jsme kompletně přešli na Cisco technologie (s výjimkou firewallů), tak je klid. Routery routují, switche switchují :-) Já mám se značkou Cisco jen celkem dobré zkušenosti (i když si nemyslím, že umím Cisca konfigurovat na 100% - zvládnu jednodušší setupy routerů a switchů).

Problémy s kompatibilitou většinou nastávají v podání "homemade" sítí (bez urážky), kde se "potkají" Cisco komponenty s nějakým (lehce nestandardním) "vietnamským" aktivním síťovým prvkem. To se stává, a potkal jsem to i v případě dvou takových "vietnamských" zařízení (2x switch), která spolu jednoduše nenašla společnou řeč.

pokud člověk chce používat "vymyšlenosti" typu PoE, virtuální sítě apod. a nebo chce zařízení kompletně manageovat, tak mu ani moc jiných alternativ než Cisco, Juniper nebo Nortel nezbývá...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny