Předmět Autor Datum
musi byt cisco? na druhej strane je tiez cisco?
fleg 03.10.2006 14:34
fleg
v přijatelné ceně Tu si predstavujes jak? Zarizeni od Cisca jsou naprosta spicka, tam vpodstate nem…
rh 03.10.2006 15:37
rh
cisca su spicka v cene...ako zariadenia su priemerne
fleg 03.10.2006 16:06
fleg
Ktere jsou podle tebe lepsi?
rh 03.10.2006 16:13
rh
Náš poskytovatel internetu všude instaloval také routery a zařízení Cisco, s tím, že to je prý špičk…
KlepetoX 03.10.2006 16:40
KlepetoX
proslulost značky Cisco tkví v tom, že prakticky všechny jejich produkty se ovládají stejně, že ten,…
touchwood 03.10.2006 18:49
touchwood
no - pokud jsou to opravdu aDSL spojení, tak se divím, že to musí být Cisco zařízení. Stejně tě bude…
touchwood 03.10.2006 18:55
touchwood
ja odporucam zyxel 334. davat cisco na adsl je ako liat do trabanata castrol a 100oktanovy benzin
fleg 03.10.2006 19:33
fleg
Vzhledem k tomu, jak jsem se ještě včera dozvěděl, nepůjde o nějaké dlouhověké řešení (postupné sest… poslední
Georgij Gadjukin 04.10.2006 08:01
Georgij Gadjukin
a co tak to riesit cez BSD popripade cez nejaky LINUX ;-)
boby 03.10.2006 20:14
boby
jo, to je taky možnost. Jenže poruchovost takového řešení je řádově vyšší.
touchwood 03.10.2006 20:31
touchwood
suhlasim..odporucam skor hw vpn koncetratory
fleg 03.10.2006 21:10
fleg

Náš poskytovatel internetu všude instaloval také routery a zařízení Cisco, s tím, že to je prý špička. Já mám jiný názor, ale neměl jsem do toho co mluvit. No a od té doby začaly problémy, nejen u nás, které skončili tím, že jsme dali výpověď a chtěli přejít k jinému poskytovateli. To už samozřejmě začli řešit a důvěrně mi technik sdělil, že Cisco nebylo až tak to správné řešení. Dneska už zase Cisca nikde nejsou a s mimi odešly i všechny problémy. Kromě permanentních provozních problémů si vzpomínám na absurdní situaci, kdy bylo potřeba do routeru Cisco připojit obyčejný 100 Mb switch a k němu připojit další uživatele na internet a do sítě (běžná situace, že?) - ale u těchto uživatelů stále internet padal. Přijel technik a řekl, "pche Cisco je špička, k němu nemůžete připojit obyčejný switch" a vytáhl jakýsi 10 let starý switch, který byl pouze 10 Mb (to byla jediná známka jeho "neobyčejnosti") a vše fungovalo. Když jsem argumentoval tím, že ale uživatelům v síti 10 Mb nestačí, tak řekl, že to je prozatím a pak to "nějak uděláme". To "nějak" pak naštěstí obnášelo i výměnu toho Cisca. Tolik mé setkání se zařízeními Cisco. Netvrdím samozřejmě, že problémy s nimi musí být všude nebo že jsou to kdovíjaké sračky. Ale i proslulá značka nemusí být ve všech případech zárukou bezchybného a bezstarostného provozu.

proslulost značky Cisco tkví v tom, že prakticky všechny jejich produkty se ovládají stejně, že ten, kdo je konfiguruje, musí o sítích něco vědět a konečně to, že když už je Cisco jednou nastaveno, tak jede, jede, jede a jede.

Od doby, co jsme kompletně přešli na Cisco technologie (s výjimkou firewallů), tak je klid. Routery routují, switche switchují :-) Já mám se značkou Cisco jen celkem dobré zkušenosti (i když si nemyslím, že umím Cisca konfigurovat na 100% - zvládnu jednodušší setupy routerů a switchů).

Problémy s kompatibilitou většinou nastávají v podání "homemade" sítí (bez urážky), kde se "potkají" Cisco komponenty s nějakým (lehce nestandardním) "vietnamským" aktivním síťovým prvkem. To se stává, a potkal jsem to i v případě dvou takových "vietnamských" zařízení (2x switch), která spolu jednoduše nenašla společnou řeč.

pokud člověk chce používat "vymyšlenosti" typu PoE, virtuální sítě apod. a nebo chce zařízení kompletně manageovat, tak mu ani moc jiných alternativ než Cisco, Juniper nebo Nortel nezbývá...

no - pokud jsou to opravdu aDSL spojení, tak se divím, že to musí být Cisco zařízení. Stejně tě bude limitovat uplink (v nejlepším případě 512kbit) a na PtP spojení by měl IMHO bohatě stačit např. Asus SL500 nebo SL1000. Cenou to bude někde úúúplně jinde, bezpečnost bude srovnatelná.

Pokud trváš na Cisco produktech, tak nejspíš bych doporučil Cisco PIX, nějakou "entry-level" řadu, např. PIX 501

link zde: index.sub.php

Vzhledem k tomu, jak jsem se ještě včera dozvěděl, nepůjde o nějaké dlouhověké řešení (postupné sestěhování do jedné chaloupky), tak nemá asi cenu pořizovat Cisco řešení za x tisíc. Ten ZyXEL vypadá dobře, navíc současný DSL modem je právě ZyXEL. Předpokládám, že si budou rozumět (smích). Na jedné straně je v současnosti konektivita 512/128 kbps vzduchem, což předpokládám, je málo (eště větší smích). Díky všem za rady

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru