Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Irfanview, uložení do JPG, velikost souboru

Díky moc!

jenom pro upresneni - nemam zajem delat dalsi a dalsi upravy nekolikrat po sobe, tj. udelam upravu nebo upravy, ulozim a pak uz s tim obrazkem nic dalsiho nedelam, takze chapu, ze o kus kvality kvuli ztratove kompresi prichazim jenom jednou (coz by nemel byt zas az takovy problem).

To nastaveni "kvality" v Irfanview taky laicky chapu, tj. cim vetsi cislo (max. 100) tim vetsi kvalita (taky mi ale neni jasny komentar ledniho brtnika, ze "...tebou nastavená brutální komprese 100% ty fotky viditelně ničí - viz výsledný zbylý soubor 0.8mb." Z ostatnich komentaru jsem pochopil, ze prave nastaveni kvality na 100 by melo zajistit temer stejnou kvalitu, jako ta puvodni fotka. Navic, velikost (stejne) upravene fotky v kB je naprosto stejna bez ohledu na to jestli nastavim kvalitu na 80 nebo na 100 (tj. tech 0,8 MB (pri 80 i pri 100) oproti puvodni fotce 3,5 MB).

Vizualne (na obrazovce, i pri velkem zvetseni) nejake rozdily mezi puvodni (3,5 MB) a preulozenou (0,8 MB) fotkou nevidim (coz samozrejme nemusi nic znamenat :o)

Je tedy podle vas nejaky doporucenihodny spise jednodussi a pro laiky pouzitelny zpusob (klidne i s jinym freewarem, se kterym mate dobre zkusennosti - zminovany xnview?), jak mit temer stejny puvodni obrazek jenom s odstranenyma cervenyma ocima (mala ztrata nevadi)?

Moc vsem dekuji!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny