Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mobily od Xiaomi

Zdravím všetkých. Chcem sa spýtať na Vaše skúsenosti so značkou Xiaomi. Nakoľko táto spoločnosť vo veľkom rozbehla výrobu špičkových mobilov za priaznivú cenu chcem vedieť, ktorý model preferujete alebo ktorý vlastníte. Plánujem si kúpiť nový mobil a to značky Xiaomi. Povedal som si, že prečo nevyskúšať túto značku. Podstatné sú prijateľné ceny, vysoký výkon za ,,pár šupov", perfektné fotoaparáty od sony/samsung, pekný dizajn a celkové prevedenie.
Dnes som porovnával všetky novšie modely značky Xiaomi (mi4, mi4i, mi4c, redmi 2, mi note, mi note pro, redmi note 2, mi5)
Som veľmi zvedavý na nový prírastok do rodiny xiaomi (Xiaomi mi5). Ponúka najnovší 64-bitový Snapdragon 820, 4GB RAM, špičkový 2k displej, najnovší gpu adreno 530... Ale taktiež ma zaujali aj staršie modely radu 4. Mal som tú možnosť testovať zatiaľ len xiaomi mi3 a mi4. Mi4 ma nadchol jeho krásnym fHD displejom a fotoaparátom. Viacmenej som bol sklamaný z reprodukcie zvuku. Môžem povedať, že lacný mobil za ,,stovku" má kvalitnejší zvuk než mi4ka. Neviem ako na ostatných verziách (mi4i a mi4c) ale celkovo ma mi4ka potešila. Keby ste si mali vybrať z rady 4 tak ktorý bi ste si zvolili?
1, Xiaomi mi4 2, Xiaomi mi4i 3, Xiaomi mi4c
Takisto, čo som netušil, že nové modely ponúkajú usb typ-c čo je nevídané. Doposiaľ ho nemajú ani samsungy či ostatné prémiové značky. Taktiež tieto modely ponúkajú špičkové fotoaparáty od sony či samsungu. Pekné je, že ponúkajú funkciu MANUAL. Manuálny režim fotografovania majú len drahšie modely iných značiek. Čo je však stále smutné, že xiaomi stále zabúda na slot SD a niektoré modely nepodporujú 4G či LTE.
Tak, veľmi sa teším na Vaše skúsenosti :-)

Předmět Autor Datum
Kamarádka má mi note 2 a pecka za ty prachy opravdu bez chyby ale zase to lte.. Já chci mi4 ale taky…
Pabli 01.12.2015 20:58
Pabli
Xiaomi má slot SD...
Pytlík 01.12.2015 20:58
Pytlík
no zo 4-tej rady nie :-)
GTXforce 01.12.2015 21:03
GTXforce
V podstate jsi vsechno napsal. Nema to evropske frekvence LTE (nevim o jedinem od Xiaomi, ktery by…
RedMaX 01.12.2015 21:03
RedMaX
Súhlasím... je to somarina, ale šikmáči chcú ,,kráčať s dobou" čo je torchu divné, keďže oni sú asi…
GTXforce 01.12.2015 21:39
GTXforce
a tak teda, keby ste mali možnosť si vybrať medzi jedným z nich, ktorý by to bol???
GTXforce 01.12.2015 21:41
GTXforce
Tak určitě note pro.. A levnější mi 4
Pabli 01.12.2015 21:46
Pabli
suhlasím.... len tá cena už nebude taká prijatelná. Cenu odhadujú na 550-600€
GTXforce 01.12.2015 21:56
GTXforce
Jenom bych podoktnul, ze xiaomi jaksi nepobíra naše ceske sim-karty, v rodine mame dva redmi 2 a oba…
Ebri 01.12.2015 21:55
Ebri
Pokud je kupovaný s ebay apodobne může být blokovany na operátory. Jinak pokud koupíte u nás tak by…
Pabli 01.12.2015 21:59
Pabli
Asi jsem to spatne napsal, pardon, nenacetly se pouze kontakty v obou pripadech, sim karty pak norma… poslední
Ebri 01.12.2015 22:04
Ebri

Kamarádka má mi note 2 a pecka za ty prachy opravdu bez chyby ale zase to lte..
Já chci mi4 ale taky pořád nevím lte je lte.
Jinak jsou to špičkové mobily bohužel u nás předražené..
Taky cena note pro tomu odpovídá když v cine stojí 6000

V podstate jsi vsechno napsal.

Nema to evropske frekvence LTE (nevim o jedinem od Xiaomi, ktery by mel) a tim padem je to u nas nepouzitelne, kdybych to mel hodnotit globalne, tak Xiaomi je na spickove urovni, ale proste to neni urcene pro nas cesky (nebo i evropsky - Nemecko a dalsi zeme EU, take potrebuji frekvence, ktere to nema) trh.

Osobne nepripada v uvahu, ze bych si koupil smartphone bez slotu na sd-kartu a muze to mit klidne 128GB vnitrniho uloziste, to me nezajima, ja chci sd-slot, takze treba vim jiste, ze SGS6 nikdy nekoupim.

Me je zvuk, tim mam na mysli repro, tak nejak ukradene, sice to obcas vyuziju, ale hlavne na prehravani filmu a tam na nejakem super zvuku netrvam, dulezity je sluchatkovy vystup potazmo zvukovy cip v zarizeni a ten je snad OK i u Xiaomi?

Musim se zastavit jeste u jedne veci, ktera me vylozene sere (to nejde napsat nejak mirneji) a tou je konektor USB-C, tohle povazuju za totalni hovadinu vymyslenou vyrobci, aby znekompatibilnili vsechno co se da od nabijecek az po samotne smartphony a lide zase museli kupovat nove. Takze tomuto nesmyslu se budu branit co to pujde a dokud budu mit na vyber smartphone, ktery to mit nebude, tak mu zasadne dam prednost, nicmene je mi jasne, ze je tahle ficura natolik podporovana vyrobci, ze to postupne prosadi, ale verim, ze aspon 5 let jeste vydrzim na soucasnem beznem konektoru microUSB 2.0 nebo rozsirenim na microUSB 3.0, jak ma SGS5. Obrovska nevyhoda USB-C je, ze si jim muzete smartphone odpalit (a to jako natvrdo!!!), staci pouzit kablik USB-C od kamarada, ktery (nikdy nevite) nakupoval u cinana. Takze to znamena tahat vsude sebou i svuj originalni kabel, o kterem budu vedet, ze je OK. Desive. 3-[

Jenom bych podoktnul, ze xiaomi jaksi nepobíra naše ceske sim-karty, v rodine mame dva redmi 2 a oba dva nenactli sim kartu. Nevim jestli bylo neco spatne ci proste jenom nahoda. Jen pisu zkusenost. Krome tohoto problemu spokojenost se znackou velika.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru