Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Mýty o LCD, TN, FPS, Hz, HEV

Není nebezpečné samo o sobě, ale při spaní a před ním (asi 2 hodiny) nedovolí tělu dát signál zahájit odpočinek.

Rad by som videl odkaz na studiu. ktora taketo nieco dokazovala. Ono clankov o skodlivosti modreho svetla je na webe milion, ale informacna hodnota 0. Takmer vsetky sa uspokoja s tvrdenim, niektore sa odvolavaju na studie, ale ziadne nikam nelinkuju.
Napr ja som stravil asi 1h hladanim studie v istom casopise, na ktory sa odvolavali novinky.cz vo svojom clanku a tu studiu som tam nenasiel. Cize opat dokaz o nicom.
Dalsiu studiu, na ktoru sa odvolaval iny clanok som nasiel a tam doslova pisali, ze ozarovali bunky len jednou zlozkou svetla....toto ma byt simulacia prirodneho prostredia a ma to nieco dokazat? Kde vo vesmire si vystaveny len modremu svetlu? Navyse to, ze melatonin sa tvori lepsie v tme ako pri svetle bolo preukazane uz davno, takze nech budem mitochodnriu ozarovat hocijakym svetlom bude mat niziu produkciu hormonu. Bolo dokazane, ze pri klasickom svetle je to hodnota X a pri cistom modrom len X-Y. Alebo, ze pri pouziti modreho filtra stuplna hodnota o X+Y? Opat som nic take necital.
Inak tvoje uvahy nedavaju logiku, o tom ako sa citim po vyspani rozhoduju ine faktory. X-krat sa mi stalo, ze som bol po 20-30min spanku v bare, na diskoteke ako znovuzrodeny, x-krat som spal poctivo 10h v tme a zobudil sa dolamany. Zdravy spanok je veda a tvoje argumenty mi nedavaju zmysel.
Modre diody nenavidim, pretoze oproti starym zelenym su jak nebe a dudy. Modre didody sme casto u zakaznika prelepovali paskami...nedalo sa na ne pozerat, ale to je skor sposobene blbou intenzitoi ci teplotou svetla....klasicke zelene diody su prijemne na prv pohlad, modre bolia hned od zaciatku.
PWM robi opat prolem len niektorym ludom. Suvisi to podla mna s tym ci sme schopny to blikanie vnimat aspon podprahovo. Dovolim si tvrdit aj na zaklade tych historickych crt skusenosti, ze vacsina ludi to nijako nevnima. Na druhej strane som si na sebe nikdy nevsimol nejake vedlajsie ucinky, ked som menil PWM na monitore.

Ten monochromaticky beriem, znamena to jednofarebny, pamatam si z gympla oranzove, ci zelene monitory na cviceniach este. Too mi nejako blbo vyklzlo a vsimol som si to az po rendere...a uz som to neopravoval...dik, ze si bol pozorny;o).

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články