Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Moderní metody zálohování

add chunk velký 1B: No tak se z toho 1 B neudělá chunk, ale nechá se tam prostě ten 1 B dat :-)
add 64kB: Stále mi není jasné co ta 64 kB hodnota znamená, já ji pochopil tak, že je to horní hranice velikosti chunků. Chápat se to možná ale dá i tak, že je to horní hranice na jaké velikost chunků u některých programů může začínat. A nějak jsem nedomyslel to, že zjišťovat průměrnou velikost chunků nemůžu tak, že vydělím celou velikost počtem chunků, všechna data nemusí být rozsekaná na chunky.
add deduplikační poměr: to ano, já to ale zmiňoval kvůli tomu, že ten deduplikační poměr může být naprosto jakýkoliv a aby si někdo nemyslel, že když nasadí deduplikaci, že bude mít deduplikační poměr kolem 7:1 a u nových dat kolem 294:1, ono to klidně může být třeba 1.2:1 a 1.3:1 :-)
add 7z: Na začátku jsi zmínil 7z. Já to uvedl jen jako příklad co mě napadlo na co by se mohl 7z hodit. A těmi hodně podobnými soubory jsem myslel třeba jednotlivé verze souborů v čase, v archivu jich mám 20. Já nemyslel, že by to mohlo být určené na nějaké obrovské kvanta dat.
add "Mějme malou firmičku" (jen poznámka): Nemyslím si, že úplně všechny malé firmičky vyprodukují třeba 900 GB důležitých dat týdně. :-)

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články