Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Ako sa brániť proti podvodným firmám na webe

O podvodných weboch sa toho napísalo už veľa. Venovali sme sa im aj na poradni, mal som tu nejaké vlákno, kde sa to preberalo a pred nedávnom som uverejnil aj krátku správičku. Ako sa však ukazuje, osvety nie je nikdy dosť a tak píšem ďalší článok na túto tému.

História podvodníkov v postkomunistickom Československu

Niekedy začiatkom 90-ych rokov po rozdelení Československa vrcholila kríza. Prechod zo socializmu na kapitalizmus nebol zďaleka bezbolestný, republiky sa delili a nezamestnanosť stúpala geometrickým radom. Ľudia nezvyknutí na novú situáciu mali problém vôbec prežiť a bola len otázka času, kedy niekoho napadne zneužiť ich situáciu. A tak začala éra podvodníckych inzerátov.

V drvivej väčšine šlo o podvody so sprostredkovaním práce. Inzertné média sa len tak hemžili ponukami práce, či už doma alebo v zahraničí. V tej dobe sa často zneužíval aj internet, pretože nebol zďaleka tak dostupný a pojem "práca z internetu" pôsobil exkluzívne. Ako takéto podvody vlastne prebiehali?

Podvodník si uverejnil inzerát, že ponúka sprostredkovanie práce. Skoro vždy šlo len o riadkové inzeráty (už to je známka neserióznosti) a každý záujemca musel zaslať "registračný poplatok", ktorý sa platil zaslaním čiastky na P.O.BOX. Šlo o čiastku vo výške 20-100 Sk/Čk a to bol ďalší psychologický moment hrajúci v prospech podvodníkov. Čo sa stalo, keď ste zaplatili? V horšom prípade vám už nič neprišlo a peniaze ste poslali zbytočne. V "lepšom" prípade vám prišla skopírovaná stránka nejakej klasickej sprostredkovateľskej agentúry dostupná verejne a zdarma na internete. Takže ste dostali vlastne verejne dostupný dokument, ktorý bol navyše bezcenný, pretože sa jednalo o ponuky staré niekoľko mesiacov a tým pádom neaktuálne. Tento spôsob podvodu bol takpovediac nepriestrelný z nasledovných dôvodov:

- podvodník sa maskoval za P.O.BOX a vymyslenú firmu, takže jeho identita nebola známa
- podvodník v krátkom čase napálil desaťtisíce ľudí a "firmu" zrušil
- podvodník úmyselne volil nízke čiastky, pretože v prípade právneho napadnutia šlo o priestupok a hlavne počítal s tým, že 99 % ľudí tak nízku čiastku proste oželie a nebudú nič riešiť. Nie je mi známy jediný prípad úspešného potrestania takýchto podvodníkov. Navyše podvody s nízkymi čiastkami fungujú dodnes a je to práve z vyššie spomínaných dôvodov.

Súčasnosť

Z histórie vidíme, že drobný podvodníček si mohol prísť v krátkom čase na čiastku pár desaťtisíc korún. Ok, ale čo ďalej? Drobné podvody sa nemohli točiť donekonečna, mohol síce zmeniť P.O.BOX, ale ekonomická situácia sa zlepšovala, nezamestnanosť klesala a ich príjmy klesali. Čo ďalej? A vtedy to prišlo. Keď kradnúť, tak vo veľkom, povedal si podvodníček a prišiel s novým modelom okrádania nič netušiacich občanov. A tak sa zrodil Web Content s.r.o, Online Investment Group Ltd, Pro Content s.r.o....

Princíp podvodu
Podvodnícka firma si zaregistruje niekoľko desiatok stránok s celkovo bezcenným obsahom. Niektoré informačné weby uvádzajú, že obsah na podvodníckych stránkach je zaujímavý. Dovolím si tvrdiť, že nie je. Prečo? Jedná sa totižto o verejne dostupné zdroje, ku ktorým máte prístup zdarma na stránkach výrobcov, respektíve prevádzkovateľov. Navyše, podvodnícke firmy porušujú minimálne autorské práva pri zverejneniach textov autorov bez ich súhlasu a rôzne GNU GPL licencie pri sprístupňovaní rôzneho softvéru za poplatok. Typickým príkladom je vyberanie poplatkov za stiahnutie Open Office balíka alebo zneužitie značky populárneho prehrávača VLC, ktorý vám často odporúčame aj na poradni.

A teraz si ukážeme, čo sa stane, keď na stránku zavíta nič netušiaca obeť.
Po príchode na tieto stránky je od vás vyžadovaná registrácia. Ok, poviete si, veď registrácia je dnes bežná. Aha, sú tam nejaké všeobecné a obchodné podmienky, nevadí to je už dnes tiež skoro všade. Aha, veď je tu aj súťaž, super, môžem niečo vyhrať. Po registrácii sa dostanete na stránku a môžete využívať ich obsah. Ako som spomínal obsah je bezcenný, ale to nie je v tomto prípade až tak podstatné.
Podstatné je, čo sa deje ďalej. Po určitom čase aj zabudnete, že ste na nejakej stránke boli, až vás jedného krásneho dňa prekvapí mail/dopis od vám neznámej firmy a zrazu zistíte, že je tam faktúra na 60 Eur, čo je cca 1500 CZK. Ďalej to už ide rýchlo, nasledujú ďalšie maily/dopisy, kde sa už podvodníci vyhrážajú súdom a exekúciou.

Ako sa zachovať?

Odpoveď je jasná. V žiadnom prípade neplatiť žiadne faktúry. Prečo? Právna analýza by vystála na ďalšie 4 články, takže sa v tomto článku uspokojíme s tvrdením, že faktúra je neoprávnená. Podvodníci využívajú v tomto prípade nízke právne vedomie bežných ľudí, strach z neznáma, používajú psychologické zastrašovanie slovíčkami ako súd a exekúcia, voči ktorým má človek podvedomý rešpekt, prípadne nízky vek obetí. Áno, aj deti boli zatiahnuté do týchto špinavostí. Na druhej strane, snáď by sme nečakali od podvodníka nejaký charakter.

Záver? V žiadnom prípade nič neplatiť. Prečo? Prvá rovina je, že tým, že podvodníkovi zaplatíme, mu umožníme spáchať v budúcnosti ďalší podvod na inom človeku. Druhá rovina je rovina právna.

Vymáhanie pohľadávok v bežnom obchodnom styku funguje asi takto. Firma, ktorá má dlžníka, podá návrh na platobný rozkaz na príslušný súd. Súd platobný rozkaz vydá, na čo vás upozorní poštovou zásielkou do vlastných rúk. Túto zásielku nesmiete ignorovať. V prípade, že zásielku nepreberiete alebo sa odvoláte voči platobnému rozkazu mimo odvolacej lehoty, súd potvrdí právoplatnosť platobného rozkazu a na základe tohto rozsudku podá firma návrh na exekúciu. V prípade platnej exekúcie už nie je bohužiaľ kam sa odvolávať a obrana si už vyžaduje profesionálneho právnika.
Vyzerá to hrozne? Zďaleka nie. Zabudnite na to, čím vás kŕmia komerčné televízie. Nemajte strach zo slovíčok ako je súd, platobný rozkaz a exekúcia. Hneď vám vysvetlím, že sa nemáte čoho báť.

Náš milý podvodníček totižto žiadnu žiadosť o vydanie platobného rozkaz na vás nepodá. Prečo? Dôvodov je viacero.

- Celá mašinéria okolo návrhu na vydanie platobné rozkazu je totižto spoplatnená. Navyše, je to obrovské riziko, že sa obeť odvolá. Potom nasleduje súd a to sú pre podvodníčka ďalšie výdavky.
- Podvodníček vie, že súd nemá šancu s tým, čo má v ruke vyhrať. Čo vlastne proti vám má? Vaše nacionále, maximálne vašu adresu k tomu. Nesmieme zabúdať, že dôkazné bremeno nesie v tomto prípade žalujúca strana. Čo vie žalujúca strana dokázať? Nič. Nevie dokázať fakt, že osoba, ktorá vyplnila daný formulár ste boli vy, nevie dokázať, že všeobecné a obchodné podmienky boli v danom čase v takom stave, v akom ich prezentuje, nevie preukázať, že ste využili akúkoľvek ich „službu“, má v rukách len vaše bezcenné, navyše často verejne dostupné údaje. Šanca na výhru na súde? Pre podvodnú firmu žiadna.
- Súdy na Slovensku sa donedávna konali v mieste žalovanej strany. Viete si predstaviť stovky a tisíce súdnych pojednávaní po celej republike? Viete koľko právnych zástupcov by si musel podvodníček najať a koľko finančných prostriedkov by ho to stálo?

Do dnešného dňa nie je známy jediný prípad, kedy by podvodnícke firmy na niekoho podali platobný rozkaz a dovolím si tvrdiť, že sa tak nikdy nestane. Dôvod prečo som uviedol vyššie. Celý „biznis“ je totižto založený na odhadom 10-20% skupine ľudí, ktorá sa zľakne psychologického nátlaku a zaplatí. A to sú už pekné peniaze a podvodníkom to stačí.

Pravdepodobné pozadie podvodu

Toto je už môj subjektívny názor, ale nebude ďaleko od pravdy. Ako sa ukázalo, za podvodnými firmami stojí podarená rodinka Adamčovcov zo Slovenska. V nastrčených firmách funguje súrodenecké trio, ich matka, bratranec a pravdepodobne aj iný členovia rodiny. Podľa mňa však ide len o nastrčené figúrky, pretože ich identita je veľmi ľahko vypátrateľná (bývajú cca 30km od môjho bydliska) a vo firmách sa vyskytuje celá rodina. Pritom zamaskovať skutočnú identitu vlastníka firiem nie je až tak ťažké a profesionálni borci v praxi používajú celý reťazec materských a dcérskych spoločností, ktoré prakticky znemožňujú vypátrať skutočného majiteľa. Navyše, celý „biznis“ začal pred pár rokmi v Nemecku, kde došlo už na trestné stíhanie, prehľadávanie objektov firiem nemeckou políciou a nemecké fóra sú plné príbehov o podarenej rodinke. Podvod nadobúda celoeurópsky charakter, z ČR a SR sa firma presúva na taliansky trh a chudáci talianski používatelia neveria vlastným očiam.
Možno si niekto položil otázku, prečo si podvodníci založili toľko firiem, niektoré dokonca v daňových rajoch a prečo sa presúvajú pohľadávky z jednej spoločnosti na inú. Odpoveď je jednoduchá. Dane. Najväčšie problémy robí podvodníckym firmám DPH. Prečo? Firma tesne po registrácii nie je platcom DPH. Po prvom daňovom priznaní má však taký obrat, že sa stáva núteným platcom a tu nastáva pre nich problém. V prípade, že by všetky tie pseudofaktúry ozaj priznali, museli by štátu z nich odviesť DPH. Lenže, čo keď odhadom zaplatí len 10-20 percent ľudí?

Firma ide do straty. Čo spraví podvodníček? Daňový únik. Neprizná všetky faktúry, ale len tie zaplatené. Ostatné, ktoré ľudia odignorujú, nedá do daňového priznania. To je jasný daňový únik, ale zároveň dobrá správa pre ľudí. Ich faktúry sú totižto oficiálne zlikvidované, takže nie je čo platiť. Takéto úniky sú však pre podvodníčkov dosť riskantné, tak spravia ďalšiu fintu, pohľadávku prevedú na ďalšiu svoju spoločnosť, čím sa vyhnú plateniu DPH, pretože povodný subjekt zanikne a chudák štát už nemá od koho vymáhať svoju DPH. Ďalšia poistka pre podvodníka je, že odkupujúca firma je spoločnosť z „daňového raja“, čo je ďalšia možnosť, ako sa vyhnúť plateniu DPH.

Celý tento systém je samozrejme premyslený a evidentne dobre funguje (viď Nemecko, ČR, SR, Taliansko) a podvodníčkovia určite netrú biedu. Riešením by bolo potrestanie aspoň bielych koní, v tomto prípade Adamčovcov, pretože dostať sa k ľuďom na pozadí by bolo ťažké. Samozrejmosťou je aj neustála osveta ľudí a to je aj dôvod prečo vznikol celý tento článok.

Užitočné linky:
www.zive.sk - portál už informoval asi 3x o týchto firmách a pod článkami bola aj plodná diskusia
www.financninerad.cz/ - zaujímavá stránka venujúca sa hlavne podvodným firmám, takisto plodné diskusie
www.antonak.eu - osobná stránka týpka a jeho križiacke ťaženie proti podvodníčkom, veľmi sympatický počin

Zoznam podvodných webov (editovane, pridane dalsie weby):

- 1234567.sk
- 12345678.sk
- 123456789.sk
- adventny-kalendar.sk
- banska-bystrica-online.sk
- basne-server.sk
- basnici.sk
- biblioteka.sk
- bratislava-portal.sk
- cirkev-online.sk
- clonedvd.sk
- download-server.sk
- downloads-server.sk
- fabriky.sk
- horoskopy-portal.sk
- hraj-to.sk
- hry-portal.sk
- iq-test24.sk
- iqtest24.sk
- job-24.sk
- kazaa.sk
- kecanie.sk
- knihovna.sk
- kniznica-online.sk
- kosice-online.sk
- kostol-online.sk
- lokalisti.sk
- martin-online.sk
- me-2012.sk
- me2012.sk
- mp3-online.sk
- ms-2010.sk
- nefajcime.sk
- nitra-online.sk
- odpustky.sk
- office-center-nitra.sk
- office-center.sk
- online-mapy.sk
- openoffice-24.sk
- outlety.sk
- rapid-share.sk
- referaty-online.sk
- sablony-online.sk
- sampionat.sk
- sampionat2011.sk
- sixti.sk
- smajliky.sk
- smileys.sk
- smilies.sk
- sms-sender.sk
- smssender.sk
- solary.sk
- stahujme.sk
- studujme.sk
- sudoku-online.sk
- sudoku-portal.sk
- videolan.sk
- vlc.sk
- vyber-povolania.sk
- web-content.sk
- x-mas.sk
- xmas.sk

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
tady jsou taky nějaký adresy: http://www.slovakdomains.sk/vlastnici-sk-domen/REK L-0026
kmochna 22.09.2010 09:54
kmochna
soutez.kinotip.cz Jeden velky ojeb ... len aby ziskali ludi slubuju vyhry a na koniec vam potom maz… nový
Nastvany 16.08.2011 13:05
Nastvany
chcem sa spytat na 2 veci: 1. ak ste sa uz registrovali v danom case (jun 2010) na stranky ms-2010 a…
julen 23.09.2010 09:14
julen
1. Ano postup je platny, pretoze stale je mozne napadnut platnost pravneho ukonu. Nie je totizto sta…
fleg 23.09.2010 10:03
fleg
Z toho mi ale zial vyplyva, ze ak by nahodou prislo k platobnemu rozkazu, ze nic nevyhram...skor nao…
julen 23.09.2010 10:24
julen
V pripade vyhraneho soudniho sporu ma vetsinou vyherce narok na nahradu skody v plne vysi nový
lama3369 04.01.2011 16:16
lama3369
chcem sa opytat ako riesit firmu ktora mi predala produkt a ten sa v priebehu 2 mesiacov pokazil ja…
wolkermord 27.11.2010 18:59
wolkermord
Toto je otazka mimo temy clanku. Vo vseobecnosti mozes firmu nahlasit SOIke a podat staznost. Dalej… nový
fleg 28.11.2010 12:24
fleg
Prosím!!!! Už mi prišiel Návrh na vydanie platobného rozkazu na Okresný súd Praha. Čo mám robiť?? Ve… nový
kiki05 14.02.2011 14:36
kiki05
Mne prišlo "Oznámenie o začatí súdneho konania - mimosúdne vyrovnanie" a v tom drizdy ako "Upozorňuj… nový
marha 14.02.2011 17:17
marha
Problem je, ze tebe ziadny navrh nikdy prist nema, navrh sa zasiela prislusnemu sudu, ns SK v mieste… nový
fleg 20.02.2011 20:37
fleg
no aj mne to prislo 14.2. 2011 a vo vyske 88 eur, co je uz dost. nový
sasina 22.02.2011 17:39
sasina
Táto milá faktúra ma "potešila", ale rozhodne nič platiť nebudem. Ak pošlú žiadosť na platobný rozka… nový
Desespoir 23.02.2011 23:51
Desespoir
Dobry den ja som dostala fa na 77,60 eur od firmy za zaregistrovanie na www.sale4you ani neviem za c… nový
katarina 25.02.2011 09:33
katarina
v january 2011 som zaplatila 77 eur ani neviem zaco a teraz ze vraj som este dlzna 81 eur tiez nevie… nový
atinka321100 19.09.2012 10:10
atinka321100
ahojte, ja som sale4you odpisala, ze som sa ja vobec neregistrovala, neviem, mozno synovec, brat ale… nový
sale4you 25.02.2011 12:52
sale4you
a este mi poslali tento link: http://www.soi.sk/sk/Poradna/Rady-spotrebitelovi/O znamenie-k-spoplatn… nový
sale4you 25.02.2011 17:45
sale4you
Stracam energiu, pre mna za mna si zaplat, ked chces. Poslem ti aj cislo mojho uctu, ked uz budes v… nový
fleg 25.02.2011 19:57
fleg
nieee, praveze nechcem, ved pre matku na materskej je kazdy eurac vzacny, ved preto sa aj bojim, leb… nový
sale4you 25.02.2011 20:23
sale4you
Dobry den, Chela by som sa informovat ci neviete nieco nahodou o stranke sale4u.sk pretoze mi podobn… nový
katika 11.03.2011 17:53
katika
tiez som naletela na sale for4,napisala som im ze o ich sluby nemam zaujem a dostala som odpoved ze… nový
boba 12.03.2011 23:11
boba
Ahojte, aj mne prišla faktura od sale4you, a uz aj prva upomienka, ktora je uz vyssia o nejaku sumu… nový
Kristina 13.03.2011 13:54
Kristina
Vsimal si si dobre, maily posiela robot a nikto sa im nevenuje, takze pisat tam cokolvek je zbytocne… nový
fleg 14.03.2011 12:35
fleg
Ako úplná nádhera je že sa na tie stránky ani nedá dostať a pozrieť čo vlastne v tých podmienkach ma… nový
chorche111 23.03.2011 22:15
chorche111
Ahoj, chcela by som sa poradiť ohľadom stránky hraj-to.sk, kde som sa registrovala ešte niekedy v de… nový
radka1111 30.03.2011 18:35
radka1111
Okamzite zaplat, ak nechces mat problemy! Do tyzdna su u teba chlapi s kalasnikovmi, zoberu ta, zobe… nový
Taipan167 03.04.2011 17:30
Taipan167
sa smejem:DDDD nový
pupko 18.04.2011 17:20
pupko
...volam sa Peto...a velmy ti dakujem pomohol si mi...a tym kurvam, nič nezaplatím...fakt velka vdak… nový
pupko 18.04.2011 17:12
pupko
Já kráva taky naletěla, jsem z Česka, udělali to na adresu ms2011.cz, když odpovíš na tři otázky a r… nový
Bastera 20.04.2011 17:52
Bastera
A clanok si aj citala, ci to je tiez nad tvoje sily? nový
fleg 21.04.2011 13:49
fleg
Četla samozřejmě, ale až po tom, co jsem naletěla bohužel, vše okolo toho, už vím i že se na Slovens… nový
Bastera 21.04.2011 15:39
Bastera
V Cechach bolo kopec podobnych pripadov, ktore sa riesili. http://www.spolecna-obrana.estranky.cz/cl… nový
Taipan1967 04.05.2011 09:58
Taipan1967
Môj 9 ročný syn sa zaregistroval na stránke sampionat.sk. Vie mi jiekto poradiť či je zmluva vôbec p… nový
ja9 29.04.2011 17:14
ja9
Niekedy pochybujem, ci su ludia vobec normalni. Po takychto prispevkoch mam pocit, ze asi ani velmi… nový
fleg 30.04.2011 11:08
fleg
I já jsem naletěl. A nemyslím si, že jsem nějaký debil. Diskutuj s náma tak, jako by se to stalo i T… nový
Pavel63 01.05.2011 12:04
Pavel63
Nechapem, co este chces, napisal som clanok, kde som vsetko vysvetlil jak pre male deti, reagoval tu… nový
fleg 02.05.2011 22:31
fleg
Niektori ludia su tak blbi, ze im normalne prajem, nech to zaplatia a neotravuju s nezmyselnymi otaz… nový
Taipan1967 01.05.2011 17:04
Taipan1967
Bohuzial mam rovnaky pocit. Nevravim, ze vsetci mame byt strane mudri a strasne inteligentni, ale el… nový
fleg 02.05.2011 22:27
fleg
tak ja te flegu potesim! Precetla jsem vse, jak clanek, tak celou dizkuzi (no od ted uz budu cist vz… nový
Lol 12.05.2011 20:47
Lol
Takze ja som este len na zaciatku, dostala som prvu fakturu ale teraz neviem ci sa mam riadit PLATIT… nový
JZ 13.05.2011 11:48
JZ
Prepac, ale ty si krava odtrhnuta zo stada alebo clovek, co ma vlastny rozum? Citat vies alebo len p… nový
fleg 13.05.2011 18:05
fleg
Zdravim, chcem zablahoželať k vyhranemu súdu, a dufam že toho 10.júna v Poprade výhrame zasa my, chc… nový
Zeratulo 17.05.2011 09:45
Zeratulo
Tomu decku by som to odpustil, ale dospely clovek ma byt pripraveny konat samostatne, mat apson zakl… nový
fleg 17.05.2011 15:13
fleg
to hej to maš pravdu, viac slov netraba :) nový
Zeratulo 17.05.2011 21:07
Zeratulo
Ahoj fleg, dik za super clanok, patrim medzi "nachytanych", a aj ked som samozrejme nemal v plane ni… nový
Mihal 25.05.2011 06:55
Mihal
Ahoj fleg, dik za super clanok, patrim medzi "nachytanych", a aj ked som samozrejme nemal v plane ni… nový
Mihal 25.05.2011 06:55
Mihal
Ma tu uplne jednoduche vysvetlenie. Mna sameho uz par takychto firiem oslovilo, ze ak mam akukolvek… nový
fleg 28.05.2011 10:41
fleg
Ahoj fleg, dakujem ti za trpezlive vysvetlovanie. Link na tvoj clanok som poslala mojej inak velmi m… nový
JaKo 28.05.2011 16:16
JaKo
No mne je uplne jasne, aku ulohu maju vymahacske firmy. A prave preto sa pytam. Oni museli zrejme ti… nový
Mihal 30.05.2011 07:54
Mihal
samozrejme od podvodnickej firmy odkupit ... nový
Mihal 30.05.2011 07:56
Mihal
Nie pohladavky neodkupuju vymahacske firmy, pohladavky odkupuju rozne vycuranecke pseudosrocky (som… nový
fleg 30.05.2011 08:44
fleg
Jasne dik, velmi rad si to precitam. Kazdopadne ja riesim skor tych internetovych sracov, moj pripad… nový
Mihal 30.05.2011 13:02
Mihal
Treba zistit z mailu/dopisu kto vystupuje ako vlastnik pohladavky, kedze sa jedna o firmu z danoveho… nový
fleg 30.05.2011 14:13
fleg
Slovenská obchodná inšpekcia Ústredný inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie so sídlom v Bratisl… nový
patina 02.06.2011 09:02
patina
velmi pekne dakujem za tento clanok... tiez som naletela - ale nechtiac, zaregistrovala som sa na k… nový
dakujem 16.01.2012 16:35
dakujem
Ahoj, nechal som sa nachytať. Pred dvoma dňami som si kúpil welnes pobyt na stránke www.skorozadara.… nový
Marian10 08.02.2012 08:43
Marian10
Podat trestne oznamenie pre trestny cin podvodu, vygooglit dalsich nestatnikov a spojit sa do hromad… nový
fleg 15.02.2012 09:14
fleg
Elektrikári pozor na firmu JAMI STAV, s.r.o. Banská Bystrica, konateľ: Michal Strelec, IČO: 45 525 8… poslední
jaro8111 20.07.2015 23:20
jaro8111

chcem sa spytat na 2 veci:
1. ak ste sa uz registrovali v danom case (jun 2010) na stranky ms-2010 a ste aj potvrdili akceptacny link, ktory Vam prisiel do mailu, je stale horeuvedeny postup platny aj pre takuto situaciu?
2. ak nesmiem postovu zasielku od sudu ignorovat, aky je teda (konkretny) postup dalej?
dakujem

1. Ano postup je platny, pretoze stale je mozne napadnut platnost pravneho ukonu. Nie je totizto stale mozne jednoznacne preukazat, ze ste dany ukon vykonali vy osobne, nie je mozne, preukazat znenie VOP, ktore sa podla diskusii na webe niekolkokrat menili, je mozne napadnut VOP ako take, pretoze je jednoznacne nevyhodne pre spotrebitela...dobry pravnik najde 10 dalsich dovod, ktore sa daju napadnut. Podotykam, ze je mozne operovat aj s faktom, ze k ziadnemu navrhu na platobny rozkaz, respektive k sudu na 99% nedojde z dovodov, ktore som uviedol v clanku.
2. Zdoraznujem este raz, ze k platobnemu rozkazu takmer naisto nedojde, ale keby nahodou...Zasielka zo sudu je biela obalka s modrym pruzkom a je dorucovana do vlastnych ruk, cize si ju adresat musi prevziat osobne. Jej neprevzatie sa berie akoby bola dorucena, cize jej ignoracia vec neriesi len zhorsuje. Zasielka byva na poste uschovana cca 14-21 dni, takze je dostatok casu na jej prevzatie. Platobny rozkaz je vedeny pod nejakym evidencnym cislom, staci zosmolit jednoduchy text o odvolani, uviest dovody (nie je, ale nutne) a odoslat doporucene na adresu sudu, pripadne priamo podat na sudnej podatelni (je na kazdom sude). Ma to malicku nevyhodu, odvolanie nie je zdarma, neskor vam pride zo sudu vyzva na uhradenie poplatku, kedysi to bolo 500 Sk tusim. Po odvolani voci platobnemu rozkazu sud nariadi pojednavanie. Toto cele trva vacsinou mesiace, navyse staci ak sa jedna strana nezucastni a ospravedlni a cele sa to odlozi takto o dalsie mesiace...a zrazu mame z pripadu roky. Na sud uz moze ist clovek s pravnikom cim si zvysuje sance (predsa len pravnici maju skusenosti z praxe a vedia ako to na sude chodi), bohuzial pravnik zhrabne peniaze hned a dost velke a tieto peniaze sa vam teoreticky mozu vratit az po vyhrati sudneho sporu, pretoze mozete ziadat o nahradu sudnych trov. Problemom je, ze firma, ktora prehra vacsinou ignoruje rozhodnutie sudu o nahrade sudnych trov a tak sa situacia zrazu obrati. Ste to vy, co date navrh na vydanie platobneho rozkazu a cely kolotoc sa opakuje, v tomto pripade je sud, ale zbytocny, pretoze vase naroky su potvrdene sudnym rozhodnutim. Takze firma sa vacsinou neodvola, nasleduje jej exekucia, ale to je firma uz v konkurze alebo davno zanikla, pripadne nema ziaden majetok a tak vam je exekutor na 2 veci.

Z toho mi ale zial vyplyva, ze ak by nahodou prislo k platobnemu rozkazu, ze nic nevyhram...skor naopak, mozem ovela viac zaplatit za sudne trovy a nikdy nedostat spat nahradu i pri vitazstve na sude...
Neviem aka je prax (zatial) ale sa mi zda, ze mam na vyber: spolahnut sa na to, ze su to podvodnci a maju mojich 39,95 eur v pazi, ako by mali sa so mnou natahovat na sude, alebo radsej zaplatit hned a usetrit na pripadnych buducich extra-vydavkoch.
Radse by som sa priklanal aj tak k prvej moznosti...:-)
Dakujem.

chcem sa opytat ako riesit firmu ktora mi predala produkt a ten sa v priebehu 2 mesiacov pokazil ja som im ho poslal na reklamaciu a odvtedy mi neodpovedaju. uz je to skoro mesiac a zacina to vypadat ze spat sa mi uz asi nevrati.
radi mi mozte napisat na budem vam velmi vdacny
Mail zmazany kvoli spambotom (fleg)

Toto je otazka mimo temy clanku.
Vo vseobecnosti mozes firmu nahlasit SOIke a podat staznost. Dalej im mozes spravit negativnu reklamu na nete, ze sa budes an nich stazovat na vsetkych forach kam chodis, ak by si to aj nikto nevsimol boti si to vsimnu urcite;o).
Posledna moznost je obratit sa na sud, porad sa s pravnikom ak ti to za to stoji.

Mne prišlo "Oznámenie o začatí súdneho konania - mimosúdne vyrovnanie" a v tom drizdy ako "Upozorňujeme Vás, že máte poslednú možnosť uhradiť túto dlžobu v dodatočnom termíne. V prípade, že
nebudete na našu snahu o posledné mimosúdne vyrovnanie reagovať, oznamujeme Vám týmto, že zo strany našej
spoločnosti boli týmto vykonané všetky potrebné predžalobné úkony potrebné k zahájeniu súdneho konania." ... musím sa smiať :-D asi bolo málo ľudí, ktorých zlomili a tak skúšajú takéto 'low' triky.
MIMOSÚDNE xD

Dobry den ja som dostala fa na 77,60 eur od firmy za zaregistrovanie na www.sale4you ani neviem za co .pisala som im ,ze nemam zaujem o uvedenu sluzbu na 1 rok a ze ani nezaplatim fakturu a do dnesneho dna mi ani neodpovedali .Dnes som napisla aj list na tu ich vymahacsku spolocnost Internationl payment sevice sidliacej v bratislave na ul.sliacska 10 ICO 45606251 tak uvidm ako to dopadne.Na internet vsak prebieha aj diskusia o tom ,ze sa hramodne poda trestne oznamenie.

prajem pekny den a nenechajte sa oklamat tak ako ja

ahojte,
ja som sale4you odpisala, ze som sa ja vobec neregistrovala, neviem, mozno synovec, brat alebo kto ... mam aj zadany zly datum narodenia a nie je tam adresa mojho trvaleho bydliska, ale svagrovho bytu ... no bolo to z ntb, kt. ja pouzivam ... poslali mi ip adresu ... a chcu, aby som podala trestne oznamenie na neznameho pachatela, toto im oscanovane poslala a ze sa platba posunie pokial to nebude vyriesene ... ja mam dost obavy z tohto vsetkeho .. lenze ja na rodinu isto trest, oznamenie podavat za takuto blbost nebudem .. vazne nic nemozu? alebo si uz zdokonalili svoju "techniku"?
registrovane to bolo 6.12.2010, preco az teraz posielaju fakturu, to mi je tiez cudne???

nieee, praveze nechcem, ved pre matku na materskej je kazdy eurac vzacny, ved preto sa aj bojim, lebo pripadne uroky a a neviem co o com pisu, to by ma asi zabilo...oki, nehnevaj sa, pls, ja sa len uistujem, a som ti vazne vdacna za odpoved a uistenie!!!

Ahojte,

aj mne prišla faktura od sale4you, a uz aj prva upomienka, ktora je uz vyssia o nejaku sumu. Uz som im aj par krat odpisala, aj som si precitala obciansky aj obchodny zakonik a uviedla som im v mailoch par paragrafov, no vzdy mi odpisali, ako keby to pisal nejaky prekladac, ze aj tak musim zaplatit. Navrhujem jedu vec, ci na spoločnosť nepodať hromadné trestné oznámenie??ja by som sa rada pridala...čo vy na o??

Vsimal si si dobre, maily posiela robot a nikto sa im nevenuje, takze pisat tam cokolvek je zbytocne.
Hromadne trestne oznamenie uz davno podane bolo, scenar je klasicky firma zacala robit obstrukcie, takze pojednavanie sa uz 2x odrocilo.
Ak chces podat dalsie samozrejme mozes, ale o to oznamenie sa potom treba aj "starat", takze si to dobre rozmysli.

Ako úplná nádhera je že sa na tie stránky ani nedá dostať a pozrieť čo vlastne v tých podmienkach majúú ... to tiež hovorí za všetko .... Mám pocit že už si ani pašteku nemôžeš otvoriť bez právnika ..

Ahoj, chcela by som sa poradiť ohľadom stránky hraj-to.sk, kde som sa registrovala ešte niekedy v decembri a pri registrácii mi nič nevyskočilo ohľadom platenia. Teraz som našla medzi všeobecnými obchodnými podmienkami, že som nato mala byť pri registrácii upozornená. Pred týždňom mi prišla 1. upomienka s dobou splatonosti do 14 dní a včera mi prišlo to isté zasa a že to mám zaplatiť do 11.4.2011. Dnes mi prišla 2. upomienka s navýšenou pokutou o 10 €. Čo mám v tomto prípade robiť??

Okamzite zaplat, ak nechces mat problemy! Do tyzdna su u teba chlapi s kalasnikovmi, zoberu ta, zoberu ti decka a pred tebou ich upecu a zjedia. takze - okamzite zaplat! A ked uz pre nic ine, tak pre to, ze si blba ako bota a nevies citat. Dovidenia!

Já kráva taky naletěla, jsem z Česka, udělali to na adresu ms2011.cz, když odpovíš na tři otázky a registruješ se vyhraješ, což by mě nikdy nenapadlo, že je takovej podvod. Pak mi bylo divný, že se nedá jít ani na program a tak jsem si nakonec přečetla smluvní podmínky a divila jsem, že smluvní podmínky uzavírám se serverem sampionat.sk a jsem naprosto v prdeli a nevím, co teď dělat, už mi přišli smluvní podmínky i mailem, tak tedy nevím, zda zaplatit či nikoliv sakra, jak jsem mohla být jednou tak blbá a naivní? :(

Četla samozřejmě, ale až po tom, co jsem naletěla bohužel, vše okolo toho, už vím i že se na Slovensku s nimi soudí, ale tohle je nová společnost, jiná a v Čechách se toho zatím proti nim moc neděje a tak jsem nevěděla, ale napsala jsem i právníkovi a řekl, že by u soudu neměli stejně šanci stoprocentně z právního hlediska, i kdyby mě tam poslali, takže mě to uklidnilo....

Niekedy pochybujem, ci su ludia vobec normalni. Po takychto prispevkoch mam pocit, ze asi ani velmi nie.
Z clanku jasne vypliva, ze akakolvek zmluva je neplatna, ale keby si aj clanok nepochopil, co ta vedie k tomu, ze mas pocit, ze tvoj 9 rocny syn moze uzatvarat akukolvek zmluvu? Co si myslis preco vsetci davaju do vseobecnych podmienok 18 rokov a sposobilost na pravne ukony?
Ludia kam sa podel vas sedliacky rozum a logika?
Nemam slov.

I já jsem naletěl. A nemyslím si, že jsem nějaký debil. Diskutuj s náma tak, jako by se to stalo i Tobě. Dnešní svět je trochu jiný,než v kterém jsem vyrůstal já. V každém případě budu velice rád za každou dobrou a užitečnou radu. Pavel.

Nechapem, co este chces, napisal som clanok, kde som vsetko vysvetlil jak pre male deti, reagoval tu na desiatky otazok, vsetko vysvetlil este raz, napriek tomu si schopny pytat odo mna dalsiu radu? Aku?
Nie si blbec, ze si naletel to sa moze stat kazdemu, ale pokial sa tu chces pytat znovu a znovu to iste, co tu oz odznelo 1000x, pokial po tomto vsetkom mas stale pocit, ze potrebujes dalsie a dalsie rady, tak ja si myslim, ze blbec si.

Takze ja som este len na zaciatku, dostala som prvu fakturu ale teraz neviem ci sa mam riadit PLATIT alebo NEPLATIT... je to sice pekne co tu vsetko citam tieto pravne veci ale ked sa tyto oklamani ludia vsetci nakopia a tam uz ide o vela penazi (ty co nezaplatili) nemyslite si ze budu tie spolocnosti bojovat za to aby vyhrali sud? najmu si najlepsich pravnikov za peniaze tych co zaplatili tie faktury a nakoniec to nejakym podfukom vyhraju...
tohoto sa obavam ja. Chcela by som len vediet ked uz tato kauza je tu rok alebo aj dlhsie ci uz niekto skoncoval s tymto problemom a vyhral sud?
Mam z toho obavi ci uz ked to zaplatima alebo nie... a dost ma hneva ze som si to nevsimla skor ked uz je to rok zname ze taketo spolocnosti sa dokazu naburat aj an oficialne stranky a takto zneuzivaju ludi... Ako je mozne ze stale funguju po roku alebo dvoch!! nerozumiem tomu

Prepac, ale ty si krava odtrhnuta zo stada alebo clovek, co ma vlastny rozum? Citat vies alebo len pozerat vecer spravy na nejakej komercnej tv?
Naco som asi v tom clanku 300x zdoraznil bold pismom, ze neplatit?
Naco som tam asi tak pisal, ze ziadny sud nikdy nebol a nebude?
Preco sa prosim ta pytas na tieto veci? Ako mohol niekto vyhrat sud, ked ziadny sud nikdy nebol a nebude? Vies kto vyhral sud? Ja. Vcera po 6 rokoch som konecne vyhral obchodny spor. A vies naco mi to bude? Na hovno. Ta s.r.o., co mi ma zaplatit zanikne a mne tak akurat zostane dlh u pravnicky. Este nejake otazky ohladom sudov?
Ako som povedal mna nehneva, ze ludia su blbi a naleteli alebo si nieco nevsimli, mna hneva, ze ludia su tupi a su schopni sa po clanku, kde 3x bold pismom zdoraznim neplatit, kde v to v diskusii pod clankom desiatim zufalcom znovu zopakujem a pride dalsi 11 a spyta sa to iste. Zufalec? Nie blbec, snad uz idiot a treti stupen poskodenia mysle tu uz ani menovat nebudem.

Zdravim, chcem zablahoželať k vyhranemu súdu, a dufam že toho 10.júna v Poprade výhrame zasa my, chcel by som ťa upozorniť na jeden aspekt ľudského myslenia prečo ludia ti stále píšu tie isté veci dokola a to je strach, ako si písal nato sa tý podpodníci spoliehajú, som na FB v skupine ktorú založil pán Antoňák a tam sú tiež diskusie. Darmo som im tam písal podobné veci ako ty ( som sa napísal pani Soňou Kubáni Právny poradca ) aj tak stále sa ďalej pýtali a ja som v klude odpovedal nemal som inú možnosť, strach z neznáma je veľký pán. To som chcel povedať na margo Vašich reakcií že kde tu možno ešte pribudnú lebo ludia majú v povahe najprv konať a potom rozmýšlať. :) Aspoň takto človek zistí ako sa cití učitel ked za nim chodia žiaci a nie a nie to pochopiť ked je to čierne na bielom.

Tomu decku by som to odpustil, ale dospely clovek ma byt pripraveny konat samostatne, mat apson zaklady logiky a chapat tak jednoduche veci. Pokial to nie je schopny tak nema pravo ani volit a mal by ist do rezervacie.
Mam pocit, ze ludia uz dlhsiu dobu su lenivi premyslat, stali sa z nich tupe hovada, co idu v stade a je im jedno kam. Moze ma to trosku trapit v politike, ale tam to nezmenim. Ale ked napisem zrozumitelny clanok, vyznacim a zdoraznim nutne a potrebne veci, navyse vysvetlujem aj v diskusii (ktora je zbytocna, vsetko podstatne je v clanku) tak za svoju namahu ocakavam od nich aspon to, ze si ten clanok (diskusiu) precitaju, ze popremyslaju a ak naozaj ich IQ nie je schopne stale vstrebat a vyhodnotit dane informacie som ochotny sa im venovat. Lenze podla Gaussovej krivky je tych, co toto nedokazu naozaj velmi malo, takze 99% z tych co nepochopili to nepochopili lebo cely svoj zivot idu v stade a je im jedno kam a preco. Proste su lenivi premyslat. A takyto si nezasluzia ziadnu lutost a zlutovanie.

Ahoj fleg, dik za super clanok, patrim medzi "nachytanych", a aj ked som samozrejme nemal v plane nikdy platit, tento clanok ma minimalne povzbudil. Hlavne to pozadie si zhrnul velmi zaujimavo.
Mam vsak jednu otazku. Toto co opisujes je absolutne jednoznacne, ale da sa to aplikovat len dovtedy, kym to riesi podvodnicka spolocnost sama - teda aspon podla mojho nazoru.
Rad by som vedel, co si myslis o tom, ze po "nevypocutych" upomienkach prichadza na scenu vymahacska firma, napr. v mojom pripade BIB Services z Nitry. Aj ked je jasne, ze postup je rovnaky, rad by som vedel tvoj pohlad na to, ako je mozne, ze si na tieto podvody tito podvodnici najali da sa povedat serioznu firmu?

Ahoj fleg, dik za super clanok, patrim medzi "nachytanych", a aj ked som samozrejme nemal v plane nikdy platit, tento clanok ma minimalne povzbudil. Hlavne to pozadie si zhrnul velmi zaujimavo.
Mam vsak jednu otazku. Toto co opisujes je absolutne jednoznacne, ale da sa to aplikovat len dovtedy, kym to riesi podvodnicka spolocnost sama - teda aspon podla mojho nazoru.
Rad by som vedel, co si myslis o tom, ze po "nevypocutych" upomienkach prichadza na scenu vymahacska firma, napr. v mojom pripade BIB Services z Nitry. Aj ked je jasne, ze postup je rovnaky, rad by som vedel tvoj pohlad na to, ako je mozne, ze si na tieto podvody tito podvodnici najali da sa povedat serioznu firmu?

Ma tu uplne jednoduche vysvetlenie. Mna sameho uz par takychto firiem oslovilo, ze ak mam akukolvek pohladavku tak ju za mna vymozu. Keby sa nespolieham na seba a svoju pravnicku tak by som im svoje pohladavky kludne predal. V jednom pripade som uz bol tesne pred podpisom zmluvy dokonca a vycuval v poslednej chvili. Tie firmy to totizto nerobia zadarmo a v mojom pripade slo uz o zaniknutu sro, takze som usudil, ze su to vyhodene peniaze.
Cize ak mas pohladavku, zveris ju profesionalnej firme, nemas ziadne starosti a len cakas co sa udeje. Odpadne ti administrativa, tie firmy maju svoje know-how, takze je to pre teba maxiamlne pohodlne.
Vymahacska firma to riesi klasickym postupm, nejake maily, nejake dopisy, pripadne telefonaty, bububu, vacsina ludi sa zlakne a zaplati, okrem permanentnych neplaticov (na tych plati uz len hruba sila). Mne samemu takto chodia obcas dopisy od roznych vymahacskych firiem, ktore si najali tie podvodnicke firmy, ktore vam zaslu ziletky akoze zdarma (o dva mesiace vam pridu dalsie, ktore ste nechceli) alebo ponozky, ci spodne pradlo a pod. Tieto vyhrazky treba ignorovoat, hoci sa firmy vyrhazaju, ze maju nahraty telefonicky hovor s vami, ze maju "dokazy" o vasej objednavke a pod. Pritom cele je to samozrejme podvod, ano firmy vam telefonuju (mne osobne nie, taketo hovory rusim do 2s), ci nechcete to a to "zadarmo" vy suhlasite a pride vam do schranky volaka blbost uz aj so sekom, alebo vam prideo dalsie 2 mesiaca dalsia (tu ste uz nechceli). V ramci "setrenia" vam uz 3 balik nepride, ale za to vam pride dopis, kde vam ziadaju zaplatit "dlh".
Hlupy clovek zaplati za nieco co nechcel lebo nechce mat "problemy".
Menej hlupy im na vlastne naklady odosle tu blbost spat (moja zena napriklad).
Rozumny clovek hadze tieto ich blbosti do kosa (ja).
Toto vsetko som zozbieral zo svojho okolia, pretoze uz snad nepoznam clovek, ktoreho by aspon jedna z takychto firiem takto neobtazovala a aj preto som uz urcity cas alergicky na telefonicke rozhocvory, ktore sa zacinaju oslovenim dobry den, nemate chvilku cas? Radi by sme vam predstavili....bla bla bla. Dakujem nemam zaujem.
P.S. Vyzera to, ze osvety nie je nikdy dost, takze asi spravim pokracovanie clanku, kde osvetlim postup tychto firiem vyuzivajucich telemarketing.

Ahoj fleg, dakujem ti za trpezlive vysvetlovanie. Link na tvoj clanok som poslala mojej inak velmi mudrej dcere, aby si ho precitala a rovnako aj celu diskusiu, nech sa zbytocne nestresuje. Predpokladam, ze ma posluchla a precita to, tak odkaz pre nu:
Babulka moja, kazdy spravi sem tam blbost, netreba sa preto zase trapit stale a stale dookola. A tiez plati, ze ziadna skusenost nie je zla. Preto si to do buducna zapamataj a mysli na to vzdy, ked ti niekde vyskoci elektronicky formular.

Tebe fleg, este raz vdaka za osvetu. Zelam ti co najviac dobra a co najmenej tupych citatelov.

No mne je uplne jasne, aku ulohu maju vymahacske firmy. A prave preto sa pytam. Oni museli zrejme tie pohladavky od vymahacskej firmy odkupit, a tak ocakavaju, ze to z tych ludi "vymlatia". Zeby do toho sli s tym rizikom, ze cca 20% ludi zaplati (pricom oni odkupili 100% pohladavok), to sa mi nezda ...

Nie pohladavky neodkupuju vymahacske firmy, pohladavky odkupuju rozne vycuranecke pseudosrocky (som sa s jednou prednedavnom po 6 rokoch konecne dosudil), ale tie si pohladavky riesia same, kedze ide vacsinou o velke sumy oplati sa im dat do toho vlastneho pravnika. To su, ale ine pripady, v drvivej vacsine pozostatky po vytunelovani velkych spolocnosti.
Male pohladavky nikto riesit nechce, vymahacske firmy beru vacsinou veci od 30-50 Eur vyssie. Nakolko vsak v tomto pripade pojde o stovky pripadov zoberu aj takto nizke sumy, cela ich robota je len hromadne zasielanie upomienok, aj tak sa vacsina ludi zlakne a zaplati. Pohladavku, ale stale vlastni povodna firma, vymahaci beru len percenta, resp pevny pausalny poplatok. Tu je prave ten rozdiel medzi pristupom telemarketingovych firiem a podvodnikov na internete.
Ak vydrzis za par dni bude zverejneny druhy clanok zamerany na neeticke podnikanie telemarketingovych firiem, napisany uz je len caka na uverejnenie.

Slovenská obchodná inšpekcia
Ústredný inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie so sídlom v Bratislave,
Prievozská 32, pošt. prieč. 29, 827 99 Bratislava

Číslo : SK/0810/99/2010 Dňa : 20.08.2010
Podľa ustanovenia § 58 ods. 1 zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní (správny
poriadok), Slovenská obchodná inšpekcia Ústredný inšpektorát Slovenskej obchodnej
inšpekcie so sídlom v Bratislave, vo veci odvolania účastníka konania – Pro Content

s.r.o., Hronského 7, 951 41 Lužianky, IČO: 44 840 705, kontrola vykonaná
v dňoch 04.12.2009 a 02.02.2010 v priestoroch Inšpektorátu Slovenskej obchodnej inšpekcie
v Banskej Bystrici pre Banskobystrický kraj, Dolná 46, Banská Bystrica, za prítomnosti
konateľa spoločnosti Pro Content s.r.o., Hronského 7, Lužianky, p. Juraja Hlaváča,
v zastúpení – JUDr. Jozef Švarc, advokát, ADVOKÁTSKA KANCELÁRIA, Horná 41,
P. O. BOX 517, 974 01 Banská Bystrica, proti rozhodnutiu Inšpektorátu Slovenskej
obchodnej inšpekcie v Banskej Bystrici pre Banskobystrický kraj, č. P/0016/06/10, zo dňa
28.05.2010, ktorým bola podľa § 24 ods. 1 zákona č. 250/2007 Z.z. o ochrane spotrebiteľa
a o zmene zákona Slovenskej národnej rady č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení
neskorších predpisov uložená peňažná pokuta vo výške 25 000 EUR, slovom:
dvadsaťpäťtisíc eur, pre porušenie § 5 ods. 1, § 4 ods. 2 písm. b/, § 8 ods. 3, § 8 ods. 4
vyššie cit. zákona o ochrane spotrebiteľa a o zmene zákona Slovenskej národnej rady č.
372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov, podľa § 59 ods. 2 správneho
poriadku takto
r o z h o d o l:

ukladá účastníkovi konania podľa § 24 ods. 1 zákona č. 250/2007 Z.z. o ochrane spotrebiteľa
a o zmene zákona SNR č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov
pokutu

vo výške 25 000 EUR, slovom: dvadsaťpäťtisíc eur. Uloženú pokutu je účastník konania

povinný uhradiť do 15 dní odo dňa doručenia tohto rozhodnutia priloženou poštovou
poukážkou alebo príkazom na úhradu na účet: Štátna pokladnica, č. ú.: 7000065068,
numerický kód-8180, VS-00160610.

O d ô vo d n e n i e :

Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie (ďalej len SOI) v Banskej Bystrici pre
Banskobystrický kraj rozhodnutím uložil účastníkovi konania – Pro Content s.r.o. -peňažnú
pokutu vo výške 25 000 € pre porušenie povinností vyplývajúcich z § 4 ods. 2 písm. b), § 5
4 SK/0810/99/201SK/0810/99/2010 ods. 1, § 8 ods. 3, § 8 ods. 4 zákona č. 250/2007 Z.z. o ochrane spotrebiteľa a o zmene zákona Slovenskej národnej rady č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov.

velmi pekne dakujem za tento clanok...

tiez som naletela - ale nechtiac, zaregistrovala som sa na knihovna.sk pri hladani nejakeho clanku pre sestru - maturantku - na slovencinu

okrem toho ze tam ten clanok nebol (aj ked v googli sa to tvarilo ze tam je), mi to antivir zavrel, lebo vyskocili dake problemy, tak som na stranku radsej viacej nesla

zadala som svvoje prave meno a adresu, vedia moju IP a neviem co este

po par dnoch mi presne ako vravite prisla faktura na nejakych 80 eur - vraj predplatne stranky na rok - na co som im odpovedala ze o to nemam predsa zaujem - ziadna odozva. obratila som sa na zdruzenie spotrebitelov slovenska, kde mi vynadali ze som sa nechala nachytat a odporucili neplatit, vraj su to podvody.

a potom upomienka, druha upomienka a teraz posledna "predzalobna" upomienka, ktora sa vysplhala na 108 eur, co je teda pre mna vela, ale dneska som bola fakt uz celkom zastrasena a rozhodnuta platit, ale pre istotu som im poslala este jeden mail, ze ako to chcu - v hotovosti, poukazkou, na mail. nastastie som si o tej firme - Online Investment Group - este chcela nieco vygooglit a naslo mi toto. Takze dakujem, uz viem ze v tom nie som sama, a urcite platit nebudem, nech si trhnu nohou. Dufam, ze s tym niekedy v buducnosti nebudu ziadne problemy, ale ak nahodou niekto s touto knihovnou problem mate - napiste mi pls na cka@centrum.sk

dakujem

Ahoj, nechal som sa nachytať. Pred dvoma dňami som si kúpil welnes pobyt na stránke www.skorozadara.sk, podľa inštrukcií som zaplatil 49€ a čakal som na kupón ktorý uplatním v danom hoteli. Doteraz som žiaden kupón neobdržal, pričom webová stránka nejde, telefón neodpovedá, a na email tieť nereagujú. Mám nejakú možnosť sa brániť, respektíve môžem uvidieť ešte svoje peniaze naspať?

Podat trestne oznamenie pre trestny cin podvodu, vygooglit dalsich nestatnikov a spojit sa do hromadnej zaloby.
Nabuduce si skor preverit danu firmu a az potom jej posielat peniaze.
Inak policia ma samozrejme paky ako ziskat cloveka, ktory za tym stoji, stranka je hostovana u WebGlobe s.r.o., oni su aj registratorom, za stranku a registraciu domeny im musel niekto zaplatit, z nejakeho uctu, ten ucet ma majitela a toho majitela mozu policajti pomerne lahko vypatrat.

Elektrikári pozor na firmu JAMI STAV, s.r.o. Banská Bystrica, konateľ: Michal Strelec, IČO: 45 525 820. Zvyknú mať inzeráty na portáloch ako bazar.sk, bazos.sk a pod. Ľudí im zháňal naposledy pán Singer (email: voltmis@gmail.com, tel: +421 910 952 244)
Ponúkajú prácu pre elektrikárov do Nemecka, ale neplatia!! Neodporúčam pre nich pracovať ani ako zamestnanec, ani na živnosť. Oklamali už veľa partie. Robili sme pre nich 2 mesiace a nič nám nevyplatili. Je to banda podvodníkov !!!

Zpět na články Přidat komentář k článku Nahoru