Předmět Autor Datum
Mozilla chystá a chystá a chystá a furt iba chystá a chystat bude. Číňan nic nechystá, behem púl rok…
Joseph 27.02.2014 19:00
Joseph
:-) jo presne tak.
RedMaX 27.02.2014 19:19
RedMaX
Tak Guns´n Roses taky vydávali album 15 let...
Dale Cooper 27.02.2014 21:30
Dale Cooper
a kde jsou ted :-D
Boboo 28.02.2014 23:50
Boboo
Někde na Bahamách vyprašují ondatry místním ženám :-)
Dale Cooper 01.03.2014 00:02
Dale Cooper
nejaky nazor = ze jsou komponenty u kterych nejde jit s cenou dolu pokud ma to zarizeni k necemu byt…
lucifer 27.02.2014 20:23
lucifer
Ono rikat chytry telefon pseudo operacnimu systemu Firefox OS je samo o sobe prehnane. Je to spis ta…
RedMaX 27.02.2014 20:51
RedMaX
ja mam skor dojem, ze si ten firefox OS este ani len nevidel ale hlavne mas reci jak koza bobkov.
wam_Spider007 28.02.2014 07:43
wam_Spider007
Názor oknomila? Žádný, jde to mimo mne... Lowend nebrat.
Dale Cooper 27.02.2014 21:30
Dale Cooper
Nazor budeme mat az to budeme mat v ruke. Nemusi to byt zle, zavisi od toho jak to je naprogramovane…
MM.. 28.02.2014 09:16
MM..
Já GPS v mobilu používám. Na baterku pár hodin vydrží, ale to mi nevadí, mám nabíječku v autě. Druži…
Potkan007 28.02.2014 09:33
Potkan007
jj, jedu na kole nebo jdu behat a automaticky na mobilu zapinam zaznam trasy. GPS v mobilu je super…
Redmarx N 28.02.2014 13:23
Redmarx N
A vyhodu oproti ostatnym systemom by to mohlo mat v tom, ze HTML5 aplikacie by vpodstate mali byt ko…
MM.. 28.02.2014 09:22
MM..
Když už nic, tak potřebuješ kvalitní displej, aby na tom šlo něco přečíst i na slunci a aby měl kval…
Moas 28.02.2014 11:07
Moas
ZTE Blade jsem před víc než rokem kupoval za 1600, když se z toho osekají zbytečnosti jako GPS, wifi…
Potkan007 28.02.2014 11:21
Potkan007
když se z toho osekají zbytečnosti jako GPS, wifi, 3G, paměťová karta, zbytečné rozlišení 800*480 a…
Redmarx N 28.02.2014 13:21
Redmarx N
Tak nějak. Když se ze smartphonu vyseká všechno to, co jej činí "smart", tak si rovnou můžu koupit "…
Moas 28.02.2014 21:24
Moas
Môžem zvysoka dlabat na Smartphone ktorý zdochne po 30 hodinách ak ho nedám na nabíjačku. Telefon co…
Joseph 01.03.2014 08:42
Joseph
Mám stejný názor, jak agent Cooper. Furt ještě jsem tak zcela nepochopil, k čemu že jsou smartfouny…
mif 01.03.2014 08:37
mif
So smartfonom mas moznost sa pripojit a nieco si precitat ak zrovna sa vyskytnes niekde 3hodiny v ne…
MM.. 01.03.2014 10:47
MM..
Velmi přesně jsi popsal, co člověk hledá, pokud potřebuje mobilní telefon. Ovšem ruku na srdce - tel…
Moas 01.03.2014 11:27
Moas
Ale jo. Nějak to ovšem nepotřebuju (to jsem měl napsat nahoře). Na kola do lesa si tisknu mapy (sign…
mif 01.03.2014 12:05
mif
Na kola do lesa si tisknu mapy (signál pro smartfoun? scifi...) Třeba aplikace mapy.cz pro všechny… poslední
Dale Cooper 01.03.2014 18:42
Dale Cooper
Presne, jak pise Moas. Ani ja defakto mobilni telefon nepotrebuju. Jiste muzu si pokecat s kamosema…
Redmarx N 01.03.2014 12:54
Redmarx N
- Zabezpečení systému techto telefonu bude nad míru zajímavé,,,,,,
CoCoChanel 01.03.2014 17:16
CoCoChanel

nejaky nazor = ze jsou komponenty u kterych nejde jit s cenou dolu pokud ma to zarizeni k necemu byt - u dotykoveho tydlifon treba display, digitizer, baterie, atd... Stejne tak tam musi byt treba senzory pro pohyb, "kompas", GPS modul, modul digifotaku. (teda nemusi, ale kdo takove neco bude chtit) Takze pohadka o chytrofounu za 25 dolaru - no, verte si cemu chcete ;)

Ono rikat chytry telefon pseudo operacnimu systemu Firefox OS je samo o sobe prehnane. Je to spis takovy webovy firmware nez plnohodnotny OS. Nicmene nemam nic proti, je spousta lidi, kteri smartphone pouzivaji k telefonovani, SMS, prohlizeni webu a emailu. No a pro ty budou taky founy s Firefoxem urcene nebo si vazne myslis, ze ti nekdo vyrobi kvalitni navigacni program zalozeny na JavaScriptu? :-D (Ten GPS modul neni v tech firefoxfounech vubec potreba.)

Nazor budeme mat az to budeme mat v ruke. Nemusi to byt zle, zavisi od toho jak to je naprogramovane a kolko dementov do toho pri vyvoji kecalo :)
P.S> K tym komentarom vyssie - GPS modul som vzivote nezapol (teda raz, pol hodinu to hladalo druzice a potom vybilo baterku (ktora mi normalne vydrzi tyzden), galaxy S. Fakt to mozem ozeliet :D) BTW. keby som nahodou raz zabludil tak mam v aute navigacny. BTW2. ale GPS modul by tam predsalen mohli dat keby nahodou... tych par eur si clovek aj priplati.

Já GPS v mobilu používám. Na baterku pár hodin vydrží, ale to mi nevadí, mám nabíječku v autě. Družice najde do minuty, s A-GPS okamžitě a internet mám stejně neustále zapnutý.
Telefon za tu cenu může být zajímavý. Nesmíte to brát, že to bude extrémně šizené, lepší je porovnávat v cenové kategorii a i kdyby výsledný telefon stál dvojnásobek, nemá konkurenci ani kdyby ho ořezali skoro o všechny funkce. Promluvil Androidomil a částečně Oknomil.

A vyhodu oproti ostatnym systemom by to mohlo mat v tom, ze HTML5 aplikacie by vpodstate mali byt kompatibilne aj s normalnym PC, a takuto kompatibilitu ostatne platformy neposkytuju. Samozrejme App na dnesnych platformach budu s tym velmi pravdepodobne nekompatibilne, kedze tam neni java ani posahana java (android) interpreter.

P.S. evidentne vsetko smeruje k tomu ze o nejakych par rokov budu cloudove aplikacie (podobne google docs apod) asi prevazovat.

Když už nic, tak potřebuješ kvalitní displej, aby na tom šlo něco přečíst i na slunci a aby měl kvalitní dotykovou vrstvu.
A takový displej potřebuje energii, takže slušnou baterku.
A někdo to taky musí vyrobit a ten pracovat zdarma nebude.

Ty opěvované nároky na RAM jsou asi to nejmíň podstatný, cena paměťových čipů je srandovní.

Takže buďto lžou a nebo z toho vypadne takový potrat, že to bude akorát pro zlost.

Môžem zvysoka dlabat na Smartphone ktorý zdochne po 30 hodinách ak ho nedám na nabíjačku. Telefon co nedokáže fungovať minimálne 4 dni bez nabíjania je mi ako telefon k ničomu, neplní svoju najzákladnejšiu funkciu.
Ak nekdo potrebuje hernú konzolu, prenosný mediálny prehrávač, chápem že nie je významné ak sa vybije kedykoľvek.

Mapy sú mi ukradnuté, komunikácie v okruhu cca 150 km poznám viac ako dostatočne a mapu som použil naposledy niekedy pred 15 rokmi, ešte boli papierové, zvyšok zemegule je mi ukradnutý. Ak by vyvstala potreba orientácie, existujú k tomu jednoúčelové prístroje s príjemnou funkcionalitou a daleko pohodlnejším ovládaním, než pidi display Smarthernej konzolky.

Dojde za pár rokov všetkým že tato nekonečná vlná Smartphonov je slepá cesta. Tak jako Pentiá 4, Intel to nikdy oficiálne nepriznal, práve naopak prezentoval Road mapy kde CPU mali mať takt 5GHz, ktože má takýto procesor v mainboarde

Hahaha

... :puff:

Mám stejný názor, jak agent Cooper. Furt ještě jsem tak zcela nepochopil, k čemu že jsou smartfouny dobré. Telefén má IMHO vydržet dlouho nabitý (ne ten krám denně nabíjet), má se s ním dát dovolat a poslat SMS. Měl by být odolný a robustní. Dobrý bonus je LED baterka. Plně mi vyhovuje deset let old "blbá" Nokia, a ta až chcípne, pořídím Aligoša. Asi nejsem ten správný technokrat.

So smartfonom mas moznost sa pripojit a nieco si precitat ak zrovna sa vyskytnes niekde 3hodiny v nejakom cestovnom prostriedku alebo cakarni a je nuda apod. Alebo ak zabludis uplne sam a kdesi v prdeli tak mas moznost si zapnut to GPS. T.j. ako moznost. Nemusis to pouzivat furt. Ja to nepouzivam furt resp. len prilezitostne, a teda smartphone mi vydrzi bez nabijacky tyzden. Ale mas moznost napr. ak s niekym sedis pri pive a debatujes o niecom a chces si nieco overit alebo pozret napr. nejake vysledky niecoho sa pripojit na 15sekund pozret si vysledky a mozes debatovat dalej pri pive o tych vysledkoch zapasu apod. Vyhoda je ta MOZNOST.

Velmi přesně jsi popsal, co člověk hledá, pokud potřebuje mobilní telefon.
Ovšem ruku na srdce - telefon mě, stejně jako drtivou většinu populace, neživí. Z jakého důvodu bych měl u sebe nosit ten historický Bellův přístroj, když zavolat si potřebuju možná jednou do dvou týdnů?
Nicméně - používám navigaci, používám MP3 přehrávač, sem tam čekám na bus a louskám sudoku, sem tam mi bus ujede a potřebuju zjistit alternativní cestu dom, sem tam si potřebuju opsat návštěvní hodiny v nemocnici a nemám po ruce tužku a sešit... Kvůli tomu jsem si já osobně smartphone pořídil.
Místo padesáti krabiček, tužky, sešitu na poznámky, sešitu se sudoku, map, knížky, jízdních řádů a já nevím čeho tahám jednu krabičku, jako daň za to ji musím denně připojit k nabíječce. Vzhledem k tomu, že nebydlím a nepracuji v džungli, je nabíječka vždy po ruce - ráno dorazím do práce, vteřinovým chvatem narazím mobil na nabíječku a než si vyžahnu kafe a pročtu pracovní maily, je nakrmen a vydrží na celý den. Že ta krabička umí volat je víceméně příjemný bonus, je to jen jedna z mnoha funkcí, které potřebuju jen občas a které ta krabička pěkně sdružuje. Pomíjím fakt, že ti, kterým potřebuju volat, mají Skype a tedy s nimi mluvím zadarmo.

Pořád nechápeš, k čemu jsou smartfouny dobré? Neštěstí je, že mají v názvu to slovo "phone", přičemž telefonování už DÁVNO je pouze okrajovou funkcí.

Ale jo. Nějak to ovšem nepotřebuju (to jsem měl napsat nahoře). Na kola do lesa si tisknu mapy (signál pro smartfoun? scifi...), preferuju ticho, knížky čtu papírové nebo na Kindlu. Nechtěl jsem se dotknout jemnocitu uživatelů allinone zařízení, mně osobně to nicméně připadá jako zhovadilost.

Na kola do lesa si tisknu mapy (signál pro smartfoun? scifi...)

Třeba aplikace mapy.cz pro všechny mobilní platformy obsahuje offline turistickou mapu ČR. Nepotřebuješ signál. Máš-li GPS, což funguje i v Boubíně, ukáže ti to v mapě místo, kde jsi. Taky jsem vozíval na pěší túry papírové mapy (buď od KČT nebo vytištěné z netu), ale teď už ne. Funguje to výborně.
Jen poopravím - smarfoun mám, Nokii 920 s Windows Phone 8 (mimochodem, výdrž to dá při solidním využívání 3 dny). Spíš jsem to myslel tak, že za pětikilo to bude šmejd a o lowendy se nezajímám.

Presne, jak pise Moas. Ani ja defakto mobilni telefon nepotrebuju. Jiste muzu si pokecat s kamosema kdy chci, muzu vyridit i nejaky ten pracovni hovor, ..., ale kdyz bych mobil nemel i v mem pripade by se prd stalo. Doma mam VOIP a tak bych volal z domova nebo z prace z normalniho telefonu.
To co ocenuju na smartphonu je GPS, to v prnim poradi, potom fotak a nakonec ty dalsi funkce internet (web, mail, im), ctecka knih, hry, hudba, video a az uplne v posledni rade telefonovani a SMS. Teda i pro me je smartphone presne to to chci a svym zpusobem potrebuju. Predtim jsem mel NOKIA 5110 a asi bych si dalsi hloupej mobil uz ani nekupoval, nevyuzil bych to.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru