Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mám stejný názor, jak agent Cooper. Furt ještě jsem tak zcela nepochopil, k čemu že jsou smartfouny…
mif 01.03.2014 08:37
mif
Velmi přesně jsi popsal, co člověk hledá, pokud potřebuje mobilní telefon. Ovšem ruku na srdce - tel…
Moas 01.03.2014 11:27
Moas
Ale jo. Nějak to ovšem nepotřebuju (to jsem měl napsat nahoře). Na kola do lesa si tisknu mapy (sign…
mif 01.03.2014 12:05
mif
Na kola do lesa si tisknu mapy (signál pro smartfoun? scifi...) Třeba aplikace mapy.cz pro všechny… poslední
Dale Cooper 01.03.2014 18:42
Dale Cooper

Mám stejný názor, jak agent Cooper. Furt ještě jsem tak zcela nepochopil, k čemu že jsou smartfouny dobré. Telefén má IMHO vydržet dlouho nabitý (ne ten krám denně nabíjet), má se s ním dát dovolat a poslat SMS. Měl by být odolný a robustní. Dobrý bonus je LED baterka. Plně mi vyhovuje deset let old "blbá" Nokia, a ta až chcípne, pořídím Aligoša. Asi nejsem ten správný technokrat.

Velmi přesně jsi popsal, co člověk hledá, pokud potřebuje mobilní telefon.
Ovšem ruku na srdce - telefon mě, stejně jako drtivou většinu populace, neživí. Z jakého důvodu bych měl u sebe nosit ten historický Bellův přístroj, když zavolat si potřebuju možná jednou do dvou týdnů?
Nicméně - používám navigaci, používám MP3 přehrávač, sem tam čekám na bus a louskám sudoku, sem tam mi bus ujede a potřebuju zjistit alternativní cestu dom, sem tam si potřebuju opsat návštěvní hodiny v nemocnici a nemám po ruce tužku a sešit... Kvůli tomu jsem si já osobně smartphone pořídil.
Místo padesáti krabiček, tužky, sešitu na poznámky, sešitu se sudoku, map, knížky, jízdních řádů a já nevím čeho tahám jednu krabičku, jako daň za to ji musím denně připojit k nabíječce. Vzhledem k tomu, že nebydlím a nepracuji v džungli, je nabíječka vždy po ruce - ráno dorazím do práce, vteřinovým chvatem narazím mobil na nabíječku a než si vyžahnu kafe a pročtu pracovní maily, je nakrmen a vydrží na celý den. Že ta krabička umí volat je víceméně příjemný bonus, je to jen jedna z mnoha funkcí, které potřebuju jen občas a které ta krabička pěkně sdružuje. Pomíjím fakt, že ti, kterým potřebuju volat, mají Skype a tedy s nimi mluvím zadarmo.

Pořád nechápeš, k čemu jsou smartfouny dobré? Neštěstí je, že mají v názvu to slovo "phone", přičemž telefonování už DÁVNO je pouze okrajovou funkcí.

Ale jo. Nějak to ovšem nepotřebuju (to jsem měl napsat nahoře). Na kola do lesa si tisknu mapy (signál pro smartfoun? scifi...), preferuju ticho, knížky čtu papírové nebo na Kindlu. Nechtěl jsem se dotknout jemnocitu uživatelů allinone zařízení, mně osobně to nicméně připadá jako zhovadilost.

Na kola do lesa si tisknu mapy (signál pro smartfoun? scifi...)

Třeba aplikace mapy.cz pro všechny mobilní platformy obsahuje offline turistickou mapu ČR. Nepotřebuješ signál. Máš-li GPS, což funguje i v Boubíně, ukáže ti to v mapě místo, kde jsi. Taky jsem vozíval na pěší túry papírové mapy (buď od KČT nebo vytištěné z netu), ale teď už ne. Funguje to výborně.
Jen poopravím - smarfoun mám, Nokii 920 s Windows Phone 8 (mimochodem, výdrž to dá při solidním využívání 3 dny). Spíš jsem to myslel tak, že za pětikilo to bude šmejd a o lowendy se nezajímám.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru