Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Srovnávač cen Heureka může změnit majitele

Největší český internetový obchod Alza.cz již přestal nabízet své zboží přes srovnávač cen Heureka.cz. Podle e-shopu není srovnávač nezávislý. "Poslední dobou jsme svědky postupného spojování doposud nezávislých subjektů v českém internetovém obchodování. Je nezpochybnitelné, že cílem skupiny Rockaway je maximalizace zisku, a tím, že Heureka do této skupiny patří, nelze již věřit v její nezávislost," uvedl ve čtvrtek marketingový ředitel Alzy Karel Kučera.

Nevím jak pro koho, ale je to pro mě novinka. Zvláště Alza.cz mě tam překvapila.

Předmět Autor Datum
práve ted jsem o tom četl, a že to jdu sem plácnout a hup už je to tu :D
Mlocik97 20.05.2016 18:46
Mlocik97
Rockaway muze koupit Heureku s nekolika podminkami Alza odchazi z Heureky, protoze ta je majetkove…
RedMaX 20.05.2016 19:50
RedMaX
No s těma obchodama souhlas známej tam kupoval mobil v Heurékou doporučeným spolehlivím obchodě a př…
sambilionk 20.05.2016 22:43
sambilionk
Zas tak strašně moc toho na internetu nenakupuju, skřeta stejně ignoruji (ceny u něj jsou podle disk…
L-Core 21.05.2016 08:05
L-Core
Nevím, v čem je problém. U pochybných obchodů si stačí pročíst diskuzi a máte jasno. Těm ověřeným (C…
neoras 21.05.2016 09:31
neoras
To si prave precti ten odkaz, co jsem tu daval. I pochybny obchod ma na heurece vysoke hodnoceni.
RedMaX 21.05.2016 10:26
RedMaX
Však píšu - přečíst diskuzi. Nějakému pochybnému hodnocení přece nemůže nikdo věřit.
neoras 21.05.2016 14:12
neoras
Bezne na diskuzi (hodnoceni jednotlivych uzivatelu) je u tehlech obchodu nekolik tisic komentaru a 9…
RedMaX 21.05.2016 14:41
RedMaX
Mám takovej pocit, že ty stále píšeš o hodnocení obchodu, já píšu o diskuzi. To ale nic nemění na to…
neoras 21.05.2016 15:10
neoras
Hodnoceni obchodu nebo diskuze, pokud myslis na heurece, tak je to jedno, pokud to myslis tak, ze da…
RedMaX 21.05.2016 15:33
RedMaX
ale ty ceny tomu taky odpovídají Obchod, který je "dobrý", je dobrý, protože - samozřejmě - poskytu…
IQ37 21.05.2016 16:13
IQ37
Spravanie Alzy mi pride trosku hystericke, pretoze Heureka nic nezkresluje, ceny ukazuje take ake ma…
fleg 23.05.2016 09:05
fleg
Za každým kapitalistickým počinem hledej peníze. Alza v tom určitě vyniká. Asi si spočítali, že jeji… poslední
IQ37 23.05.2016 17:43
IQ37

Rockaway muze koupit Heureku s nekolika podminkami

Alza odchazi z Heureky, protoze ta je majetkove propojena s Mall.cz a take castecne s CZC.cz

Web Alzy, kde vysvetluje proc odchazi a dava tak nejak na srozumenou, ze by uvitali i odchod dalsich

---

Tak v podstate je krok Alzy logicky a meli by vypadnout i dalsi vetsi eshopy, stejne jako si nejruznejsi eshopy podrezavaji pod sebou vetev, kdyz prodavaji na aukru. I Aukro je totiz minimalne lidma spjato se stejnyma obchodnikama, muj osobni pohled Allegro, Rockaway, Tkac, Kellner, .... vsechno na jedno brdo. A data, ktery ty lidi muzou mit pres Heureku nebo Aukro a optimalizovat podle toho vlastni byznys jsou nedocenitelna.

Navic Heureka uz davno neni duveryhodny zdroj informaci o firmach a zbozi:

http://cdr.cz/clanek/hodnoceni-zakazniku-problemy- s-mobiltelcz

No s těma obchodama souhlas známej tam kupoval mobil v Heurékou doporučeným spolehlivím obchodě a při reklamaci děs,shitovej obchod v prodeji mobil se dvouma bateriema došel jenom s jednou a obchod mrtvej brouk.(to už je pomalu lepší jednání přes Aukro co jsem alspoň něco řešil.Ovšem ty komenty uživatelů je tam za mě dobrá věc,sedí to většinou do puntíku (když tam teda nehodnotí nějakej magor a dává negativ že mu výrobek nedorazil do druhého dne a proto je s ním velmi nespokojenej atd) alspoň víš kterýmu výrobku se vyhnout....:-)

Zas tak strašně moc toho na internetu nenakupuju, skřeta stejně ignoruji (ceny u něj jsou podle diskuze na zive.cz vyšší než jinde, opičky se slevovými akcemi jim jdou prý také báječně), takže je mi to jedno.

Jestli závislý nebo nezávislý, je mi jedno. Nakonec si stejně vyberu cílový obchod sám, Heureka mi akorát usnadní hledání. Pokud bude skřeta ignorovat, nevadí. Pokud bude ignorovat nějakého garážníka s obratem 250k za rok, taky mi nevadí.

Bezne na diskuzi (hodnoceni jednotlivych uzivatelu) je u tehlech obchodu nekolik tisic komentaru a 99% kladnych, protoze lidi nakoupi a pokud neni obchodnik uplnej debil, co slibuje skladem a nema, tak potom daji kladnou recenzi. Tech, kteri reklamuji a tak dojdou k problemu, je minimum a navic ty lidi neznas, takze stejne nevis, zda tam negativni komentar neprskla konkurence nebo nejakej vychcanej zakaznik, kterej zbozi znici a pak ho jde reklamovat a kdyz opravnene nevyreklamujou, tak napise negativni koment.

Tyhle recenze na heurece je treba brat se silnou rezervou. V podstate vypovidaci hodnota je pomerne mala, ono by to slo samozrejme udelat mnohem lip, ale stalo by to finance a heureka je komercni subjekt, ktery musi myslet jako kazdy komercni subjekt, na svuj zisk. Takze ano, poucenemu uzivateli muze heureka pri vyberu pomoct, ale bezny BFU, ktery na ni nebo na recenze uzivatelu spoleha, muze skarede naletet.

Mám takovej pocit, že ty stále píšeš o hodnocení obchodu, já píšu o diskuzi. To ale nic nemění na tom, že se (velmi často) nevyplatí nakupovat u pochybných prodejců s vidinou ušetřených peněz, ale je lepší si připlatit za obchody ověřené.

Konkrétně u Alzy jsem nikdy problém neměl, ale ty ceny tomu taky odpovídají.

Hodnoceni obchodu nebo diskuze, pokud myslis na heurece, tak je to jedno, pokud to myslis tak, ze das dotaz na poradnu, tak prosim. ;-)

Overene obchody ve smyslu, ze mas zkusenost, samozrejme souhlas, ale heureka pouziva termin "overeno zakazniky" a tam konci i pochybne obchody, pricemz BFU take veri, ze je to overeno. :-)

ale ty ceny tomu taky odpovídají

Obchod, který je "dobrý", je dobrý, protože - samozřejmě - poskytuje zboží a to zboží včas přijde zákazníkovi (to je v 99% hlavní obsah všelijakých hodnocení a diskuzí o tom obchodě). Ten "dobrý" obchod vráží nemalé peníze do reklamy a jiných marketingových fint, které taky stojí hromadu peněz. Ty peníze nakonec stejně zaplatí zákazníci... Takže "dobrý" obchod ve skutečnosti nikdy není dobrý. :-D

Spravanie Alzy mi pride trosku hystericke, pretoze Heureka nic nezkresluje, ceny ukazuje take ake maju eshopy a ze su vpredu vyznacene a oddelene eshopy, co si platia na Heureke reklamu mi pride normalne. Google ma predsa vyhladavanie spravene tiez tak a nikto od neho neodchadza;o).
Vacsim problemom bolo kauza Mall, ktoru vsak Alza nespomina. Mall mal tusim koncom minuleho roku problemy s dorucovanim tovaru a celkove hodnotenie mu kleslo pod tusim 80% percente, co podla pravidiel Heureky malo znamenat, ze nebude odporucany ako obchod pre zakaznikov. Nestalo sa, Mall patri pod Rockaway a Rockaway hoci Heureku tusim este oficialne neprevzal uz ma v nej evidentne svojich ludi a zariadil, aby jeho dalsia dcera bola trosku popostrcena a zostala na spici.
Pokial by Alza vytiahla toto a povedala, ze Heureka podvadza nepoviem ani pol slova.
A este k vasej diskusii o obchodoch overenych zakaznikmi. Tu vidim problem v ludoch. Nakupuju bez toho, abysi nieco o tom obchode zistili a to nielen na Heureke. Samozrejme hodnotenie zakaznikov by malo byt irelevantne, podstatna je skor diskusia a naco by som sa zameral su reakcie obchodu. Podla toho viem usudit ako sa obchod bude spravat voci mne ak bude nejaky problem.
Na toto som uz viackrat upozrnoval, na sk mame eshop gigastore.sk, ktory ma casto velmi dobre ceny. Tovar nosia z PL, z Ruska, z Ciny, ktovie odkial este, proste obchadzaju oficialne dovozne distribucne kanale. To az tak nevadi (chybajuci navod v SK jazyku ozelie clovek), ale to spravanie...Pri najmensom naznaku nesuhlasu okamzite startuju po zakaznikovi a vyhrazania sa sudom na Heureke je skoro pri kazdej ich odpovedi ak im zakaznik protireci.
Osobne som zazil ako na mna v telefone ziapal clovek, co sa predstavil ako och pravnik a to len preto, ze som si dovolil na Heureke dat im len 80% s poznamkou nejasneho povodu tovaru a prepojenia na byvaly cesky gigastore.cz.
Gigastore to uz dotiahol aj do TV, klasika zakaznicka reklamovala mobil, spravili z nej kravu, potom prisla TV vrieskali, ze su v prave a v zavere zakaznicke uznali reklamaciu.
Bohuzial nie kazdy nespokojny zakaznik moze ist so svojim problemom do TV.
Samozrejme na Heureke patri Gigastore k odporucanym obchodom, ale to nedavam za vinu Heureke.

Za každým kapitalistickým počinem hledej peníze. Alza v tom určitě vyniká. Asi si spočítali, že jejich prostřednictvím vydělává zbytečně moc "třetí osoba" a tak to utli. A aby nebyli za hajzly, tak při tom odchodu přisolili Heurece ocásek. :-)

Obyčejnému člověku (mi) je u zadku, jestli je Alza na Heurece nebo není.
Jenom mě to překvapilo, protože dříve jsem to nesledoval. Až po objevení toho článečku.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru