Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Srovnávač cen Heureka může změnit majitele

Největší český internetový obchod Alza.cz již přestal nabízet své zboží přes srovnávač cen Heureka.cz. Podle e-shopu není srovnávač nezávislý. "Poslední dobou jsme svědky postupného spojování doposud nezávislých subjektů v českém internetovém obchodování. Je nezpochybnitelné, že cílem skupiny Rockaway je maximalizace zisku, a tím, že Heureka do této skupiny patří, nelze již věřit v její nezávislost," uvedl ve čtvrtek marketingový ředitel Alzy Karel Kučera.

Nevím jak pro koho, ale je to pro mě novinka. Zvláště Alza.cz mě tam překvapila.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Spravanie Alzy mi pride trosku hystericke, pretoze Heureka nic nezkresluje, ceny ukazuje take ake ma…
fleg 23.05.2016 09:05
fleg
Za každým kapitalistickým počinem hledej peníze. Alza v tom určitě vyniká. Asi si spočítali, že jeji… poslední
IQ37 23.05.2016 17:43
IQ37

Spravanie Alzy mi pride trosku hystericke, pretoze Heureka nic nezkresluje, ceny ukazuje take ake maju eshopy a ze su vpredu vyznacene a oddelene eshopy, co si platia na Heureke reklamu mi pride normalne. Google ma predsa vyhladavanie spravene tiez tak a nikto od neho neodchadza;o).
Vacsim problemom bolo kauza Mall, ktoru vsak Alza nespomina. Mall mal tusim koncom minuleho roku problemy s dorucovanim tovaru a celkove hodnotenie mu kleslo pod tusim 80% percente, co podla pravidiel Heureky malo znamenat, ze nebude odporucany ako obchod pre zakaznikov. Nestalo sa, Mall patri pod Rockaway a Rockaway hoci Heureku tusim este oficialne neprevzal uz ma v nej evidentne svojich ludi a zariadil, aby jeho dalsia dcera bola trosku popostrcena a zostala na spici.
Pokial by Alza vytiahla toto a povedala, ze Heureka podvadza nepoviem ani pol slova.
A este k vasej diskusii o obchodoch overenych zakaznikmi. Tu vidim problem v ludoch. Nakupuju bez toho, abysi nieco o tom obchode zistili a to nielen na Heureke. Samozrejme hodnotenie zakaznikov by malo byt irelevantne, podstatna je skor diskusia a naco by som sa zameral su reakcie obchodu. Podla toho viem usudit ako sa obchod bude spravat voci mne ak bude nejaky problem.
Na toto som uz viackrat upozrnoval, na sk mame eshop gigastore.sk, ktory ma casto velmi dobre ceny. Tovar nosia z PL, z Ruska, z Ciny, ktovie odkial este, proste obchadzaju oficialne dovozne distribucne kanale. To az tak nevadi (chybajuci navod v SK jazyku ozelie clovek), ale to spravanie...Pri najmensom naznaku nesuhlasu okamzite startuju po zakaznikovi a vyhrazania sa sudom na Heureke je skoro pri kazdej ich odpovedi ak im zakaznik protireci.
Osobne som zazil ako na mna v telefone ziapal clovek, co sa predstavil ako och pravnik a to len preto, ze som si dovolil na Heureke dat im len 80% s poznamkou nejasneho povodu tovaru a prepojenia na byvaly cesky gigastore.cz.
Gigastore to uz dotiahol aj do TV, klasika zakaznicka reklamovala mobil, spravili z nej kravu, potom prisla TV vrieskali, ze su v prave a v zavere zakaznicke uznali reklamaciu.
Bohuzial nie kazdy nespokojny zakaznik moze ist so svojim problemom do TV.
Samozrejme na Heureke patri Gigastore k odporucanym obchodom, ale to nedavam za vinu Heureke.

Za každým kapitalistickým počinem hledej peníze. Alza v tom určitě vyniká. Asi si spočítali, že jejich prostřednictvím vydělává zbytečně moc "třetí osoba" a tak to utli. A aby nebyli za hajzly, tak při tom odchodu přisolili Heurece ocásek. :-)

Obyčejnému člověku (mi) je u zadku, jestli je Alza na Heurece nebo není.
Jenom mě to překvapilo, protože dříve jsem to nesledoval. Až po objevení toho článečku.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru