Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem 11 zranitelnych mist ve Windows

11 kriticky zranitelnych mist ve Windows za 2016, pokud nepouzivate ucet spravce pro bezny provoz.

Aspon tak mi to vyslo podle toho co pisou v clanku. Prijde mi to jako docela dost, ac clanek mi prijde, ze se tvari pozitivne jako ze je to dobry.

Kdyby účty neměly správcovská oprávnění, skrze 93 % nalezených děr ve Windows 10 by se nedalo úspěšně útočit

---

Aha tak podle prepoctu toho co pisou v clanku dal, ze pro Windows 10 tech zranitelnosti bez uctu spravce je 27, ale asi jsou to pocitany vsechny, nejen ty kriticke, jinak by to nestimovalo.

Zdroj: cnews.cz
loading...
Předmět Autor Datum
Popravde chyby a "bezpečnostné diery" sú vždy a všade. Nieje možné dosiahnuť 100% ochranu, kým tvorc…
Mlocik97 01.03.2017 12:49
Mlocik97
disky stojej dneska par korun. Mam veskera data doublovana, pripadne nektera data synchronizuju do… nový
Redmarx N 01.03.2017 13:13
Redmarx N
Viem že disky sú levné, no i tak pre mňa je taktiež iba jediná vec ktorá by ma "nasrala" ak by hacke… nový
Mlocik97 01.03.2017 13:18
Mlocik97
Ono otazka je vzdy jak sa k tebe ma nejaky malware dostat. Si za routrom s NAT - nic samo od seba ne… nový
MM.. 01.03.2017 13:19
MM..
Súhlas, u mňa je to podobné,... mám tu OS Windows 8.1 a Linux Ubuntu Gnome,... jediné čo tu možno ni… nový
Mlocik97 01.03.2017 13:29
Mlocik97
FF: H264 poskytnuty spolecnosti Cisco ma volbu bud spustit nebo nespoustet, neni tam moznost zepta… nový
Redmarx N 01.03.2017 13:32
Redmarx N
Aktualny FF je ok, nic tam neleze na nervy (vrchnu listu si preusporiadaj - home dolava, daj z nej p… nový
MM.. 01.03.2017 13:59
MM..
Můžeš zkusit novej prohlížeč,celkem si ho chválí akorát není zatím cz....cliqz.com poslední
sambilionk 01.03.2017 15:20
sambilionk
Ved skvely mrkvosoft uz 10 rokov tvrdi ze s UAC nebezi nikto ako spravca, a treba kvoli tomu urputne…
MM.. 01.03.2017 13:04
MM..
Diery sú hlavne preto lebo tvorcom toho všeho je samotný človek, a vlastne človek je sám "chybou / b… nový
Mlocik97 01.03.2017 13:06
Mlocik97

Popravde chyby a "bezpečnostné diery" sú vždy a všade. Nieje možné dosiahnuť 100% ochranu, kým tvorcom je človek, človek, je tvor, ktorý sa vždy môže zmýliť. To je práve ten problém. No zas na druhú stranu si myslím že by ľudia mali nie byť "paranoidný" no istým spôsobom by mali aspoň nejak preventívne chrániť "svoje" pokial tá ochrana je jednoduchšia, než riešenie následkov ktoré nastanú po tom čo sa využije chyba, voči ktorej sa daný jednotlivec nechránil. A jinak abych pravdu povedal, ja sám hodne si dávam pozor, no je pár vecí ktoré nerobím aj keď sú odporúčané a priniesly by vyššiu bezpečnosť. Tiež používam účet správce, zálohy nemám (okrem vínimky hudba uložená ako playlist na youtube, nielen lokálne na HDD, a okrem projektov ktoré programujem, ktoré mám cez GIT na vzdialenom servery, i když obe sa nedajú považovať za plnohodnotné zálohy, jo a pár vecí ešte v mailoch.) Takže ma môžete digitálne mlátiť. :-)

Zároveň ale čo sa týka záloh, jedná sa aj o to že akú prioritu k dátam kladie daný jednotlivec, možno v budúcnosti upravím svoje "chovanie" k dátam.

Inak pokial v počítači na HDD nemáte priam osobné dáta. Ale máte pre Vás dôležité dáta, s vysokou prioritou, a dané dáta sú jakoby "share" tak a dáta sú napríklad na nejakom servery, tak popravde, je mi jedno či vidí tie dáta aj nejaká dalšia osoba, jde len o to aby som mal zabezpečený prístup k dátam ja, ostatok ma "nezaujíma". Popravde keď mám na HDD 4GB, a z toho 2.5GB je len hudba,... (ani nemusím písať, veď predsa viete).
Vätšina softwaru v PC tvoria aplikácie, ktoré aj tak môže mať každý. (ak je nejaká výnimka, nemá pre mňa vysokú prioritu). PC používam skôr tak, aby kdyby sa s PC stalo čokolvek, aby to nemalo priame razantné následky na môj život.

disky stojej dneska par korun.

Mam veskera data doublovana, pripadne nektera data synchronizuju do cloud sluzeb, takze mam jeste jednu kopii tam.

Systemove partitiony maji vytvorenu Windows backup bitovou kopii, kterou obnovuju jen vyjimecne, ale pri nejhorsim se k ni da vratit bez reinstalu PC, jinak na starem PC mam licenci Acronis True Image, takze vytvarim prirustkove zalohy systemoveho SSD cca. po 2 mesicich a na novem PC pouzivam ke stejnemu ucelu EasyUS ToDo Backup Free.

Jedinne co jsem neresil, ze nemam medium pro obnoveni tech zaloh, ale to se kdyz tak vytvori az pri vzniku problemu.

---

Co mne vadi na pomerne velkymu poctu moznych pruniku i na user uctu, je moznost, ze kdyz se mi nekdo nabori do pocitace, muze odchytnout hesla k ruznym uctum, nepouzivam dvoufazove overovani - nikde. Je to chyba, kterou bych u sluzeb jako Steam chtel odstranit jakmile na to bude cas, ale vzdy je neco dulezitejsiho :-), tak to porad odkladam.

Ono otazka je vzdy jak sa k tebe ma nejaky malware dostat. Si za routrom s NAT - nic samo od seba neprileze. Nespustas si tam cudzie subory, nic zavadne sa nespusti.
Nepouzivas IE a EDGE, nezaujimaju ta ich diery ked vlezes na nejaku webstranku. Preto ich nepouzivam. Ale mam FF kde vsetky rozsirenia mam bud vypnute alebo na vzdy sa pytat. Prave preto co tu pisem to tak mam. Cim viac SW od roznych ozembuchov bezi, tym viac moznych dier.
P.S. a email si pozeram na webe

Súhlas, u mňa je to podobné,... mám tu OS Windows 8.1 a Linux Ubuntu Gnome,... jediné čo tu možno niektorým vadí (z pohladu bezpečnosti, by povedali že je "nebezpečné") je to že používam nielen firefox ale aj chrome (a viacerý na chrome pindajú) okrem toho mám v počítači len pár aplikácií, pár hier (MC - RG, League of Legends, StarCraft II, pár Total Warov) (jo a chcel by som skúsiť Rust) a programy tu mám len základné (LibreOffice, Winamp, 7-zip, skype a podobné) mám tu teamviewer (lebo matka potrebuje často pomôcť s ntb) a okrem toho tu mám už len TeamSpeak Client, OBS, a inak Visual Studio, VS Code, Git, EasyPHP Devserver a okrem toho mám tu bezpečnostné (adwcleaner, mbam, autoruns, procexp) a to je všetko, a viac inštalovať ani nemienim, jedinú výnimku čo som spravil bola inštalácia práve YoutubeByClickDownloader. (túto aplikáciu som stiahol aj keď ju nepoznám, a je pomerne "neznáma") inak tu mám ďalej už len na HDD tie 4GB dát, z toho vätšina len hudba, nejaké projekty čo programujem a ešte pár dokumentov, 2 obrázky (môj Avatar - jo ten salamander) a ešte jeden obrázok, a to je úplne úplne všetko,... viac by ste mi v PC nenašli. Všetko sú to dáta, ktoré ma nemrzia keď získa aj niekto iný.

FF:

H264 poskytnuty spolecnosti Cisco

ma volbu bud spustit nebo nespoustet, neni tam moznost zeptani se jako u flashe.

Jenze pouzivam nepodporovany Firefox 38 ESR, protoze novejsi verze me lezou na nervy a neaktualizuju uz pul roku Windows 7. Takze dlasi bezpecnostni incident z me strany, mel bych definitivne prejit na jiny browser, jenze QupZilla neumi doplnky a na Chrome se mi nedari si zvyknout. Ve hre je jeste Palemoon, ale porad nestiham ho ozkouset a pokud to bude dobre, tak prejit.

Ved skvely mrkvosoft uz 10 rokov tvrdi ze s UAC nebezi nikto ako spravca, a treba kvoli tomu urputne klikat jak debil.

A diery neboli a nebudou len tak, diery su preto lebo programatori kdejakych korporacii su hovada dementne, ale hlavne ze su lacni a ze je cosi rychlo buch buch zbuchane lebo nejaky manager si zajtra uprdne a chce to mat pri uprdnuti hotove, lebo inac by ten prd explodoval.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru

loading...