Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Informačný systém za 15 miliónov EUR má len jeden problém - nefunkčných používateľov!

Ak si chcete zdvihnúť krvný tlak, tak si vypočujte záznam z rozhovoru, ako vie byť nápomocný helpdesk Finančnej správy. Za prečítanie stojí aj samotný blog, ktorý úplne vystihuje prístup štátu k občanovi.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podle mě jsou tam dva problémy: 1. uživatelská nepřátelskost systému (žádní průvodci ani srozumitel… poslední
touchwood 04.06.2017 09:18
touchwood

Podle mě jsou tam dva problémy:

1. uživatelská nepřátelskost systému (žádní průvodci ani srozumitelný a jednoduchý manuál, vadná (byrokratická) terminologie, neproškolený personál)
2. složitost a neprovázanost systému na ostatní systémy a procesy (to může ale taky nemusí mít nějaký relevantní důvod)

Nikdo taky neví, kdo dělal zadání, zda to taky nebylo tak, že si celní správa zadala zadání přesně takto - ale samozřejmě to taky mohl být případ "spřátelená firma Pepa Karásek a syn." Naopak bych nekritizoval kontrolu RČ apod., protože je známo, že RČ není unikátní identifikátor (ačkoli je takto prezentován)

U nás byl krásný příklad zavádění EET, kde to taky nebylo až téměř do ostrého startu jak pořádně otestovat a v podstatě ani nebylo dlouho jasné, jaký bude formát datových vět - viz památný L-Coreův thread. Naštěstí to ale bylo pojato systematicky správně, tj. stát požaduje jen datové věty, ale aplikační logika je plně v režii komerčních dodavatelů, tj. každý si může vybrat podle svého gusta.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru